• cibona
    3.4k
    Mislim da je jasno koja je srž problema današnjeg Dinama, to je isto ono što je ovo ljeto bilo prisutno u našoj reprezentaciji na EURU. Govorim o odnosu trenera sa takozvanim senatorima i onima koji se smatraju senatorima.

Jakiroviću su se najviše zamjerali njegovi populistički potezi među kojima je i podilaženje tzv. senatorima. Konačnim odlaskom tog trenerskog maga, mnogi od nas priželjkivali su konačan prestanak bolesnog odnosa u kojima nam poluveteran igra u prvoj postavi.

Međutim, dolaskom Bjelice ne da je podilaženje senatorima nestalo, već je poprimilo novi razinu. Ademi, koji je kod jakirovića bio u drugom, pa čak i u trećem planu, odjednom je postao standardni prmotimac istovremeno oduzimajući Rogu, Stojkoviću pa čak i mladom Paviću prijeko potrebnu minutažu. Posljedice svega toga se vide i u našoj igri i pristupu u kojima se 10 igrača mora podrediti jednom. Do kada će to trajati, ne znam, međutim sada je krajnje vrijeme da se trgnemo i shvatimo srž problema.

Bjelica je pametan trener i definitivno nekoliko razina iznad prethodnika, stoga očekujem rješavanje ovog gorućeg pitanja u narednim tjednima.
  • cibona
    3.4k
    A o SD je naveliko napisano na njegovoj temi i slažem se većinom napisanog. Veliki je propust nedovođenje zamjene za Petka. Nadalje, o radu Marića ovih par mjeseci moglo bi se svašta ispisati. Koji to ozbiljan SD cijeli lipanj podređuje dovođenju prvoklasne 6ice, a bi par tjedana kasnije odustali od te opcije?

Zatim, pitanje lijevog beka i dalje nije rješeno. RPG NIJE niti će ikada biti lijevi bek. Ako su tu poziciju htjeli pokrpati na taj način, onda su se gadno preračunali.

Što se tiče desnog krila, bio sam jedan od rijetkih koji je bio i protiv Cordobe i protiv Pašalića (možete istražiti po mojim upisima), međutim sada kada je Cordoba tu s nama, moramo mu dati maksimalnu moguću podršku jer on je trenutno jedino što nam je preostalo. Drugog rješenja nemamo. Zato ne razumijem likovanja pojedinaca na račun Cordobe i brojanje svakog njegovog krivog dodavanja.

O pjaci sam također više puta pisao, moje mišljenje je tada bilo manjinsko. Osobno sam bio protiv njegovog dolaska i smatrao sam ga malim upgradeom u odnosu na dokazano lošeg Hoxhu. Vidjet ćemo koliko sam bio daleko od istine.

Marić je definitivno donio brojne dobre odluke, ali nitko nije oslobođen kritika, pa tako ni on. Uostalom, gdje nam je filijala, zar nije naš sektor označio kao primarni cilj ove sezone pronaći nam filijalu? Ako se ni primarni cilj nije ostvario, pa o ćemu mi pričamo :sad:
  • Danko
    1.2k

Koje to brojne dobre odluke? Ne mogu se sjetit ni jedne osim možda torrentea
  • Ivanmtk
    1.1k
    Očito treba dobro proluftati svlačionicu. Puno igrača igra već dugo HNL i očito im nije motivacija na nivou koji zahtjeva dres Dinama. Ništa čudno jer je to i sportski, zasititi se jer su već toliko puta uzeo sve što si mogao. Zato mi je nejasno zašto su Cordoba, Mbuku, Stojković, Kačavenda na klupi. Ali dobro, Bjelica je do sad uglavnom znao što radi, donosio dobre odluke i nemamo razloga sumnjati bez obzira na ovaj rezultat.
  • don
    7.1k
    Govorim o odnosu trenera sa takozvanim senatorima i onima koji se smatraju senatorima.cibona

tko su ti senatori budući da si napisao u množini?
  • cibona
    3.4k
    Raskidi ugovora s brojnim nepotrebnim igračima, brojni rezovi i ostanak Sučića i Baturine te novi ugovor Petkoviću.

Nije sve crno ili bijelo. Zato je i moja ocjena na ljeto za rad SD-a bila čista trica.
  • cibona
    3.4k
    Sjediš na ušima posljednjih mjeseci pa ne znaš o kome se govori ili namjerno trolaš?

Ajde gospon plavac, produži :smile:
  • don
    7.1k
    očito i sidim na ušima i trolam jer ne vidim koji je to senator na primjer danas igrao u prvom sastavu. Jedino za koga možeš to reć je možda Ademi, ali slažem se da bi uvijek Roga prije njega.

pitanje je postavljeno jer sam poprilično siguran da si mislio i na Ristovskog pa od tud množina riječi senator, a to je potpuno pogrešno jer je večeras još jednom dokazano koliku rupu imamo u obrani bez Ristovskog, a i KTC-a. Na stranu to, Rile je odličan u zadnje vrime.
    Nervoza je tu, brr :monkey:
  • don
    7.1k
    e kad je došlo do toga da službene stranice kluba odgovaraju tovarima u komentarima :lol:

IMG-5026.jpg
  • cibona
    3.4k
    Kada se kaže "senator" zna se na koga se misli. Da, mislim i na Ristovskog koji je predvodnik populističkog divljaštva i sramotnih ekcesa koji su se prošle sezone znali događati zbog njegovih lošijih partija, međutim treba biti pošten i priznati da je na našu i Dinamovu sreću Ristovski u pozitivnom naletu te je takvih istupa mnogo manje.

