• Haza
    5.3k

Razumijem te što želiš reći, ali ako netko da 20 eura za članstvo, pa samim time misli da je ok da dobije poklon, popust u fan shopu, četiri karte koje tržišno dođu barem 40 eura, onda tu nema apsolutno nikakve tržišne logike na kraju dana za klub.
    U principu, ako ti je jedan posto stalo do Dinama ćeš biti član po toj logici iz prostog razloga jer ti se isplati. Biti član ne bi trebalo biti nešto što ima materijalnu vrijednost, nego nešto što označava pripadnost klubu. Mene bi razveselio samo poklon tipa zastavica za auto i ništa više. Ali tema je kompleksna, klub se godinama devastirao, pa je ljudima i dalje teško potegnuti nekad kad je klub u pitanju, jer vjerojatno i dalje podsvjesno misle da će netko tu lovu maznuti. Međutim, ne želim kontrirati tvom mišljenju, jer u neku ruku shvaćam što želiš reći, možda bi se neke stvari trebale postepeno raditi, smanjiti broj s 4 na 2 karte i sl.
  • vjeko1701
    8.9k
    Ali tema je kompleksna, klub se godinama devastirao, pa je ljudima i dalje teško potegnuti nekad kad je klub u pitanju, jer vjerojatno i dalje podsvjesno misle da će netko tu lovu maznuti.Haza

To, jednostavno manjak navike, komfor...ima puno razloga. Zato mislim da je klubu trenutno vrednije dati te 4 karte nego zauzimati neki stav i tako bi mi bilo do Kranjčevićeve i nadam se novog Maksimira. Do onda ja ne vidim problem s ovim. Možda bi samo dodao ove stvari poput bottom 4 i skalirajuci broj karti prema godinama kontinuiranog članstva.
  • Brusa
    1.7k
    to je po mojoj slobodnoj procijeni 80% članova (koja je da se razumijemo samo moja paušalna procjena)
    Nema apsolutnih vrijednosti u takvim stavovima, sve je stvar javnog mišljenja. S jedne strane (govorim općenito , a ne konkretno o tebi, da se ne bi krivo razumijeli), svaki dan na forumu i društvenim mrežama se broje članovi, dinamo se hvali s povećanjem članstva, priča se o širenju "dinamovštine", o educiranju ljudi što znači biti član dinama, itd.... A s druge strane ,imaš takve "tvrde" stavove (i naravno, u redu ih je imati), koji se svode na to "ko ih jebe", "ne trebaju nam takvi " i sl.
    Ljudi su se učlanili iz mnogih razloga, dosta njih sad npr. jer su željeli karte za LP i popust na iste. Može svatko o njima i o svima drugima misliti što hoće, ali eto, činjenica je da su i oni tu i da su u onih 50000 članova koje klub ponosno ističe.
    E sad , 4 besplatne utakmice (a nisu derbiji!) nisu puno...a po meni di ćeš boljeg načina, proširiti "dinamovštinu" , približiti čovjeka klubu, nego na utakmici. To su 4 "male" utakmice, na koje vrlo vjerojatno jako puno članova, ne bi otišlo, a ovako će možda otići, skužiti kako je dobro, povezati se s klubom, itd...
    Naravno, uvijek se može reći, ko ih jebe, ne trebaju nam takvi. A i to je isto u redu.
  • Dubbbrava
    648
    Meni i dalje nije jasno da je Dinamo - Osijek utakmica koja spada u kategoriju derbija :lol:
    Šarani imaju iza sebe doslovno 1 ozbiljnu sezonu u zadnjih 20 godina i klubu poput Dinama u kategorizaciji cijene ulaznica to nikako ne smije spadat u sferu derbija.
    Zna se da u HR uz tovare jedini derbi može bit eventualno s Rijekom i to je to.
    Neka me netko razuvjeri u suprotno
  • Haza
    5.3k

