• Tongo Doumbia
    4.6k
    Lijepo mi je vidjet kako ste svi uvjereni da ćemo ove godine titulu slavit jer smo mi Dinamo a Hajduk je tobože Hajduk i eto, opet će se nekako "trefit" da oni sav dosadašnji rad prospu u vodu. Još mi je zanimljivije omalovažavanje prošlogodišnje duple krune.

Kao da se prošle godine nije dogodila nemoguća kemija terena i tribina, a je. Kao da iza tog stvarno kraljevskog povratka, kako ga je označila i ona koreografija na proslavi, ne stoji mukotrpan rad. Kao da iza toga ne stoji naprasna promjena formacije dok se lomi sve, analize do pet ujutro, teška medijska artiljerija kontra nas. Kao da ne stoje brojne svađe i slanja u kurac. Možda i vruće prepirke iza kulisa i ponavljanja više puta kako "nisi izašao na igrača, trebao sam ja, zakasnio si". Kao da iza te titule i tog niza od 15 pobjeda ne stoje i dva psihološki najteža derbija u 4 dana na Poljudu.

Ponašate se kao da smo pretplaćeni na titule i da nitko protiv nas neće uzeti ponuđeno. U redu, pucao si je taj Hajduk u nogu, stoji. Usrala se i Rijeka pred svršen čin, stoji.Ali smo očito nekim načinom, radom i zalaganjem to isprovocirali. I trebat ćemo ove godine. I bit će još teže.

Ali ne, to se definitivno neće dogoditi samo od sebe i s kemijanjem različitih igrača koji će eto, jednostavno eksplodirati jer su najbolji u državi. Ne, titulu nećemo osvojit jer smo elementarni pravednici koje na nebu i zemlji zastupa gospodska purgerska vojska a s druge nam strane stoje pokvareni Južnjaci i Komunisti. Trebat će tu zasukanih rukava, iskrenih i otvorenih razgovora, pogleda u oči. Pa i međusobnog jebanja majki ako treba, a treba očito. I na kraju kvalitetan zimski prijelazni rok, konačno.

A onda ćemo lako svi jedni drugima dokazat i pokazat da mu ne damo da potone. Jer s pristupom kao protiv Istre i Osijeka bi tonuli i jači, uvjeren sam.
  • Gradjanski Dinamo
    360
    Kog boli briga kaj kojekakvi jazavci pričaju. Kad krenemo opet bombastično (a krenut ćemo uskoro), počet će pisat da ćemo uzet ligu prvaka. Uvijek ista sranja.

Kad mi navodni “navijači” Dinama krenu slat posprdne poruke o Dinamu i njegovim igračima, na ta sranja ne reagiram. Čekam trenutak da ih demantiram. A onda kreće općenarodno razvaljivanje njihove gluposti!

Situacija je kakva je. Ajmo dalje. Bil sam uz Dinamo kad smo igrali ligu za bedaka, uz Dinamo sam i danas, uz Dinamo bum bil i sutra.

Stojim uz tebe i kada ti ne ide i kada je teško s tobom sam ja!
  • Daliban
    2.2k
    Opustite se ljudi. Što je krug veći, to će se više i raznoraznih bedastoća pisati. Pogledajte samo što se sve piše na popularnim nogometnim forumima ili po YouTube komentarima i sve će biti jasno. Ako netko piše da je Soldo najbolji vezni ikad, samo se nasmij i nastavi dalje. Neće svijet ni Zona propast zbog toga niti se itko treba sekirati.
  • rioda
    5.3k
    Iako je rekao kako misli da danas u Dinamu ne postoje igrači koji imaju ugovoren postotak od budućeg transfera, na dodatne upite obrane Zajec je pojasnio da ne zna detalje ugovora svih igrača i da je teoretski moguće da u klubu ipak ima igrača koji imaju pravo na dio transfernog obeštećenja.

Znam da je ovdje bila rasprava o Baturini pa evo malo na tom tragu, s današnjeg suđenja Mamićima.
  • Gradjanski Dinamo
    360

Ja brijem da @deda i ostala ekipa koja vodi Zonu ne razumije u potpunosti kaj Zona predstavlja pravim navijačima Dinama. Zona je fenomen. Zona je ideja.