Nije tajna da nisam njegov fan, svatko ima svoje preferencije. Ti primjerice imaš na piku Bernaoera i imaš svo pravo na to. Ono što želim reći jest da igrač treba igrati na temelju svojeg zalaganja na utakmicama i treninzima, a ne na temelju vlastitog imena i prezimena.

Nervoza je tu, brr :monkey:don

To meni govoriš ili vodiš rasprave sa samim sobom? Je li sve u redu? :smile:
  • don
    7.1k
    Ti primjerice imaš na piku Bernaoera i imaš svo pravo na tocibona

krivo, nemam pik na nikoga. Ja nemam preference kod igrača Dinama. Kod mene je isti i Petković i Perić. Samo od jednog znam šta očekivat i šta može, odnosno dokazao je da je dobar igrač, a drugi se mora još dokazati. A nažalost, kao šta je i Bjelica reka, ti u Dinamu ne možeš dobit vrime za prilagodbu, ili jesi ili nisi. Čim vidim, po osobnom sudu, da neki igrač ne donosi Dinamu nešta, a da na klupi postoje oni koji mogu bolje ću odma reć.

@Haza je lipo reka, Bernaeur nije igrač za Dinamo (po njemu), ali je dečku stalo, trudi se, jebiga, nije se sam doveo u Dinamo i on bi kod mene u ovakvom Dinamu imao misto rotacijskog igrača zbog toga, dok neki poput Mmaea djeluju kao da im je nogomet zadnja stvar na popisu prioriteta u životu i takvima ne treba dati kredita.

treninzimacibona

a mi to hvala Bogu ne vidimo i sve šta nam je preostalo je virovat ljudima kojima je u domeni posla da donose takve odluke. :smile:
  • cibona
    3.4k
    Bruka. Svađaju se s trolerima a nisu mogli čestitati našim "nezagrebačkim" Olimpijcima na osvajanju medalje. Ništa od onog, "iznad svih, Hrvatska"? Zar ćemo i na olimpijskim igrama brojati krvna zrnca?

Netko treba pročešljati što se na tim društvenim mrežama događa i tko stoji iza njih.
  • Bosna86
    11.8k
    Uzorak ovakvih utakmica je vise nego dovoljan da se izvuku neki zakljucci kako se radilo zadnja 2-3 prijelazna roka.Tradicija bunta

Čak si i malo rekao… Kontura ove ekipe je napravljena u ljeto 2018… Možemo pričati o 11 rokova ili Ajde, ako uzmemo da je proljece 2021 bio vrhunac, onda je to 6

Navijaču Dinama je godinama pran mozak, pa on danas navija za rezultat a ne za klub… Čim ne ide dobro, baci kamen, lincuj… Ajmo malo gledati siru sliku

Ja ne znam uopće sta je nama cilj… Jel cilj zaraditi 60 milja, zatvoriti budget pa onda sve ispočetka… Razumijem dok su bili Mamić, Antolić & co da je to bila oružana pljačka od najniže do najviše pozicije, ali ovi sad mogu i bolje od toga

Ako želimo biti održivi, smanjiti troškove i slično, onda ovo dovođenje stranaca kojima je Dinamo vrhunac karijere nema smisla… Volio bih da netko izvuče kao u NBA +/- kada su na terenu zajedno Spikic, Kulenovic i Hoxha… Nakon dovoljno odgledanih minuta, jasno je da tu eventualno Kulenovic može biti eventualno treća špica i tjt… Takvih kao oni, ima podosta… Ne donosiš trenutni kvalitet, nećeš se prodati, nemaš sta raditi u Dinamu…. ne treba biti neki veliki znalac da zaključiš da to nema smisla

Dovođenjem Bjelice je jasno stavljen prioritet na Europu, a ne na HNL.. Svi oni pričaju kako je HNL glavni ali odnos igrača kad se igra Europa i HNL nije ni sličan… Bjelica gleda svoju guzicu i to je sasvim okej… Nema on vremena razvijati nikog, čovjek gleda svoj interes i tko mu u datom trenutku može donijeti rezultat… Sta će biti u budućnosti, nije njegov problem već onih koji su ga postavili… Vrijeme će pokazati je li Bjelica flaster na ranu ili lijek
  • NitkoBitan
    19.1k
    27. listopada 2024.

Hajduk 27 bodova, kofa za osvajanje naslova 2,50
    Dinamo 20 bodova, kofa za osvajanje naslova 1,65

Nisu kladionice pretjerano impresionirane bodovnom razlikom. Da podsjetimo, prosle sezone je Dinamo imao i manje sanse za osvajanje naslova tijekom sezone po kladionicama.
  • Svi na Sjever
    2.4k
    Neno je dvije utakmice u ligi prvaka vrhunski postavio a zadnje dvije u hnl-u loše, danas je pogotovo loše vodio utakmicu.

Prije svega očekivao sam vađjenje Mmaea, i igru s dva napadača na poluvremenu, a uvodjenjem Ademija i Roga skupa ubio je tekmu, ne sjećam se kad sam zadnji put imao dojam zadnjih 10 min da Dinamo ne može zabiti gol u našoj ligi.

Ademi je dizelaš i uvodjenje reda radi zadnjih 15 min nema nikakvog smisla.

Ne znam šta se dešava s Cordobom al nama u HNL-u kronično fali brzih,eksplozivnih igrača,kao i šuta izvana od odlaska Oršića.

Mmae je tip igrača kojeg ne trebaš gledati tri puta da vidiš njegov stil i način igre,skauting njega kao kapitalca me najviše zabrinjava.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.