Ovaj tvoj stav nažalost više nije realan. Ajmo se probati sjetiti kad smo to mi zgazili Osijek, kad smo ih izdominirali na Opus areni. Ja se ne mogu sjetiti kad smo mi zgazili Rijeku i Hajduk (zadnje ih je pazi sad Čačić zgazio), štoviše, ne mogu se sjetiti kad smo zgazili Varaždin. Nemojmo biti bahati, pogotovo ne sad kad nas Belupo mazne u gostima, kad nas Istra nadigra 60 minuta, ili kad se mučimo s Varaždinom. Trebamo svi stati na loptu, i početi respektirati svakog protivnika, jer s tim stavom lako ćemo, smo i došli u situaciju gdje jesmo.
  • NORTE
    12.1k
    Opet ja i optimizam, ali drugačije ne mogu zamisliti rasplet ove situacije.

Iako nije dobro, na -4 smo, podsjećam sve da smo u puno lošijoj situaciji bili početkom ove godine.

Bili smo na -7 na polusezoni i imali jednu tekmu manje, friško izgubili 0:3 od Lokomotive, na klupi zakucan Jakir, doveli nikoga osim Hoxhe, uprava gadljiva, igra nikakva, momčad neuvjerljiva, rivali na vrhuncu.

Dva puta smo ih dobili na Poljudu pa onda s dvije pobjede u Rijeci uzeli dva trofeja.

Sad imamo Bjelicu i jaču i širu ekipu.
    10 je odigranih kola, još 26.

Jedva čekam nagli porast hospitalizacija u određenim novinarskim krugovima i diljem Lijepe naše nakon dinamove pobjede u Salzburgu i demoliranja Osijeka, bit će im teško, pit će se tablete za smirenje.
  • Felip
    215
    Jedva čekam nagli porast hospitalizacija u novinarskim krugovima i diljem Lijepe naše nakon pobjede u Salzburgu i demoliranja Osijeka.NORTE

Ovakav stav mi se nikako ne sviđa.
    Mnogi su tako razmišljali uoči Hajduka zazivajući ponižavanje rivala i +20 do zime s pola gasa. Nakon toga smo izgubili doma i poniženi smo od Bayerna i Slavena, a sad nam prijeti -7 uoči Osijeka.

Fun fact: Bjelica je Osječanin i otvoreni navijač Osijeka.
    Tu igra jedino sportski respekt prema protivniku, tako da neka bude 5-0, ali onda nećemo pričati o demoliranju protivnika već o rapsodiji Dinama.
  • deda
    33.7k
    Slažem se Felipe. Mi nemamo pravo ni na trunku bahatosti u ovom trenutku. Treba počet igrat nogomet.
  • NitkoBitan
    18.6k
    Mislim da bi bila vrhunska zajebancija u nedjelju da pozdravimo suce na predstavljanju sa pljeskom :sweat:

Da pokazemo kaj mislimo o ovim smijesnim dogadajima i clancima proteklih dana :strong:
  • Davieboy86
    250
    Mene najviše brine što mi ni pod Jakirom , a niti pod NB nismo pokazali apsolutno nikakve automatizme igre. Zapravo mi niti ni ne znamo sto uopce igramo. Niti je to pressing po izgubljenoj lopti , niti napadacke alkcije su uigrane pa da imamo barem 3 zicera npr protiv Istre,niti znamo sto cemo s loptom kada smo u izgradnji napada gdje nam KTC glumi cesto Pirla. Kada nam je Misic zatvoren nasa igra se svodi na nabijanja.Nit se branimo kako treba .Uglavnom meni to ne izgleda obecavajuce niti mogu reci da to pod NB ide na bolje. Mislim da ne ide. Proslu sezonu smo izveli cudo i ispalo je kako je ispalo . Ove godine ako se ubrzo ne otrijeznimo biti ce na nam vrlo , vrlo tesko zavrsiti happy endom. Mislim da puno stvari lezi u veznom redu , primjer mi je tu Rakitic bez obzira sto igra za meni odvratan klub njihova igra je protocnija za 30% . Nama Ademi i slicni jednostavno ne mogu ubrzati igru , a to je poenta valjda svega. Nase izgradnje napada izgledaju kao da smo zapeli u 60ima. Uzasno sporo i bezidejno. Nadam se da SD je svjestan da ovo nije nikako dobro.
  • Mali Zeus
    14.1k
    Uglavnom meni to ne izgleda obecavajuce niti mogu reci da to pod NB ide na bolje.Davieboy86

NB je tu od prekjučer takoreći. Još hvata konce koliko toliko, tako da ajmo pričekati i vidjeti što on može učiniti.

