• Zagi
    8.3k
    ali razlog nije njihova igračka kvaliteta već cinjenica, da se igrači iz HNL-a jednostavno ne prodaju za neke bolesne cifre, bez obzira na njihove kvalitete (nazalost).Dani Olmić

Ili je to jednostavno narativ koji ti prodaje naprimjer RBL jer je to u njihovu korist.

(tu naravno mislim na naše igrače koji uz HNL igraju ligu prvaka i reprezentaciju)
  • Dani Olmić
    381
    saznat ćemo vjerujem u sljedećih godinu dana - nadam se ne na zimskom PR
  • Zagi
    8.3k
    Ne vidim razlog zašto bi ikoga prodavali ovu zimu.
  • Dani Olmić
    381
    Ne vidim ga ni ja - al nikad neznas dal ce neka cifra sletit u zagreb, koju ne mozes odbit
  • Zagi
    8.3k
    Baš se o tome i radi. Upravo ove sezone možemo odbiti u teoriji bilo koju cifru.
    U praksi vjerojatno ne ali baš je sada prilika da se probije taj umjetni plafon od 20ak m.
  • Jurki
    12.4k
    Kad bumo postizali rezultate ko npr jedan Shakhtar, di bumo u ligi prvaka konstanta svake sezone, a ne kao do sad povremeni epizodisti.
    I kad bumo svake druge ili trece godine prosli dalje u knockout fazu.. tek onda mozemo ocekivati jace izlazne transfere.
    Morala bi i nasa domaca konkurencija nekaj poceti delati u Europi.. itd..
    Tek onda bu u tom slucaju npr jedan Franjic otisel za 13-15 milja, a jedan Majer za npr 25-30 milja eura.
  • bluelions
    328
    već cinjenica, da se igrači iz HNL-a jednostavno ne prodaju za neke bolesne cifre, bez obzira na njihove kvaliteteDani Olmić

Ukrajinska liga prodaje Mudryka 70 mil, Freda 60 mil, Alexa Texeiru 50 mil...
    Gdje je kvaka? Kako njima slabost ukrajinske lige ne smanji iznos transfera?
  • rioda
    5.2k
    Ukrajinska liga prodaje Mudryka 70 mil, Freda 60 mil, Alexa Texeiru 50 mil...
    Gdje je kvaka? Kako njima slabost ukrajinske lige ne smanji iznos transfera?
    bluelions

Ja bih rekao zbog boljeg renomea koji su dostigli kontinuitetom rezultata u Europi
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    @bluelions

Mudryk je placen toliko zbog politickih razloga, ako se ne varam pola transfera je islo ukrajinskoj vojsci. Za Freda ni oni sami na znaju kako su toliko dobili ali prodaja u Englesku ligu kao i Fernandinho pa visok iznos i ne cudi. Teixeira i Willian prodani za visoke iznose klubovima koji su u medjuvremenu propali ...
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Rijeka je prodala Frigana za 5,5 milijuna eura. Lokomotiva je prodala Šotičeka za 3 milijuna eura. Takve cifre su bile nezamislive za hrvatske klubove prije 7, 10 ili 15 godina.

U zapadnom svijetu vlada totalna inflacija. U zadnje 3-4 godine je natiskano nekoliko desetaka tisuća milijardi. Ponavljam - nekoliko desetaka tisuća milijardi. Naravno da u takvoj inflaciji rastu cijene svega pa i igrača. Kada mi kao obični građani uđemo u trgovinu osjetimo da su cijene narasle za duplo u odnosu na samo 2 godine prije toga pa su tako i cijene igrača narasle za duplo. Uprave Rijeke i Lokomotive su očito toga svjesne pa igrače koji bi do prije samo par godina vrijedili 1,5-2 milijuna eura sada prodaju za 3 ili 5 milijuna.

Uprava Dinama također mora biti svjesna političkog stanja i inflacije pa prema tome moraju korigirati cijene naših igrača. Jednako kao što mi ne možemo dovesti novog Soudanija za milijun eura kao u 2013. tako niti naši najbolji igrači i najveći talenti hrvatskog (a i ponajveći talenti europskog nogometa) ne bi trebali odlaziti za 15-20 milijuna kao da je 2013. godina. Ne mora se tražiti za Baturinu 50 milijuna ali se definitivno mora malo podići cijena i tražiti barem 30. Nećemo valjda mentalno vječno ostati u razdoblju početka 10-ih godina ovog stoljeća. Prevedeno: da smo ugostitelji, mi bi još uvijek naplaćivali kuglu sladoleda 3 kune i kavu 6 kuna dok svi ostali to prodaju za 2 eura to jest 15 kuna. Ne trebamo ni mi biti budale koje će svak iskorištavati i bazen najjeftinijih i najkvalitetnijih talenata koje će za sitniš uzimati zapadni belosvetski hohštapleri.
  • NitkoBitan
    18.7k
    Ne mora se tražiti za Baturinu 50 milijuna ali se definitivno mora malo podići cijena i tražiti barem 30.Maksim Maksimirski

Prodat cemo ga za onoliko koliko je netko spreman platit a mislim da je Miro jednom napisao kaj se sve gleda kod kupovine igraca. Ne treba radit teorije zavjere ni od cega.

