• jedan u nizu
    9.2k
    Dakle o tjeranju Bjelice i zazivanju proslog trenera se pocelo pisati nakon prvog njegovog poraza.
    PRVOG PORAZA. Uz to je imao i dvije utakmice LP.

Jakir je imao koliko, desetak poraza i jos ga se branilo od njegovih advokata ovdje i govorilo kako mu treba vremena. A ovdje se tjera nakon jednog poraza.

Istom logikom se Jakira trebalo maknuti nakon Sparte prosle godine. Ali ako cemo uzeti premali broj utakmia za to, onda ga je trebalo protjerati nakon poraza od Viktorije, gdje je u 5 utakmica imao 4 poraza.

Meni je uzorak od 6 utakmica daaaaaleko premalio da bi uopce razmisljali o tome da li je taj trener dobar za nas. Ali ovo licemjerstvo pojedinaca koji su jedva docekali jedan kiks kako bi pisali pjesme o bivsem treneru je stvarno jadno.
    Vi kao da ne navijate za dinamo, vi navijate za to da bi ispali face na forumu, bili drugaciji od drugih i na kraju svima mogli reci ''jesam vam rekao''.
  • Droljo
    8.9k

Zgleda da je jakir bio zadnji bastion međugorja i zato ga se branilo i rukama i nogama. Ja drugi (posebno sportski) razlog ne vidim.
  • emilperska
    6.7k
    Nisam shvatio da ekipa brani direktno Jakira, vjv netko i da. Ali su ugl upisi bili (moje shvaćanje) da sad kad smo doveli Bjelicu koji je možda i najbolji HR trener, a rezultati u HNLu su isti ili gori da onda očito nije do trenera nego do kadra i sportske politike..
  • Droljo
    8.9k

Šta bi dobili da smo ostavili jakira a promjenili sportskog direktora i zeku recimo?
    Sad kad je smijenjen sergej.
  • emilperska
    6.7k

Ja sam prvi bio za jakirovu smjenu, mislim da je zalutao u GNK. Krivu osobu pitaš..
    Po meni je kriva sportska politika i vizija SD-a koji nije dorastao zadatku slaganja momčadi..

Potrošio je ovo ljeto 5,1 mil EUR na odštete plus naknade za potpis MMAe i Torrenteu.
    Ako znaš da ti je budžet oko 6mil (nije idealno, a nije ni malo) i imaš dobru osovinu od prošle godine koju moraš nadopunit s 2 pozicije (lijevi bek i desno krilo) koji kurac onda dovodiš 6,7 prosječnih igrača od kojih 1 igra u prvih 11, a ostali ne mogu prismrdit ozbiljnoj minutaži..
    Zato i jesmo tu gdje jesmo u HNLu i moramo se iščupat do zime kako god znamo..

A onda je tu pitanje ako je SD-u ovo prvi takav posao kojem očito nije dorastao, tko ga nadgleda i tko to odobrava. Jesu stvarno svi mislili da su MMAe, Mbuku, Cordoba, Olivares, Filipović i Kačavenda nužni i potrebni i što točno doprinose. Netko je to sve potpisao, odobrio i platio na njegov prijedlog. Isto vrijedi za izlazne transfere Bulata i Brodića koji nemaju sportsku ni financijsku logiku. Ako je to bila njegova odluka, netko ju je isto morao odobrit i reć da to ima smisla ili mu neograničeno vjeruju..
  • Tongo Doumbia
    4.6k
    Ja sam branio Čačića, pa Bišćana, Jakira, sad i Bjelicu zastupam. Evo, čistog razuma, hladne glave, bez sekunde zadrške. I šta sad? Šta ćete s tattoargumentima? Platna lista? Spisak? Međugorje? Dajte, nemojte.

Nemamo momčad za najveće sportske ambicije kakvom se mislilo i to je jedina, gola istina. Pa pola Vas je tu prije sezone govorilo kako je vrijeme za nekakav europski iskorak. I to sezonu nakon Konferencijske? Evo da smo prošle godine konkurentni bili u Europa Ligi, pa bih rekao.

Okej, ako ove sezone skupimo tih osam bodova i iskoračimo, uvjeren sam da će nam to otežati trenažni proces i dodatno nas zakočit u prvenstvu. Pa prošle smo godine prodisali kad smo ispali iz duplo lakše Konferencijske, a gdje sad.

Puno se, ali puno toga mora poklopiti da okrenemo -7 i nemojte mi u to petljat situaciju u klubu itd. Sad će sve bit na terenu i Bjelici. On kao iskusnjara mora nać recept za put u pobjedu. Nikakvi automatizmi,mehanizmi, kretnje. Lomi i gazi, Šibenik, pa Bratislava, pa dalje..
  • Zg123
    486
    Stanje u hnlu za sada ne izgleda dobro, Bjelica se jos uvijek trazi, po meni premalo koristi neke igrace(Stojkovic, Kaca, Mbuku itd), krila potpuno ignorira i jako lose vodi utakmice(govorim za hnl).