Jako važna stvar je recimo možemo li počinjati napade iz obrane tj. kakvi su stoperi s pasevima. Ako recimo počneš s Torrenteom i KTC-om onda taj dio pati, dok je s Bernauerom puno bolje. Isto tako veza Mišić, Sučić, Ademi nije dobra za neku kombinatornu igru, dok ako staviš Baturinu to je već dosta bolje. Ono što nije bilo dobro protiv Istre je da dobar dio tekme nismo uopće dolazili pred gol Istre tj. sve kao da se odvijalo do njihovih 16.
    Vjerujem da će sutra tekma ipak biti drugačija i da će Bjelica smisliti način na koji možemo biti opasni kao i protiv Monaca.
  • Tongo Doumbia
    4.5k
    Još mi je jedna stvar nejasna u svemu. Ta optimistična i neopterećena najava "pod Bjelicom će on"... Evo, Bjelica je tu mjesec dana, i koga smo isprofilirali? Tko se podigao tako znatno u formi da možemo reć da je to to?

Da se ne shvati krivo, zna se koliko općenito branim trenere i trenersku profesiju, pa sam i Bjelicu zazivao još prije Bišćana, a naravno i sada. Samo mi nije jasno na čemu temeljite mišljenje da treneri tako olako podižu i degradiraju formu pojedinaca? Naravno, kao i u životu, neki ti sistem paše, neki te trener "gotivi", sve je to normalno.

Ali niti su Bjelica ili Jakir branili Pjaci da 5-6 puta po utakmici probije stranu, nisu gušili Ogiwaru da ne ispada od iza kao kadet, nisu Baturini pomogli da jednu utakmicu izgleda kao Modrić a sljedeću već kao prvotimac Istre ili Šibenika. Puno sam i rekao.

Trener je tu da uradi najbolje s onim što mu se ponudi, ali ne i da nosi čarobni štap sa sobom. Utakmice poput Istre ili Varaždina su klasičan nedostatak motiva. Nedostatak koji meni iskreno nije jasan, ali se događa već nekoliko sezona (imate to u mom komentaru od ranije). Dosta ljudi je zazivalo remont ili osvježenje koje je u Dinamu nužno, a netko ga se boji sprovesti. Tko? Pitanje je ipak upućeno na kat.

Od momčadi koja se mučila u Konferencijskoj i HNL-u protekle sezone mi trenutno imamo dva ili maksimalno tri nova igrača u prvoj postavi. I onda na to sve očekujemo šetnju prvenstvom i konkurentnost u LP. Ovo je trenutno naš maksimum i to će svima tek bit jasno.
  • Chempers
    196
    Ovo sigurno nije maksimum ali isto tako prijelazni rok je ponovo bio vise manje sranje što se tiče dolazaka, to se sad vidi. Ajmo vidjeti što nam nose iduća 2 mjeseca pa se onda može u neke ozbiljnije ocjene. Očekujem i od trenera da zatraži određeni broj novih igrača već na zimu.
  • badjibadara
    3.6k
    Evo, Bjelica je tu mjesec dana, i koga smo isprofilirali? Tko se podigao tako znatno u formi da možemo reć da je to to?Tongo Doumbia

A da mu damo 6 mjeseci i jedan prijelazni rok?
  • Neron53
    796

Sta ako tovari pobjegnu 10 bodova dok mi cekamo?
    Ne ocekujte njihov pad slican prosloj godini.
    Ako hitno ne unaprijedimo igru, pisi kuci propalo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.