• Noel
    7k
    Poslušat cijeli govor fratra od početka pa će te njegove riječi još veću težinu imat.
  • Noel
    7k

Nemam link.. Uglavnom veli što je navijač Dinama. I onda priča o svojoj mladoj misi i jednom prijatelju/liku/vođi ekipe kojeg nikad nije vidio prestrašenog. Osim kad je na mladoj misi pred oltar prinosio darove kaže tresle mu se ruke. I onda kaže eto što je navijač Dinama. Koji se ničega ne boji osim dragog Boga..
  • Hercegovacnkdz
    29
    Sasvim je dovoljno jednom godišnje u Hercegovini i jednom u srednjoj Bosni.

Ne znam koliko ovo čitaju ljudi što su u klubu, ali prijedlog svim organizatorima Plavih noćiju da s klubom probaju dogovoriti i prodaju klupskih artikala, šteta je da u Hercegovini nije bilo štanda, sigurno bi se masu toga prodalo, majice(jedna vrsta) od grupe su se prodale jako brzo.
  • Olmic
    3.7k
    Pero Bockaj prikljucen prvoj momcadi
  • Probirštift
    557
    Krenuo gledati highlights NK Polet i Dinama i čim je tehnjara počela teleportirao sam se u Depo sa dva bonkasa u čvaljama
    Netko je nakon aftera išao editirati video
  • Papastrumf
    12.9k
    šteta je da u Hercegovini nije bilo štanda, sigurno bi se masu toga prodalo, majice(jedna vrsta) od grupe su se prodale jako brzo.Hercegovacnkdz

To je dosta komplicirano racunovodstveno.
    Morao bi prodati tu robu nekoj firimi u BiH, koja bi onda tamo prodavala.
  • Daliban
    2.2k
    Zagreb je dio te tradicije jer je izgrađen na temeljima sjeverne kajkavske kulture ali je velika zabluda da Purger mora biti Zagrepčanin. Purger je svaki domorodac svog grada koji njeguje tradiciju građanskog gospodskog odgoja. Nešto što je Građanski uvijek promicao a Dinamo od njega nasljedio.vjeko1701

Valjda se ne moramo prenemagati. Jasno je da pričamo o Purgerima u zagrebačkom kontekstu, kulturnopovijesni partikularitet. Purgeri su oni kojima preci generacijama unazad potječu iz Zagreba. Nekakvi deseti građani desetih gradova nemaju veze s tim, samo banaliziraš temu. Slijedeći tvoju "definiciju" Purger je bilo koji urbani srednjeklasni subjekt jer pojam reduciraš na običnu dekontekstualiziranu građanštinu, univerzalnog građanina.

Budi rečeno, osobno ne njegujem "tradiciju građanskog gospodskog odgoja" jer nisam buržuj. Vjerojatno većina ljudi ovdje ne njeguje takvu tradiciju jer dolaze iz radničke klase ili klasno neodređenih pozadina. I dalje smo Dinamovci jer je Dinamo - Dinamo, a klasna mitomanija o građanštini i urbanoj gospodštini nešto sasvim deseto.
  • miro
    4.7k
    Meni nijedan predak nije rođen u Zagrebu, ali eto ja sam imao tu sreću i smatram se najvećim Purgerom u svemiru
  • blue heart 72
    1.8k
    Ajde organiziraj(te) jednu plavu noć i u Međimurju pa ćemo vidjet. Bit će odaziv fenomenalan.dinamo u srcu

Bilo bi odlično ako je u planu održavanje Plave noći u tom dijelu Lijepe naše. Nadam se da bi se našla ekipa koja bi se zauzela oko organizacije. Ja definitivno sa obzirom na udaljenost od rodnog kraja nisam u mogućnosti, ali se nadam da bi bar uspio doći na Plavu noć
  • don
    7.1k

nemojte opet krenut s tom temom molim vas
  • NORTE
    12.2k
    Pero Bockaj prikljucen prvoj momcadiOlmic

Ima još dvije godine ugovor.
    Mislim da zbog oporavka još nije ni blizu da zaigra Hnl, ali možda mu Bjelica pruži šansu, ako se dokaže na treninzima.
    Ako zaigra to otvara priliku i dinamu da ga ako ništa drugo opet posudi nekome tko će preuzet njegovu plaću.
  • Droljo
    8.9k
    Morao bi prodati tu robu nekoj firimi u BiH, koja bi onda tamo prodavala.Papastrumf

Pa imamo braću dole šta vole otvarati firme..
  • vjeko1701
    9.4k
    Jako je bitno zašto i kako je neki pojam nastao i kako se povezao sa nečim, u ovom slučaju Dinamom. U mom iskustvu nema onog "svima je jasno" ili "svi znamo" jer je najčešće u pitanju redukcija i simplifikacija nečeg radi nedostatka znanja o tome. A tvoje povezivanje gospodstva s buržoazijom je nepotrebno uopće komentirati.

No, nebitno, respektirat ću temu i želje drugih kolega i ovo je moj zadnji upis o tome.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.