• Crni86
    4.6k
    a kaj kad jednog dana prestanu kiksati?

Jel mozemo biti najbolji od najboljih ili da budemo najbolji od najlosjih. Takvim razmisljanjem i pristupom jednog dana ce nam se opet ponoviti rijeka. A svi znamo koliko za klub znaci naslov i nastup u LP ili EL.
  • Blueshadow86
    1.9k
    Imamo li mi zaista tako jaku i široku klupu kako se priča? Mi smo bez Petkovića i Baturine brat bratu slabiji za 40%. Dovodimo se u situaciju gdje izostankom Petkovića ostajemo samo na Kulenoviću. Tko je kreator igre kada nema Baturine? Gdje je taj širok i jak roster o kojemu se toliko priča? Slaven Belupo nas napuni s 4 komada, muku mučimo s amaterima iz Banjola, na jedvite jade iščupamo pobjedu u Varaždinu, čupamo neriješeno s Istrom...
  • Simpatizer
    371
    Imamo li mi zaista tako jaku i široku klupu kako se priča?Blueshadow86

Nemamo
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    a kaj kad jednog dana prestanu kiksati?Crni86

Pa oni su vec kiksali protiv istre i lokse, plus sutra gostuju slavenu. Ne mozes ocekivati da nece doci do kiksa tu i tamo, realno, ovo nam je drugi kiks (poraz od tovara ne racunam jer se u derbijima nikad ne zna)

Ako oni sutra ne pobijede, mi smo na bod ili 2 od njih. Ako pobijede, onda na 4. 26 kola prije kraja. Ma da, sve ce biti rijeseno sutra.
  • M94
    1.4k
    Znamo kako će izgledati tablica na kraju sezone, ALI pomalo iritira ovakvo prosipanje bodova.
    Više od pola sata igrač više i nije se moglo ozbiljnije zaprijetiti osim penala, slabo.
  • Keyser Soze
    10.6k
    Mene ne boli ovaj nerješeni rezultat nego to što nam je kroz zadnje dvije sezone prešlo u naviku da gubimo ili remiziramo s ekipama koje bi po svemu trebali pobjeđivati s par golova razlike. Također me živcira što umjesto da šamaramo cijeli HNL mi svaki put konkurentima dajemo prednost i onda nam se osvajanje lige čini kao wow postignuće dok bi to zapravo trebala biti rutina. Klub s našim budžetom i klub koji igra Ligu prvaka mora gaziti HNL. a ne se mučiti na apsolutno SVAKOM gostovanju i tresti se do zadnjih par kola te se nadati kiksu Hajduka ili Rijeke. Možda ova ekipa i nije toliko jaka, a prijelazni rok je odrađen lošije nego što svi tu misle. Nama i dalje u prvoj ekipi igra barem 8 ili 9 igrača iz prošle sezone gdje smo na jedvite jade osvojili naslov, ako se to ponovi onda se svi u klubu trebaju zapitati koji je plan dalje.
  • Crni86
    4.6k
    tko kaze da ce bit gotovo sutra?

Moje pitanje je samo dokle cemo vise pratit njihove utakmice i cekat kikseve? Zar je tak tesko bit u poziciji da ne kiksas na glupim utakmicama u prvih 10 kola? Slijedi nam jako teska dva mjeseca. Umjesto da se mozes fokusirat na LP jer si u prvenstvu na +2,3 od drugoga, mi idemo u salzbrug s laganim pritiskom domaceg prvenstva gdje opet moramo hvatat prikljucak. To mjenja na veliko stvari.

Ako zelimo bit najbolji, a sto i jesmo. Mentalitet nam ne treba bit joj oni ce kiksat nesto pa cekamo taj kiks. Mi se svojim mentalitetom uopce nesmijemo dovuc u takvu situaciju. Pogotovo ne dvije sezone za redom. Nas fokus mora bit samo na pobjedi u svakoj iducoj tekmi.