Isto ti vrijedi za ostatak komentara. Naprosto vrijede zakoni trzista i nesto malo rikverca i politizacije (npr. transfer Mudryka).
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Prodat cemo ga za onoliko koliko je netko spreman platit a mislim da je Miro jednom napisao kaj se sve gleda kod kupovine igraca.NitkoBitan

Bit će oni spremni platiti za Baturinu 30 milijuna, samo se treba postaviti sa jajcima. Ja mislim da u današnjem omjeru cijena Baturina vrijedi 30 milijuna, ti misliš da u današnjem omjeru cijena Baturina vrijedi 30 milijuna, uprava Dinama misli da u današnjem omjeru cijena Baturina vrijedi 30 milijuna, potencijalni kupci misle da u današnjem omjeru cijena Baturina vrijedi 30 milijuna. Apsolutno svi u procesu misle da taj dečko vrijedi toliko.

Samo ne smijemo pristajati na prvu ponudu kao Kramer u onoj epizodi Seinfelda nego treba tamo doći u odijelu, zalizati glavu u stilu Miškovića, staviti onu pozersku maramu u prednji džep sakoa i biti tvrd pregovarač. Treba samo uzeti ono što nam pripada a ne biti zahvalan na mrvicama poput nekakve sirotinje koja na prvi maj dođe pojest grah.
  • NitkoBitan
    18.7k
    Neka se Baturina pokaze u preostalim europskim utakmicama te nas uvede u top24 (a pozeljno i u direktan plasman u LP iduce sezone) pa ce se klub postavit tako kako kazes.

No postoji jedan problemcic. Kaj je sa zeljama igraca i menadzera? Vani i pticice na grani znaju da nasi igraci zele otic van. Kaj je sa "usmenim dogovorima" koji su uvjeti igraca i menadzera prilikom potpisa novog ugovora? Potencijalno nezadovoljan igrac sa zeljom odlaska je poprilicno otegotna okolnost u pregovarackoj poziciji. Sjetimo se Jakica, Ivanuseca pa i Orsica... ja se ne sjecam da je Dinamo uspio zadrzat igraca koji je bas zelio otic van.

Doduse nama situacija postaje nesto laksa jer uz ulazak u LP nismo ovisni o prodajama igraca kao prije. Budemo vidjeli... Uglavnom nadam se da cemo manje razmisljat o ciframa a vise uzivat u igrama dokle su ti mladici (i "navijat" za njihov ostanak) ovdje jer je malo vjerojatno (vidimo danas po izjavama nekadasnjih igraca Dinama) da ce se netko od njih jednog dana vratit u plavi dres.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Imaju i drugi usporedivi klubovi menadžere i igrače koji žele otići u lige petice pa svejedno postižu više cijene izlaznih transfera. Uz to, Dinamo u odnosu na njih ima prednost tradicije izbacivanja svjetskih top talenata pa možemo igrati i na tu kartu.

Uostalom trebamo se samo usporediti sa samim sobom. Meni nije normalno da za najveće talente postižemo jednake cijene 2010. i 2024. godine. Svijet se promijenio, inflacija je ogromna, novac je izgubio vrijednost, sve je barem duplo skuplje. Prodavati Baturinu za iste novce za koje su prodavani igrači u vrijeme kada je kutija cigareta bila 13 kuna i kada je Henry vrijedio 30 milijuna je suludo. To je kao da netko danas prodaje kruh za 4 kune.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Da samo preduhitrim ove koji će reći ''a šta misliš da nećemo prodati Baturinu za 30 ako netko ponudi toliko'' - da, prodat ćemo ga i uvjeren sam da će netko ponuditi toliko. Danas i mnogi par godina stariji šrot igrači vrijede toliko. Samo se ne smije pristati na prvu ponudu i ne smije se ostati impresioniran ako netko ponudi recimo 20 milijuna. U takvoj situaciji treba samo eksati kavu, ustati se i napustiti stol.

Ja ću svakako biti razočaran ode li Baturina za manje od minimalno, ali stvarno minimalno 27-28 milijuna eura. Znam, ko mene jebe, koga briga što sam razočaran, ja sam nitko i ništa, ko će mene pitati itd. Sve mi je jasno. Međutim bit ću razočaran jer znam o kakvom se talentu radi i žalosno bi mi bilo kada bi Baturinin transfer ostao na razini nekadašnjih dinamovih transfera otprije 10-15 godina (prije inflacije) kada je sve bilo duplo jeftinije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.