• NORTE
    12.2k
    Nije dobro, ali nije ni sve izgubljeno.
    Moramo pobijediti u derbiju i preokrenuti sve u svoju korist.
    Oni moraju i u Osijek.

Smanjenje ovog ozbiljnog minusa je glavni cilj do Božića.
    I dalje sam uvjeren u naslov prvaka, prerano je za bilo što drugo.
  • Tradicija bunta
    6.6k
    Sto bi se reklo, fali nam jos jedan ovako perfektan prijelazni rok ko ovog ljeta i propali smo.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Danas je raskrinkana jedna stvar, a to je prijelazni rok, koji je možda najgori unazad 5 godina, a to baš i nije bilo lako uspjeti.Haza

Što ti je referentna točka?

Ja ne bih mijenjao naš prijelazni rok ni za ičiji drugi u HNL-u. Ne samo to, nego ne bih mijenjao našu formalno drugu momčad za bilo čiju prvu u ligi.

Nemam problema s ocjenom da je prijelazni rok odrađen loš, ali povod ne mogu biti utakmice u kojima te očito desetostruko slabiji kadar nadigra. Mi ne gubimo knap utakmice u Europi niti nas tamo netko sramoti van ovih najvećih, nas nadigravaju Gorica, Osijek i Istra. Ako bi ijedan od vas mijenjao jednog njihovog igrača za našeg, svaka čast.

Tko je od novih igrača igrao u te dvije tekme.Haza

To je dio problema. Mi u HNL-u gubimo utakmice gdje nam na klupi ostane doslovno osam igrača koji bi bili nositelji u svakom drugom kluba. Previše mrtvog kapitala.

Stojković koji je projicirana zamjena za Baturinu ulazi 20 minuta poslije Ademija kad tražiš gol. On, Kačavenda, Rog, to su sve igrači koji rade razliku. Posebno tri-četiri dana nakon onakve potrošnje prvih izbora u veznom redu u Salzburgu. Nama je danas dva gola zabio Pjaca koji je formalno kao reprezentativac zamjena u Dinamu.

Nitko od njih ne može ovako uhvatiti ni ritam ni ništa, a iz toga onda slijedi tvoj zaključak da mi ništa ne možemo bez seniora gdje mislim da brkaš uzrok i posljedicu.

Igrali su lani i ove sezone svi ti nositelji pa smo prvenstvo osvojili na guzove u nadoknadama, gubili doma i vani i generalno bili za kurac 80 % sezone.
  • don
    7.1k
    Marić ako ne krene u totalnu ofanzivu prvog dana početka prijelaznog roka triba dobit pedalu, ne kad završi prijelazni rok, već odmah. Iako vodeći ljudi u klubu će znat i prije početka u kakvom će smjeru ić, ali eto, praznim samog sebe.
  • Davieboy86
    254
    Nisam uvjeren u nista jer je za sada ovo vrlo lose. Necu reci da ce i dalje biti tako ali za sada , danas , ne vidim mjesta optimizmu i sto prije budemo realno otrijeznjeni prije mozemo reagirati i pokusati spasiti ovu hnl sezonu.Nadam se da su u upravi toga svjesni i da nece biti floskule tipa imamo dobar i sirok igracki kadar.
  • Toni90d
    706
    Marić ako ne krene u totalnu ofanzivu prvog dana početka prijelaznog rokadon

Kasno će biti prvog dana. Može bez problema već sad odrađivati razgovore sa menadžerima igrača za koje misli da mogu pomoći i biti POJAČANJA, tako da se ti transferi završe čim prije i da ti igrači budu odmah spremni na zimskim pripremama, a ne da upadaju kao padobranaci u pola priprema ili nakon priprema. Nitko i ništa ne priječi da se razgovara sa menadžerima, igračima ne smiješ pristupati bez dozvole kluba.
  • Haza
    5.6k
    Ja ne bih mijenjao naš prijelazni rok ni za ičiji drugi u HNL-u. Ne samo to, nego ne bih mijenjao našu formalno drugu momčad za bilo čiju prvu u ligi.Zambatine škude

Već sam prije pisao, većina naših igrača koje smo doveli u prijelaznom roku su gomilanje na istoj poziciji (Corodba, Mbuku i Kačavenda desno, a nitko niti ne igra), gomilali smo igrače, koji na papiru izgledaju zanimljivo, umjesto da smo standardizirali dvije ekipe, što smo imali u prvoj eri Bjelice. Ne možeš standardizirati ekipu ako imaš jednog lijevog beka i četiri desna krila, negdje smo tanki, negde imamo višak igrača, pa ti se i dogodi da trener prilagođava postave postojećem kadru, pa to izgleda kao i danas, nikako (Hoxha danas igrao wing backa, suludo, iako je bio jako dobar, trudio se).
    Većina novih igrača imaju i problem što nisu bili standardni zadnjih pola godine (Mmaee), ili su bili ozljeđeni (Kačavenda i Torrente) ili su došli iz lošijih liga, di taktika niti ne postoji (Japan, Kolumbija).
    Potrošili smo 6.5 mil eura plus ugovore na igrače, koji nam ne igraju iz xy razloga, ili su kriminalni (Mmaee).
    Moj zaključak, koji moram ponoviti, Dinamo mora težiti dovesti jednog, dva ili tri top igrača po prijelaznom roku, i davati priliku svojim klincima (meni je Vrbančić imao mjesta u ekipi).