I onda jos citam od navijaca dinama da se desi koji kiks i da je normalno da nemremo meda protiv varazdina, poleta i istre. Na jednoj temi sam napisao, mentalitet nam se lagano mjenja kroz ove dvije sezone sto mi se ne svida.
  • Haza
    5.6k
    Danas stvarno teška noć, ono što žalosti, očekivao sam ovakvu utakmicu (i protiv Varaždina smo bili loši). Iako, teška srca, moram navesti da je Bjelica danas bio pogubljen. Izmjene kasne, prva postava, po meni barem, totalni promašaj, Ademi i Sučić su lopte primali u leđa cijelo prvo poluvrijeme (4-1-4-1 nam ne odgovara), koncept igre nije postojao, izmjene su kasnile, bit će muke i ove godine, i to me žalosti.
    Sutra je novi dan, pobjedom protiv Salzburga bi cijelu situaciju preokrenuli u svoju korist, iako, ovo danas, nije bilo dobro.
    Nije moderno sad kritizirati, ali nama bi killer ala Brodić, bio zlata vrijedan sad. Mišićeve reakcije kod gola, di se ukopa i čeka da igrač cilja, pa to je tragedija.
    Mislim da je očito da će nam trebati svježa krv na zimu, ali i dobre zimske pripreme.
  • don
    7.1k
    koliko god da je Bjelica kriv za današnji rezultat, toliko i mislim da je jedini on sposoban preokrenut ovo u našu korist.
  • Fanboy
    2.8k
    Ajmo redom, prvo ćemu cmizdrenje nakon tek 10-ak kola kada se ima igrati praktički još čitava sezona.
    Ako je Jakir što dobro rekao onda je to bilo da je sezona maraton i na kraju se podvlači crta tko je pobjednik. Imao je Dinamo nedavno sezonu kada je sa Čačićem ušao najbolje u sezonu u povijesti HNL sa mislim 9 pobjeda i remijem nakon prvih 10-ak kola, pa je već u travnju bio bez posla u istoj sezoni..

Imali smo prošle godine slučaj ulaska katastrofalno u sezonu gdje smo gubili na Kosovu od kluba iz grada od 10 000 stanovnika te -12 na tablici, pa smo opet uzeli naslov.

Da je dobro, nije i to nitko ne može osporiti. Međutim, da je nogomet statičan onda ga nitko nebi pratio. Nećete vjerovati, ali i druge momčadi treniraju, rade na taktici i 1000 puta su napaljeniji na Dinamo nego na bilo koji drugi klub u ligi. Uvijek vam je u interesu pobijediti najboljeg, dođe najviše navijača, najviše ljudi prati preko tv-a, svi se hoće pokazati u dobrom izdanju jer mogu zapeti nekome za oko itd.

Jake momčadi su one koje su mentalno spremne iznijeti čitavu sezonu i pregurati onaj dio kada stvari baš i ne idu po planu. Igrači i Bjelica su pokazali da to imaju u sebi, sezona je duga i mnogi će kasnije puknuti pod pritiskom. Treba im dati podršku, a ako mislite da su neuigrane Dinamove rezerve sa novim trenerom koji još nije posložio toliko bolje od drugih momčadi da neće kiksati, onda se grdno varate.

Baturina, Petko su igrači koji ovu momčad na pravoj razini čine 70% boljom osobito kada im se priključi Mišić..Real je bez Modrića dva koplja ispod što se i danas vidjelo, Man City bez Rodrija ima problema, na kraju Hajduk je dobar dio bodova prošle godine izubio jer nije igrao Livaja....

Mi nekad nismo ni svjesni koliko Baturina znači kao i Petković na pravoj razini, sam Baturina je izdominirao Monaco i Poljsku u zadnja dva tjedna te asistirao protiv Belupa. Iluzija je očekivati da će netko uskočiti na njegovo mjesto ma kakav talent bio i dati isti rezultat, no gust raspored pokazuje da ga moramo šparati i drugi će morati dati svoj doprinos.