Gašenje Zone bi bila katastrofa. Kaj se mene tiče možemo pričat samo o uvođenju pretplate. Ne bih imao problema platiti par eura mjesečno za pristup kompletnom sadržaju.
  • NKDZ86
    2k
    Zona mi je ko nekad novine i čitanje vijesti, doručak i zona, onda krećemo delat, pa opet zona i tako u krug :grin:
    a pogotovo nakon završetka tekmi ili nekog događaja, to mi je najdraže štivo.
  • Sajla
    5.9k
    Treba nam Zona.
    Zona ne može biti 24/7/365 online verzija Plave noći, ali se usuđujem reći da onoga što je ekipa u Hercegovini nedavno doživjela ne bi bilo da prije nekoliko godina nije pokrenuta Zona Dinamo. A sigurno je ne bi bilo na onakav način. Većinu ljudi koja stoji iza ovog foruma nisam upoznao uživo, ali vjerujem da su i oni vrhunski ljudi i dinamovci prve klase. Kao sudionici foruma imamo obavezu da im posao učinimo što lakšim pa je bolje 3 puta razmisliti je li potrebno, a ponekad i odustati od stiskanja na "post comment". Mnogi od nas nesumnjivo su spremni pružiti podršku i staviti na raspolaganje svoje vrijeme, znanje i novac da bi ovaj forum nastavio raditi u istom obliku i neovisno od kluba.
  • Dr Hofmann
    1.7k
    Nisam nikada pisao po niti jednom portalu ili forumu, nemam društvene mreže, jedva mi i WhatsApp preživljava koliko ne volim sve te pizdarije. Zona Dinamo je jedino što, od svih tih oblika moderne komunikacije, koristim. Nemojte ga gasiti radi par likova koji žive od negativnih emocija...

,,Nekad nisi imao takve probleme u klubu pa nije do toga dolazilo'' npr. ja kad pročitam ovakvu izjavu nije mi dobro, ali smirim se jer, valjda svatko danas ima pravo na svoje mišljenje. Meni je to sve nuspojava vladavine glavatog stvora i, za mene, je najveća borba poraziti upravo njegove floskule koje su se nakotile u Dinamovom puku i oko njega. Ako slučajno ne budemo prvaci, ili u bilo čemu ne dosegnemo visoke moralne i nogometne kriterije štovatelja glave, ne bojte se da će ta bojna biti najglasnija.
  • Gradjanski Dinamo
    360

Jedan pametan dečko na društvenoj mreži X je nedavno komentirao kako, citiram, “nebumo vječno prvaci”. I to je istina.

Ne znam hoće li se to dogoditi ove sezone. Vjerujem da neće. Ali to je manje bitno. Bitno je da ideja ostaje vječna. Napokon imamo Dinamo koji je klub svih svojih članova.

Usput rečeno, ponavljam da protiv Osijeka uopće nismo igrali loše. Problem je defenzivna igra u fazi brze kontre protivnika. Tak nas je i Belupo razvalio. To je nekaj kaj se da riješit i kaj bu se riješilo. I dalje imamo daleko najbolju ekipu HNLa. Nije nikakva katastrofa. Ajmo dalje. Jebenih 75 bodova je još u igri. Aaaaloooo, 75 bodova!

Tak da odjeb svima onima koji su puni defetizma i predaju jebenu ligu najvećem rivalu u listopadu!

Podrška našim Purgerima i idemo dalje.

Dinamo Zagreb iznad svih!
  • Kepec
    6.5k
    Prije si imao jednog Plavca koji bi u 10 minuta natuko 20 komentara pa bi napravio kaos. Sad na svakoj temi imaš 10 Plavaca s po 20 komentara...

Te stvari treba srezati odmah u korijenu. Isti primjer vam je snimanje na tribini, zašto svi nonstop viču "ne snimaj"? Zato kaj krene jedan snimat, drugi vidi da ga nitko nije opomenuo pa krene i on i tako odjednom imaš 100 ljudi kaj ti snima po tribini. Isto je i ovdje, jedan krene, drugi nastave. Ljudi se ulogiraju na forum i ne shvaćaju da nisu ušli u whatsapp grupu gdje komentari poput "too", "skoro", "šteta", "ovaj treba van", "znao sam da nije za krilo" i ostali nisu komentari za forum već gore navedeni whatsapp, a moderatori naravno nemaju ni volje ni snage ni vremena svakome to posebno objašnjavati i banirati jer bi po utakmici imali 30 baniranih ljudi. I onda ljudi jednostavno pišu čisto da nešto napišu i nadrobe 20 strana ničega. Doslovno ničega.