SD ima vise minusa nego pluseva, nitko se od famoznih pojacanja nije iskazao osim Torrentea i nisam optimistican u njegov rad. Nije on u klubu od ove sezone, dosao je u paketu sa Simicem odavno i ne treba ni zaboraviti ona famozna pojacanja ala Titraoui i Bakkhar koja su mu srecom propala. Ali ok tad je bilo dosta turbulencija i svega, ali evo imao je svo vrijeme ovog svijeta ove sezone da slozi ekipu kako zeli ali to i dalje ne izgleda dobro.
  • Jurki
    12.6k
    Ako itko ovo s(t)ranje moze okrenuti u pravom smjeru onda je to Bjelica.
    Cak nebi rekel da je problem kvalitete ekipe kolko je sam pristup i disciplina na terenu.. a to su stvari koje se daju srediti.
    Isto tak kaj nam zadaje najvise problema u hnlu je Europa..

Treba doteglit brod do zime bez dodatnih potresa i sa ovom ili jos bolje manjom razlikom na tablici.
    Potegnut crtu i ici stvarno u popravak i nadogradnju ekipe za proljece.
  • SjevernaStrana
    1.9k
    Nitko ne priča o tjeranju Bjelice već o tome kako Jakir odnosno trener ipak možda i nije bio problem.

Fascinantno je kako su Jakirovim otkazom nestale bljuvotine o "senatorima", automatizmima, šikaniranju Ogiware i sličnih panjina, predefenzivnom pristupu protiv Salzburga kojeg trpa tko god stigne, više ni 32% posjeda u Varaždinu drugo poluvrijeme također nije problem, a nakon primljena 4 komada od Osijeka (ne znam je li se ikada dogodilo i to doma) su svi i više nego sigurni u titulu.

Trener više nije bosančina odnosno slavončina, trenerčina, neznalica i ostalo. I super da nije jer očito su kvazi transfer stručnjaci, statističari i ostali cijepljeni razumijevanja situacije i kritičkog razmišljanja shvatili neke stvari.
  • Infinity
    16.6k
    Nisam se uključivao u tabore Bjelica, Jakirović ali za mene su oba top treneri za HNL prilike. Volio bi vidjeti i Jakira nazad jednog dana kao što se i Bjelica vratioPatak

Samo sto je Bjelica otjeran zbog nesportskih razloga. Iza sebe je ostavio pobjednicku ekipu, ekipu koja je u posljednjem kolu s njim dobila Hajduk na Poljudu s 2-0, te kolu ranije Rijeku kuci razbila s 4-0. Ta ista ekipa je do posljednjeg kola konkurirala za prolaz grupne faze Lige prvaka. Bjelica je iza sebe ostavio Tim s velikim T i naravno da ce ga mnogi navijaci zeljeti nazad.

Jakirovic je iza sebe ostavio rasulo, ekipu sposobnu prosuti visoku prednost protiv jednakih ili slabijih momcadi. Njegovi igraci su na terenu izgledali kao igraci, kao pojedinci, a ne kao tim. Kad bi Dinamo i dobijao, opet bi se tresli pred narednu utakmicu, jer je igra na terenu bila jako neuvjerljiva i cesto bi nas spasavao pojedinac. U Europi nas je uspio spustiti do ECL gdje smo se provlacili protiv nekih jadnih ekipa. Uveo nas je u Ligu prvaka prolazom protiv Qarabaga nakon sto se vecina foruma tresla i pisala bajke o ekipi trenutno prikovanoj za dno EL. Namucili Leverkusena, a kao da im taj isti Leverkusen nije spakovao pet komada u grupnoj fazi, pa se ta muka dogodila zbog ocitog podcjenjivanja. Eh, da smo mi pod Jakirom licili na nesto, ne bi se plasili Qarabaga taman da su ovi i izbacili Leverkusen. Tko se plasio Plzena koji je samo dva mjeseca ranije dobio Romu? Nitko, jer je Bjelica s ekipom djelovao kao netko tko ce nas odvesti dalje. I odveo je.

Mi pod Jakirom pisemo o nikad jacem Qarabagu i unaprijed smisljamo neka opravdanja. Mi pod Bjelicom pisemo da Salzburg i Monaco nisu toliko jaki i da imamo sanse. Jakir i Bjelica isto tako djeluju i na igrace. Sutra da se Jakir vrati, nama bi se opet tresle gace, a igraci buljili u pod dok on prica. I to bi se vidjelo na terenu. Jakira zelim nazad isto koliko i Krunu, Jovicevica i ostalu ekipu.

Smijesno mi je da su mnogi za nedokazanog trenera tu navijali i trazili neke pripreme i prijelazne rokove, pa ga sad opet prizivaju nazad jednog dana, a s druge strane se vec sere o treneru koji je nas klub digao na visi level, level zbog kojeg treneri poput Jakirovica nemaju sta traziti na nasoj adresi.
  • DiddyGuela
    2.2k
    Ljudima puna usta Bjelice dok realno on nakon mjesec dana ne zna koja mu je prva postava niti u kojoj formaciji zelimo igrati.Obrana propusta na sve strane, svaki protivnikov ulazak u nasu polovicu je panika. Ucinak pozitivnog soka i nekog pocetnog zanosa koji svaki novi trener donese je sada vec polako ispario a nije da smo odigrali nesto briljantno u zadnjih mjesec dana.