Idemo dalje...
  • San Lorenzo
    16.9k

Nije to '10 kola', mi igramo taj neki low effort nogomet još od doba Kopića, samo da je biti za nijansu manje loš od konkurencije, čekati da si oni sami pucaju u koljena i raspadnu se, mi uletimo i osvojimo naslov...to je pristup koji nas neće dovjeka nagrađivati...nakon Varaždina sam imao puno razumjevanja za slabu predstavu, loš teren, Monaco...ovo danas je bilo zabrinjavajuće i opasno za nastavak sezone.
  • Dr Hofmann
    1.7k
    Muka mi je što ovi govnari imaju šansu otići na već opipljiviju prednost, nemaju Europu i još nas čekaju na Poljudu za mjesec i pol dana. Ide im puno toga na ruku mamu im jebem, ali ništa nije ni blizu gotovo. Samo dajte se probudite igrači više
  • Madness
    16
    Problem u Dinamu je u intenzitetu, komforu pojedinaca i užasnoj tromosti i sporosti pojedinih igrača. Posljedično ove probleme možemo reflektirati i na reprezantivne selekcije. Moj neki osobni dojam je da naše ekipe u Europskim natjecanjima ne gube od slabijih ekipa zbog nedostatka kvalitete, već zbog nedostatka intenziteta u susretu, vezanog uz nažalost katasfrofalne treninge tokom pripremnog perioda i nedostatak fizičke pripreme tokom tekuće sezone. Vjerojatno je problem ako naglasimo da perjanice našeg veznog reda Josip Mišić i Arijan Ademi već 2 sezone ne mogu pratit trkački HNL ritam, o Europi nema potrebe ni razgovarat. Apsolutna nemoć Josipa Mišića vidjela se tokom prošle sezone, u derbijima domaće lige nije postojao, o europskim utakmicama nema potrebe prićati. Dinamovi igraći ne mogu doći u Pulu ili u Goricu upisat bodove bez minimum zalaganja. Gospodo iz Sportskog sektora, shvatite da ovoj ekipi nažalost treba teži remont, svježa krv i puno više hrabrosti. Nemalo vrijeme vašeg vladanja je prošlo i vrijeme je da se probudite, u suprotnom ste nažalost jednako operativno neuspješni kao posljednje dvije Uprave. DZIS
  • NitkoBitan
    19.1k
    Nemalo vrijeme vašeg vladanja je prošlo i vrijeme je da se probudite, u suprotnom ste nažalost jednako operativno neuspješni kao posljednje dvije Uprave.Madness

Znaci zadnje dvije sezone smo osvojili prvenstvo sa 10 bodova prednosti pred prvim pratiteljem. Zadnjih nekoliko prijelaznih rokova medu gorima (ne racunajuci ovaj ljetni), promjena klupske garniture, previranja u klubu i da ne nabrajam dalje... Sada imamo poslozen klub, popunjen budzet, postenog trenera i uopce se ne bojim za nas.

I da udemo u neki scenarij "raspada" u kojem bi bili krajem polusezone u zaostatku 5-10 bodova... Nitko nije lud u klubu da ne bi ulozio i poslozio momcad na zimu a imat cemo mozda i osiguran direktan ulazak u LP iduce sezone... tko bi doveo to u pitanje zbog neke stednje?

Prvenstvo je maraton u kojem najvecu ulogu igraju kvaliteta i sirina kadra. Evo ja ne znam tko po tom pitanju moze nama parirat. Taman i da nekako pariraju dok mi igramo na dva fronta, sta ce oni na proljece kad Dinamo bude glavom samo u prvenstvu? Da se nece mozda pojacat na zimu? Ako nam se konkurenti ne oslabe na zimu prodajama bit ce jos i dobro za njih.
  • Jura
    233
    Od depresije ( jučer ) do euforije ( srijeda ) malo je dana i tako u krug. U samo mjesec dana, od toga da Dinamo više ne proizvodi mlade igrače do toga da dvojica mladih Dinamovih igrača rješavaju utakmicu reprezentacije. Eventualnom pobjedom u Salzburgu i Bratislavi dolazimo pred vrata raja i to je trenutno fokus ekipe. Jučer se desio kiks ( iako nije poraz ) ali nema drame, bit ćemo najbolji kada bude najpotrebnije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.