• Alkmar1312
    39
    Presli smo 50 tisuca clanova!
  • NKDZ86
    2k
    niš meni osobno to ne znači kad se ljude mora tjerat da se učlane, inače ne mogu na gostovanja, ligu prvaka, prioriteti kupnje ,imaju jeftinije karte, i sl.
    sumnjam da se '82. došlo do 42k članova s takvim metodama.
    a vidjeti ćemo sljedeće godine koliko će ih obnoviti ako ne uđemo u lp, a pogotovo koliko ih zanima dinamo u upravljačkom djelu, 7k izašlo na povijesne izbore, meni dosta govori o ljudima, mislim dovoljno mi je pogledati za koga ljudi glasuju na izborima na državnoj razini.
  • Paggini
    26.1k
    niš meni osobno to ne znači kad se ljude mora tjerat da se učlane, inače ne mogu na gostovanja, ligu prvaka, prioriteti kupnje ,imaju jeftinije karte, i sl.NKDZ86

Pa to nije tjeranje ljudi, nego davanje dodatne vrijednosti članstvu. Svaki klub u svijetu ima iste benefite za svoje članove.
  • NKDZ86
    2k
    je dodatna vrijednost da, ali da toga nema koliko bi se ljudi učlanilo? moraš ljude privlačit da se učlane u voljeni klub, to nisu navijači to su simpatizeri gladni kruha i igara.
    mislim ak ne želiš biti suvlasnik dinama, član svog kluba, o čemu mi pričamo. ne trebi mi nikakva povlastica, popust za to.
  • Crusades1986
    13.4k
    slučajno sam lajkao od ovog gore...
  • Jos-Optimus
    2.8k
    Poanta članstva je da imaš benefite i pripadnost?
  • NKDZ86
    2k
    nemoj se izvlačit :grin:
  • NKDZ86
    2k
    od kud si to meni izvukao jer ja to nisam rekao niti mene to zanima za biti članom
  • Paggini
    26.1k
    moraš ljude privlačit da se učlane u voljeni klub, to nisu navijači to su simpatizeri gladni kruha i igara.NKDZ86

Pa mislim, ideš u ekstrem, ali nisi u krivu. Ljudi žele benefite za 20 eura, drugo smo ti i ja i 90 posto ovog foruma koji bi se učlanili samo za plastičnu karticu u novčaniku i pravo glasa, ali većina ljudi van ovog foruma nije takva, kao ni u ostatku svijeta s ostalim klubovima i učlanjivanjima, jel.

Mislim, da maknemo sve benefite i još uvijek guramo članstvo, ispadali bi smiješan klub.
  • Jos-Optimus
    2.8k
    Pa odgovaram ti da je poanta članstva da imaš benefite i pripadnost, to je svrha bilo kojeg članstva igdje
  • Simpatizer
    371
    niš meni osobno to ne znači kad se ljude mora tjerat da se učlane, inače ne mogu na gostovanja, ligu prvaka, prioriteti kupnje ,imaju jeftinije karte, i sl.
    sumnjam da se '82. došlo do 42k članova s takvim metodama
    NKDZ86

Ovo je apsolutno neusporedivo jer je na Maksimiru u to vrijeme moglo bit i preko 50 tisuća ljudi (bila su stajaća mjesta), a karte su bile smiješno jeftine (tako mi je rekao stari), dok danas moraš platit jako puno radnih sati za jednu derbi ili europsku utakmicu

Isto tako, ne znam kakve su brojke bile prije za gostovanja, ali zadnjih par sezona Dinamo ima respektabilnu brojku na gostovanjima, a mislim da se u nju niti ne ubrajaju oni navijači koji kupe kartu za domaći sektor (a zapravo navijaju za Dinamo i dođu u dresovima i šalovima)
  • Mali Zeus
    14.2k
    Dosta kvalitetna rasprava.
  • Haza
    5.6k
    Što se tiče članova, ne bi htio da nam cilj postane potencirati tu temu kao Tovari. Po meni su već sad pogodnosti za članove prevelike, nije mi jasno što se još treba dati, jer za 20 eura dobiješ 4 gratis tekme koje vrijede više od 20 eura i popust od 15 posto u fan shopu. Dobar dio ljudi se učlanio iz financijskih razloga.
    Pravih članova, pravih ljubitelja Dinama nema 100 tisuća, ima jako puno simpatizera (možda i milja ljudi), ali koji će doći na proslavu naslova, na neku bitnu europsku tekmu se uslikati, ili otići na gostovanje tipa Munchen.
    Na kraju dana, brojka od 50 tisuća je respektabilna na europskoj razini, čak bi osobno išao u smjeru zadržavanja ove brojke, ali podizanje cijene članarine na 25 eura za početak, s odmakom bi išao na cijenu od 50 eura, i to kroz par godina naravno.
    Nemam nekih dokaza, ali sam uvjeren da su članske brojke Tovara teška mutljavina, jer njima je to idealna metoda pranje love, odnosno tu se raznim gotovinskim transakcijama izvana direktno financira projekt Našeg Hajduka. Uvjeren sam da barem 30 posto ljudi niti ne zna da su članovi Hajduka.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Nemam nekih dokaza, ali sam uvjeren da su članske brojke Tovara teška mutljavina, jer njima je to idealna metoda pranje love, odnosno tu se raznim gotovinskim transakcijama izvana direktno financira projekt Našeg Hajduka. Uvjeren sam da barem 30 posto ljudi niti ne zna da su članovi Hajduka.Haza

Pa je mutljavina jer kad se kod njih učlanjuješ ne moraš ostaviti OIB itd. Hoću reći oni mogu učlaniti i japanske turiste koji šeću rivom u tom trenutku. Ne bih rekao da je cilj potencirati tu temu niti se to događa, samo se spomene kad prvo prijeđemo rekord iz 1982., a onda i kad dođemo do okrugle brojke od 50.000.
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    Uvjeren sam da barem 30 posto ljudi niti ne zna da su članovi Hajduka.Haza

Pa to je odavno jasno. Kod nas je OIB obavezan, kod njih uneses 11 nula i zivio.

Sto se tice cijene, mislim da je trenutna vise nego ok, pogotovo za ovu i iduce barem dvije godine. Zna li netko razlog zasto je duplo skuplje clanstvo za ljude iz inozemstva?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.