Stojković koji je projicirana zamjena za Baturinu ulazi 20 minuta poslije Ademija kad tražiš gol. On, Kačavenda, Rog, to su sve igrači koji rade razliku. Posebno tri-četiri dana nakon onakve potrošnje prvih izbora u veznom redu u Salzburgu. Nama je danas dva gola zabio Pjaca koji je formalno kao reprezentativac zamjena u Dinamu.Zambatine škude

Slažem se sa svim napisanim ovdje. Meni nije jasno zašto oni igraju tako malo u HNL, a i kad igraju to je lutanje po pozicijama.
    Rog danas ako nije bio starter, zašto onda uopće razmišljati njega otkupiti? Kako da on uđe u formu kad igra po 20 minuta.

Teško je usporediti naš prijelazni rok i rok drugih ekipa u HNL, kad je nama budžet veći nego svima njima zajedno.
  • San Lorenzo
    16.9k
    Marić ako ne krene u totalnu ofanzivu prvog dana početka prijelaznog roka triba dobit pedalu, ne kad završi prijelazni rok, već odmah. Iako vodeći ljudi u klubu će znat i prije početka u kakvom će smjeru ić, ali eto, praznim samog sebedon

Dobije pedalu i šta onda? Nemože se u trajanju prijelaznog roka dofurati novog sportskog direktora koji će odmah znati šta raditi.
  • don
    7.1k
    Dobije pedalu i šta onda?San Lorenzo

ništa, krivit njega za veći dio odgovornosti. Samo ga odmaknuti od službe Dinama Ako to ne zaslužuje.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Već sam prije pisao, većina naših igrača koje smo doveli u prijelaznom roku su gomilanje na istoj poziciji (Corodba, Mbuku i Kačavenda desno, a nitko niti ne igra), gomilali smo igrače, koji na papiru izgledaju zanimljivo, umjesto da smo standardizirali dvije ekipe, što smo imali u prvoj eri Bjelice.Haza

To se mogu složiti. To je više problem komunikacije interne i strukture. Dovedemo par krila, prodamo trećeg napadača i zaigramo 3-5-2...

Moj zaključak, koji moram ponoviti, Dinamo mora težiti dovesti jednog, dva ili tri top igrača po prijelaznom rokuHaza

Mislim da su ovo problemi koji se ne mogu riješiti na jednom prijelaznom roku osim ako ti budžet nije takav da možeš dovesti koga god hoćeš. Nemamo mi situaciju gdje u ovakvim utakmicama Petković i Baturina vuku, ali igra ispašta jer ne mogu sve sami. Ni oni nisu na razini.
  • Tradicija bunta
    6.6k
    Igrali su lani i ove sezone svi ti nositelji pa smo prvenstvo osvojili na guzove u nadoknadama, gubili doma i vani i generalno bili za kurac 80 % sezone.Zambatine škude

Velis pomeli bi ligu da su vecu minutazu imali Kaneko, Sutalo i Tibica Halilovic? Ajde...
    Ovaj kadar je los, prekratak tj... tu su 3-4 igraca ekstra klase i kad ne igraju oni, ne igra nitko. A kad se njih malo zarotira opet ne igra nitko i to ne lici na nista.
    Ne treba lagati sam sebe, to je precica do provalije. Dinamo ce u dlaku imati presliku prosle sezone HNLa... u najboljem slucaju. Uzorak ovakvih utakmica je vise nego dovoljan da se izvuku neki zakljucci kako se radilo zadnja 2-3 prijelazna roka.
  • Praskaton
    2.5k
    Najgore od svega što sad treba čekat do petka na novu utakmicu.Do tad tisuce kako i zasto.Muka mi je cijeli tjedan kad ovako kiksamo.

Edit:Tek kad krenemo u sredini bez Sucica,Misica,Baturine u prvoj i ne dobijemo,prihvatit cu da nemamo kvalitetu u širini momcadi
  • Dani Olmić
    457
    Treba ovo napisat poslije Monaca ili SalzburgaNitkoBitan

Protiv 5.ekipe austrije koja nije u stanju dobit wolfsberger igracem vise? A protiv Monaca nam je teren dosta igrao u karte
  • don
    7.1k
    Najgore od svega što sad treba čekat do petka na novu utakmicu.Do tad tisuce kako i zasto.Muka mi je cijeli tjedan kad ovako kiksamo.Praskaton

do danas sam se žalio jer je odmah u petak, a ne za vikend.. sad mi je drago da je tako, ili ipak nije jer me strah nove sramote.. sahranit će me Dinamo.
  • Peškaman
    4.8k
    Rog danas ako nije bio starter, zašto onda uopće razmišljati njega otkupiti? Kako da on uđe u formu kad igra po 20 minutaHaza

Isto razmišljanje,pogotovo mi to vrijedi za utakmicu protiv Istre.

Samo ga odmaknuti od službe Dinama Ako to ne zaslužuje.
    2m
    don

Ništa ne dobijaš s tim u ovom trenutku.

Dinamu slijedi Šibenik i to bez Mišića. A ako se prisjetimo kako su nam izgledale utakmice bez njega...
    Šibenik je nezgodan,igraju kući,igra uvelike ovisi o stanju travnjaka.
    Ako im pogledamo rezultate,odigrali su X sa Slavenom u gostima,X kući s Istrom itd...
    Šibenik,Slovan, Gorica - tri gostovanja u kojima trebamo osvojit 9 bodova.
    Onda slijedi kup pa po meni 3 najbitnije utakmice u ovoj godini. To su Rijeka(H),Borussia(H),Hajduk(A).
    Treba žrtvovati jednu utakmicu a mislim da se svi slažemo da je to Borussia.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.