• Krizy
    45.8k
    DATUM ROĐENJA: 11.09.2001.
    MJESTO ROĐENJA: Murcia (Španjolska)
    VISINA: 193cm
    TEŽINA: 79kg
    NOGA: Lijeva
    BIVŠI KLUBOVI: Mar Menor FC, Granada CF
    POZICIJA: Stoper (Defenzivni vezni)
    BROJ: #4
    UGOVOR:
    FEED_TORRENTE_05ed216f-d337-4199-bd5a-8c9cf7b525c6.jpg

"Ovim putem želim izraziti veliko zadovoljstvo što sam postao novi član Dinama. O klubu sam čuo sve najbolje, kao nogometaš koji je dosad u karijeri igrao u Španjolskoj, znam da su u europskim natjecanjima pobjeđivali Villarreal, Sevillu, a prošle sezone su izbacili i Betis. Mnogi igrači su ovdje ostvarili zapažene uspjehe, kasnije postali reprezentativci i priznate međunarodne zvijezde, pa se nadam da ću i ja poći tim stopama. Znam i za njihove fanatične navijače, a moj prvi cilj bit će opravdati njihovo povjerenje, ali i povjerenje Uprave koja mi je omogućila dolazak na Maksimir. Vidimo se na terenu", rekao nam je Raul nakon potpisivanja ugovora.
  • Captain America
    17.9k
    Ola, qBittorrent.
  • Droljo
    8.6k
    Ola majstore.
    Jedino bi on meni sa 193cm trebao biti na 90kg :snicker:
    Ali bude i to kad proba sarmu, pileka i mlince te slične specijalitete...
  • gledatelj
    621
    Dobrodošao. Nadam se da će nastaviti seriju stranih stopera koji su dolazili pod zadnje.
    Šteta je jedino da se nova pojačanja predstavljaju bez dresa, ali jbga shvatljivo
  • don
    6.7k
    "Mnogi igrači su ovdje ostvarili zapažene uspjehe, kasnije postali reprezentativci i priznate međunarodne zvijezde, pa se nadam da ću i ja poći tim stopama. Znam i za njihove fanatične navijače, a moj prvi cilj bit će opravdati njihovo povjerenje, ali i povjerenje Uprave koja mi je omogućila dolazak na Maksimir. Vidimo se na terenu", rekao je Raul nakon potpisivanja ugovora.
  • Pesca90
    56
    Vamos Španjolac,znamo da si dosao da osjetis slast osvajanja trofeja i igranja euro tekmi,i da te kasnije transferiramo za dvocifreni iznos.

Inače sam fan ljevonogih stopera,tipa na prvu mi pada visoki ljevak Pau Torres,što mu je po saznanjima forte,da je na lopti tehnički jak i distribuciji iz zadnje trecine što bi moglo u paru s Maxom biti ugodno za gledati.

Uz napomenu da očekujem da nam da mirnoće na kornerima i prekidima s kojima smo prošle sezone imali problema.
  • mlinchica
    2k
    Da je bar napadač kad već ima tak moćno ime :blush:
    Kako ćemo ga zvati?
    Mora odigrati par minuta da vidimo kakav nadimak je zaslužio. :naughty:
  • Navijač Dinama
    8.5k
    uTorrent.png

Jos da uhvatimo kakvog pirate bay ili proxyja i taman smo kompletni sto se tiče ilegalnosti. :up: :up:

Sretno Španjolac.
  • DrawTube
    5.2k
    Nisam valjda jedini koji se odmah sjetio kultnog serijala filmova o policijskom inspektoru Torrenteu
  • Oluja
    4.5k
    to je za mene jedini pravi Torrente. José Luis Torrente.
  • nemapredaje
    3.6k

Nadam se da neće biti sjekira

db32b36674334778add1c91ac1772788.gif?cb=5175502
  • Jaro
    7.6k
    kakav nadimak je zaslužio. :naughty:mlinchica

Pokraj prezimena, fakat ne treba nadimak...
  • Mali Zeus
    14.1k
    maxresdefault.jpg

Još da dovedemo Rafija imamo stoperski par beton.
  • Krizy
    45.8k
    https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/torrente-za-germanijak-volio-bih-biti-poput-olma-veceras-spanjolska-osvaja-euro/132356

Raul Torrente tek je desetak dana s Dinamom i već izgleda kao da se dobro uklopio. Doduše, nije s njim lako pričati, jer govori samo španjolski, a malo je onih u Dinamu, koji znaju taj jezik.

No, uvijek se nađe neka dobra prevoditeljska duša, ovom prilikom taj je posao odradio - Kevin Theophile-Catherine. On i njegova obitelj, osim u Zagrebu, često borave u Barceloni, Kevin voli Španjolsku i, doista, jako dobro govori jezik.

Ne treba ni spominjati da je upravo on najbolje 'kliknuo' s Torrenteom, uostalom, mogli bi baš oni biti glavni stoperski tandem ove sezone. Jasno, ako se Španjolac pokaže pojačanjem, još ga je teško ocjenjivati, odigrao je tek 45 minuta.