Razumijem da ce Monaco i RBS posluziti mnogima kao farbanje realnosti bas kao sto su Azeri posluzili Jakiru dok sve nije otislo u krasan k...

Bjelica se u novom mandatu tek treba dokazati, on trenutno zivi na kredit proslog mandata. Nadam se da ce momcad pokazati pobjednicki gard vec u Šibeniku i da cemo konacno poceti dominirari u HNLu.

Koliko god su se kriteriji smanjili da uopce pricamo o vaznosti utakmice protiv tamo nekog Šibenika...
  • San Lorenzo
    16.9k
    SD je kriv jer nije doveo beka, zamjenu za Mišića i trećeg napadača nakon što je odlučio prodati Brodića, a zna da ćemo dobar dio sezone odraditi u 352, kao što se zna da je Petković zadnje dvije sezone imao onih dosadnih ozljeda koje ga udalje od terena po 2-3 tjedna.
    Bjelica je kriv za, meni neugodno iznenađujuće, vođenje utakmica hnla, kako protiv Osijeka, a pogotovo protiv Istre...da mu ime nije Nenad Bjelica, vjerojatno bih otpuhao tanki sloj prašine sa 'Novi trener Dinama' teme.
    Ekipa je kriva za očiti manjak motivacije za igranjem hnla, sa svakim, apsolutno svakim trenerom to počne dobro, svaki od igrača je discipliniran i obavlja svoje dužnosti na terenu, no nakon cca mjesec dana im to valjda postane dosadno, pa se lagano prešaltaju u trademark 5-0-5 formaciju ili 4-1-5 varijaciju iste.

Nije vrijeme ni za paniku ni za šalu, izrudariti bilo kakvu pobjedu u Šibeniku, spustiti se na -5 iza vikenda, oni šupci kad ne pobjede VŽ, neće pobjediti ni Istru.
  • Paggini
    26.2k
    Razumijem da ce Monaco i RBS posluziti mnogima kao farbanje realnosti bas kao sto su Azeri posluzili Jakiru dok sve nije otislo u krasan k...DiddyGuela

Super mi je kad za realnost uzimate to da smo izgubili od Osijeka, a "farbanje" je dominantna pobjeda u gostima nakon 26 godina u Salzburgu i skoro pobjeda protiv Monaca koji igra fantastičan nogomet.

Oboje je realnost, a ako već pričamo o realnijoj realnosti, pa prije bih rekao da je Osijek slučajno pobijedio gledajući sve skupa. :) Imali smo više udaraca, posjed, 7 velikih prilika naspram njihove 1, xg debelo veći ako se izuzme njihov penal... To je realnost. :)

Ali naravno, uvijek je točno kritizirati klub, a mi svi koji gledamo pozitivnu stranu smo glupi navijači koji ne žele prihvatiti realnost.
  • cibona
    3.4k
    Vidjet ćemo cibona, vidim da i ti lagano revidiraš svoje mišljenje i uviđaš kako ova ekipa Dinama nema kvalitetu te da su ti očekivanja bila previsoka.Maksim Maksimirski

Ja svoje mišljenje nisam promijenio, naprotiv. O jakiru mislim isto što i prije, i slažem se s tobom, ako ćemo morati raditi spomenik jakiru, blato je najbolje rješenje za to. Po blatu i sivilu ću ga jedino i pamtiti.

Vezano uz transfere ovoga ljeta, bio sam protiv dolaska Pjace, iza čega i dalje stojim. Vezano uz cordobu rekao sam da nisam ni za njega ni za precijenjenog miškovićevog eksponata pašalića, ali ako moram birati bez trunke zadrške biram cordobu. Torrenteov transfer sam pozdravio, a o Mbuku nisam rekao ni jednu jedinu riječ zato jer jednostavno nemam pojma kakav je to igrač, to ćemo tek saznati. Od izlaznih transfera u nekoliko navrata sam kritizirao posudbu bulata koje je graničila sa zdravom pameti.

Što se tiče sportskog direktora, suludo slušati pojedince da je klaun i nesposobnjaković. Njegov mandat ne zadovoljava ocjenu odličan niti vrlo dobar, ali čovjek sigurno nije pao s Marsa. Napravio je mnogo dobrih poteza za sada i to se ne može poreći. A konačni na njegov rad dat ću na zimu.
  • Zg123
    486
    Nisam pobornik Jakira nikad bio ali ovo da je ostavio rasulo je stvarno smijesno. To sto je Bjelica imao uspjehe sa Dinamom prije xy godina mislim da nikog ne bi trebalo zanimati jer smo sada u 2024.godini i cinjenica je da u hnlu izgledamo uzasno i nitko ne treba biti amnestiran kritike jer niti Bjelica niti Jakir niti Maric nisu Dinamo, Dinamo smo svi mi i svatko nosi breme odgovornosti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.