Možda izgubimo prvenstvo, možda ispadnemo iz kupa, možda ne prođemo dalje u Europi, možda se ugasi Zona, možda ne dobijemo stadion još 20 godina. I kaj sad, pa ne živimo u igrici i bajci gdje je sve savršeno, a po reakcijama ljudi nekima to očito nije jasno i valjda bi si oduzeli život da se ovo gore ostvari, a to je samo nogomet. Kako vi dragi ljudi funkcionirate u ostalim životnim (ne)prilikama?
  • Jos-Optimus
    2.8k
    Ma sad iskaču raznorazni znalci sa pojačanjima tipa Jurišić, Benković, Šunjić, Henriquez...doslovno, na igrici bi se osramotili
  • Jos-Optimus
    2.8k
    Bravo stari, potpis od A do Ž.
  • NitkoBitan
    19.1k
    Forum je odlicna stvar za Dinamovstinu i vjerujem da u generalu utjece i na atmosferu oko kluba kao i na dolaznost na utakmice.

Koliko sam shvatio postoje odredena programerska ogranicenja koja koce neke ideje i poboljsanja... Ako treba napravit potpuno novi forum (samo molim vas nek bude istog izgleda/procelja i prakticnosti jer je izgledom vjerojatno u top10 navijackih foruma u Europi) sa novim kodom ili cime vec samo neka se iskomunicira pa cemo skupit koliko god novca treba.

Svjesni smo svi problema registracije padobranaca i stancanja komentara kao na prosjecnoj facebook koment sekciji ali ako je jedino rjesenje toga kreiranje novog foruma onda neka tako i bude. Mislim da bi ogranicenje komentiranja na jedan komentar u sat vremena ili slicno preporodilo forum.
  • badjibadara
    3.7k
    Nisam ovu momčad ekipirao. Primjerice, imam samo dva napadača. Pjaca je protiv Osijeka igrao na neprirodnoj poziciji i zabio je dva gola. Bilo je dosta umornih, željeli su, ali nisu mogli – rekao je Nenad Bjelica i otvorio temu na koju u Maksimiru okreću glavu. Na pojačanja je potrošeno gotovo šest milijuna eura, a nitko od njih praktički ne igra!

Slika u kojoj Hernani, Osijekov igrač u 34. godini, prolazi pored Dinamovog “pojačanja” Mmaea kao na skuteru, jasno je pokazala svu jad i nemoć Dinamovog ljetnog prijelaznog roka U Salzburgu, vrlo važnoj europskoj utakmici, u prvoj postavi Dinama bilo je čak osam igrača koji su u Dinamu dvije ili više godina. Nitko od navodnih pojačanja nije mogao ni blizu prvoj momčadi.

Sportski direktor Marko Marić napravio je užasan posao. Iz Kolumbije je za 2,1 milijun eura doveden Juan Cordoba, igrač o kojemu su pričali bajke, trebao se samo pojaviti i Dinamo bi se trebao prošetati do naslova. Odigrao je sedam utakmica i zabio jedan gol, onaj protiv Varaždina. U međuvremenu se ogriješio o klupsku disciplinu, zakasnio je na klupski sastanak i Bjelica ga je izbacio iz udarne momčadi protiv Istre. Kako stoje stvari, taj grijeh mu još nije oprošten pa je Kolumbijac praktički prekrižen.

Doveden je i izvjesni Nathanael Mbuku iz Augsburga. Kongoanac je po pričama trebao biti sjajan krilni napadač, no u Maksimiru je odigrao svega tri utakmice. Gol nije zabio. Niti je asistirao. Točnije, odigrao je svega 70 minuta.

– Kad sam čuo da me Dinamo želi, nisam razmišljao o drugim opcijama. Rekao sam menadžeru da odmah idem u Dinamo, to je veliki klub i sjajna prilika za mene – igrati u ovom klubu, u ovom gradu, u Ligi prvaka. Jako mi je drago da je tako ispalo i doista sam sretan – rekao je Mbuku po dolasku.

On je sigurno sretan, no Dinamovi navijači baš i nisu. Točan iznos za koji je doveden nije otkriven, navodno se radi o 500.000 eura, no Mbukua više nema ni na “mapi”.