"Prvi dojmovi? Osjećam da sam se odlično uklopio u novu sredinu. Igrači, stručni stožer i svi ljudi u klubu su me sjajno prihvatili, osjećam se odlično u Dinamu" rekao nam je Raul Torrente na početku razgovora. Došao je, možemo reći, šest mjeseci kasnije no što je trebao, naime, Dinamo ga je želio još zimus, ali tada se nije sve poklopilo.

"Jednostavno, bio sam igrač pod ugovorom s Granadom i klub me nije pustio u Dinamo. No, sad sam došao."

Nismo dugo čekali da prebacimo temu na najpoznatijeg Dinamova Španjolca, ljubimca navijača, Danija Olma. Torrente je spreman dočekao to pitanje.

"Ne, nisam se čuo s Danijem prije dolaska, jer, sve se odigralo dosta brzo. Ali, ja sam i prije dolaska u Dinamo znao dosta o ovom klubu, a ja se iskreno da ću poput Olma, ili barem približno, ostaviti dubok trag u Dinamu."

Olmo je iz Dinama stigao i do španjolske reprezentacije. Je li to tada bilo iznenađenje u njihovoj domovini?

"Hrvatska liga je dobra, kompetitivna, a Dinamo je velik klub i to u španjolskoj svi znaju. Nikoga u Španjolskoj nije iznenadilo što je Olmo iz hrvatske lige stigao do španjolske reprezentacije, većinom su komentari na to bili pozitivni, jer, Dinamo je stvarno poznat klub i kod nas."

Visok je i pokretan, tehnički se čini dobar. Oduvijek je igrao središnjeg braniča, nije od onih, koje su treneri rotirali po pozicijama.

"Joško Gvardiol je moj omiljeni hrvatski igrač! Oduševio me na utakmicama Real Madrida i Manchester Cityja, stvarno je čudesan. Modrić ili Rakitić? Navijam za Real Madrid pa mi je ipak draži Modrić."

U nedjelju je na rasporedu finale Eura. Njegova Španjolska igra protiv Engleske, naravno, Raul ne sumnja u konačan ishod.

"To je finale Eura i sigurno nas čeka zahtjevna i neizvjesna utakmica. No, vjerujem da će Španjolska pobijediti, igrali smo na ovom turniru najboolji nogomet, pokazali najviše i očekujem da večeras postanemo prvaci."

Inače, Torrente ima jedan nastup za U21 reprezentaciju svoje zemlje, ušao je s klupe u pobjedi nad Litvom (8-0). Izbornik je tada bio Luis de la Fuente.

"On nema istu nogometu filozofiju od svojih prethodnika, danas Španjolska igra drugačije. I sad se želi posjed, ali igra se puno okomitije, ide se direktno na gol, u svakom napadu. Imamo takve, brze igrače da možemo gajiti taj nogometni stil. Ipak, za mene su najvažniji igrače te reprezentacije Carvajal i Rodri."

Što se na Euru, po njegovu mišljenju, dogodilo s Hrvatskom?

"Imali ste odlične igrače i momčad, ali i teške utakmice, dogodilo se da niste prošli skupinu. Što je nedostajalo? Ha, znate kako je, kad se izgubi uvijek se priča da nešto nedostaje, da te pobijedili, pričali biste da je sve u redu."

Tko ga je dosad najviše fascinirao u Dinamu?

"Kevin! Haha, ne zato što je tu kraj mene. On je fizički moćan stoper, čvrst, fascinirao me kako radi na treninzima. Dakle, Kevin, haha!"

Čuli smo da je odmah odlučio učiti hrvatski jezik. Zna li već neke riječi?

"Zasad ništa posebno. Samo ono leđa, sam, brate..."

Bio je teško ozlijeđen, prolazio kroz teško razdoblje u kojemu je nogometno nazadovao. U kakvom je sad stanju, kako se osjeća?

"Ozljeda koljena bila je neugodna, ali bila i davno. Sad je to već daleka prošlost. Već dvije godine sam potpuno zdrav, nemam nikakvih problema s koljenom i osjećam se odlično."

U Hrvatskoj je jako popularan španjolski film o inspektoru Torrenteu, je li ga on gledao?

"Haha, naravno da znam za taj film, da sam ga gledao, znali su me već zbog toga zezati, šaliti se na moj račun."

Možda u Dinamu dobije nadimak 'Inspektor'?

"Možda, nije nemoguće!"
  • Dinaminjo
    1k
    Biljezimo prvi (nesluzbeni) gol
  • Mali Zeus
    14.1k
    Čuli smo da je odmah odlučio učiti hrvatski jezik. Zna li već neke riječi?

"Zasad ništa posebno. Samo ono leđa, sam, brate..."
    Krizy

Ovo mi je odlično. Prvo se nauče osnove na terenu plus naravno pokoja psovka. :D
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.