Iz Rima je kao velika nada doveden Jan Oliveras, lijevi bočni koji je trebao zakrpati sve Dinamove rupe. Otvarao se šampanjac, slavio se dolazak igrača koji je igrao u Romi, no od dolaska u Dinamo nije zaigrao ni minute! I to je jedan od najvećih misterija prijelaznog roka. O njemu više nitko ne govori, od prve momčadi udaljen je miljama, a nema nikakvih naznaka da bi se taj status mogao promijeniti.

Gotovo je nevjerojatna stvar da je Dinamo ostao na samo dvije špice, koje bi trebale odigrati 50 utakmica u sezoni. Jedna od njih je Bruno Petković, koji muči muku s aduktorom i pitanje je koliko će moći igrati.

– Strašno me iritira Petković. Dečko može ili ne može. Što želimo s Petkovićem? Da se ozlijedi ili da igra? Sad mi ne znamo može li ili ne može. U Salzburgu zabije majstorski gol, a sad kad uđe, vidiš da to nije Petko kao inače, da je prikočen i da se čuva – rekao je Tomislav Ivković.

Primjer kako se radi posao sportskog direktora je Osijekov Jose Boto, trenutno najbolji sportski direktor u Hrvatskoj. Arnel Jakupović, igrač koji bi u svakom hrvatskom klubu bio pojačanje, doveden je iz Maribora. U slovenskom klubu odigrao je 66 utakmica i zabio je 29 golova. I ne samo to, vrlo je blizu ulaska u reprezentaciju Austrije. U HNL-u je u sedam utakmica zabio pet golova, a Dinamu se narugao “panjenkom” iz penala. Doveden je i Tiago Dantas, Portugalac koji je bio kapetan Benficine momčadi koja je osvojila Ligu prvaka za igrače do 19 godina. Protiv Dinama je u tom natjecanju bio toliko dobar da su ga dvojica morala čuvati. Igrao je čak i za prvu momčad Bayerna, no nitko ga od Dinamovih skauta nije primjetio. Danas je u Osijeku i najzaslužniji je što je klub iz grada na Dravi slavio u Maksimiru nakon šest i pol godina.

Nenad Bjelica morat će u zimskom prijelaznom roku zasukati rukave jer je ljetni bio totalni fijasko. Bačen je veliki novac na igrače koji uopće ne igraju, koji nisu pojačanja i pitanje je koliko će se svi oni zadržati u Maksimiru. Nakon utakmice protiv Osijeka navijači na društvenim mrežama traže odlazak Mmaea, stopera koji, kako kažu, na 100 metara “trči 20 sekundi”. Dinamo pod hitno treba lijevog beka, stopera i napadača. Te tri pozicije Bjeličin su prioritet.

https://www.nacional.hr/gore-ne-moze-dinamo-potrosio-sest-milijuna-eura-na-pojacanja-koja-ne-igraju/
  • criticus
    2.6k
    Forum je odlicna stvar za Dinamovstinu i vjerujem da u generalu utjece i na atmosferu oko kluba kao i na dolaznost na utakmice.NitkoBitan

Apsolutno se slažem. Zona Dinamo je napravila više za atmosferu oko kluba, dolaska na utakmice i kulturu navijanja nego neki funkcioneri kojima je to bio posao u klubu. Dosta sam blag oko tog. Nadam se da se ljudi odgovorni za ovaj forum nisu umorili i da će nastavit i dalje. Također nadam se da će se i dalje unaprjeđivati sve što može pomoći da Dinamo ispuni svoj potencijal. Volio bi kad bi mogli imati Zona Dinamo podcast da konkuriramo kojekakvim šalabajzerima u medijskom prostoru koji bacaju blato na klub i njegove navijače. Do tada najviše što možemo napravit je ići na utakmice, ostati na tribini i dati podršku. U najvećem broju, većem nego ikada prije.

kolega je samo prenio članak, i vjerojatno je (u ovom trenutku) istina ako pišu o par pojačanja koja se do sada nisu pokazala takvima. Ali nacional je među prvim hijenama kad je Dinamo u pitanju. Dali bi livo jaje da u Dinamu bude desetina cirkusa koja vlada u nekim drugim njim dragim klubovima. Nedam im klik da im za kruh treba. Pozdrav.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.