• De Oliveira
    1.2k
    Ne znam kako tebi, ali meni se Dinamo zadnje dvije godine cini jako ziv i kroz nogomet i kroz futsal i kroz kosarku i kroz odbojku gdje su sva cetiri Dinama imala super posjetu za svoje uvjete.
  • emilperska
    6.4k
    Upoznao sam Pojatinu i par trenera u omladinskom pogonu KK Dinama. To su veliki radnici i fanatici koji su klub od druge lige doteglili do tog da je medu 4 u RH bez pomoci grada, GNKa, stranog kapitala itd.
    Cibona je gotova, ja koji ju i dalje pratim sam mislio da je u predstecajnoj. Onda je ispalo da nije u predstecajnoj nego da tetejac to tek mora amenovat. Onda neki indijci vrebaju iz picke materine i hoce uc u klub ako nestanu dugovi..
    Klub sljedece godine nece moc igrat PH, ali ce igrat ABA ligu kojoj je to zadnja sezona prema Tvrtku Puljicu, jedinom kosarkaskom novinaru kojem vjerujem..
    Cibona je mrtva.
    A GNK Dinamo je prevelika institucija, pokret, brand i ideja da bi stao samo na nogometu. Jedna jaca sezona KK Dinama i o Ciboni cemo pricat kao o KK Zagrebu. Da postoji masa ljudi za spas Cibone, donirali bi kao ja 500 kn onoj Acinoj udruzi 2022. kad se probalo spasit Cibonu zadnji put. Nije proslo, gotovo. Skupili smo kurac od ovce. Naslusao sam se raznih prica kosarkaskih fanatika sta kune nisu htjeli dat. Cibona ima 50000 navijaca na Internetu, 500 na tribinama i 50 koji su spremni dat vise od 50 EUR za spas Cibone?
    Zasto niste dali novce kad vam je stalo? Svaka cast onima koji jesu 2022. s mnom probali, ali gotovo je..
  • Draž
    1.4k
    Opet je Ničota dignuo cijeli forum na noge svojim "...prema informacijama Germanijaka...". :monkey:
  • Teofil Kateran
    1.4k
    Svaka čast, s ovim si pogodio u sridu. Svi pametuju i odjednom su veliki navijači Cibone, a nisu tada dali ni lipe, nit su ijednom posjetili utakmicu Cibone prošle sezone. Ali bitno da su svi sada na prvoj crti kada treba pametovat i kad treba iskritizirat zdravu i po meni jako pametnu, zanimljivu i logičnu ideju. Uostalom, radi se zasad samo o suradnji dva kluba sa identičnom navijačkom bazom i istim imenom…
  • dumitrumitu
    1.3k
    Ne radi se o suradnji dva kluba sa identičnom navijačkom bazom. Većina navijača Nk Dinamo ne navija za kk Dinamo.
  • scooniepenn
    3.4k
    Ovdje se koliko vidim Cibonu već pokopalo, a KK Dinamo se prikazuje kao nositelja kvalitete zagrebačke i hrvatske košarke. Valjda bi se i svi europski, jugoslavenski i hrvatski trofeji trebali zaboraviti, kao i činjenica da ime Cibona i dalje u Europi predstavlja brend kod košarkaških navijača. Ta ista "raspala Cibona" je, inače, imala 3:0 ove sezone s Dinamom, sa 4 seniora u sastavu. Jednako tako, idealizira se KK Dinamovo poslovanje, a po informacijama koje sam dobio od par dečki koji su dosta dublje u košarci od mene nisu baš stvari tako ružičaste. Npr. tijekom sezone su kažnjavali igrače i to temeljem nekakvog pravilnika koji je donesen iza leđa igračima. Koliko čujem to je u mentalnom sklopu ostao Rudeš, plati malo i pričaj puno i uljepšavaj stanje što je više moguće. I samo ću za kraj dodati, nitko sretniji od mene da KK Dinamo izraste u ozbiljan košarkaški klub koji će se biti u stanju boriti za naslov prvaka Hrvatske i biti respektabilan u europskim okvirima, ali od toga je taj klub miljama daleko.
  • Efes Pilsen
    8.5k
    Citajuci postove ovdje dobijem dojam da je razlog propasti ili buduce propasti Cibone - osnivanje KK Dinamo. Kosarku sam pratio intenzivnije kao klinac do kraja srednje skole. Naravno, Cibona mi je bila pojam.
    Vecina navijaca Dinama navija i za KK Dinamo? Vjerojatno ne, pa u cemu je onda problem da se marketinski aktivnostima taj broj poveca?
    Mentalitet postkomunistckih zemalja je po mom iskustvu manje - vise jednak svugdje. Propalo jer se pojavila konkurencija :lol: Pricamo o milijunskom gradu i dvorani kapaciteta 5000 koja zjapi prazna.
    Umjesto da se na konkurenciju gleda kao nesto sto te tjera naprijed ovdje citam kako se ekipa oko Cibone bori za mrvice ispod stola dok je na stolu cijeli kruh.
    Ovo je idealna prilika za edukaciju zagrebacke publike - bez potrosaca nema love, bez publike nema sponzora.
    Ñ
  • scooniepenn
    3.4k

Očito vidim da baš i ne pratiš previše košarku kad pišeš da je za gornji dom Eurocupa dovoljno 3 milijuna. Takav budžet je dovoljan eventualno za nastupanje, ništa više od toga. Za igranje fuzioniranog natjecanja - Eurocup i FIBA Liga prvaka - je budžet od 3 milijuna EUR minimum. Osim toga, kako bi točno KK Dinamo tamo trebao završiti osim da se spoji s Cibonom koja snagom svog brenda može dobiti pozivnicu.
  • rioda
    5.1k
    Mene više fascinira kako se rasprava usmjerila na Cibonu i KK Dinamo, a ne na novog člana uprave, meni je recimo to puno interesantnije i više me zanima tko će ući u upravu.
  • emilperska
    6.4k

Cibona vise nece nastupati u PH, barem ne sa seniorima. I kao takva nema vise nikakv izlaz u Europu. ABA liga od ove godine i sluzbeno nema protocnost igdje.
    Ne znam kako vi vidite taj famozni spas Cibone, Aco je probao. Bilo nas je tu gro fanatika, Mula i GNK Dinamo su otpisali dugove i nije uspjelo, propala je inicijativa..
    Koji je danasnji status Cibone, da li znas mozda?
    Da li je u predstecajnoj? (Nije) Tko je ovlastena osoba? Jel se itko oglasio ikad unazad 2 mj?
    3 mil EUR je uz razumnu upravu cisto dovoljno za Eurokup. Zadar u ABA ligi koju mi fala Bogu necemo igrati, ima vise nego konkurentnu momcad s 900k. Ove srpske mitomanije da se ne moze Eurokup igrat konkurentno ispod 5 mil su laž. To Zvezda i Partizan lazu sami sebe jer su bunar bez dna u koji kapa drzavni novac.
  • Teofil Kateran
    1.4k
    Koliko ja znam svi koji navijaju za KK Dinamo navijaju i za GNK Dinamo. Nisam čuo još nijednom drukčije. Ne vidim problem u suradnji, zanimljivo je kako nema problema za suradnju na poljima gdje bi npr. slali igrače na posudbe u Bravo u Ljubljanu, ali nekima očito smeta suradnja na nekim drugim poljima sa KK Dinamom?
  • Jaro
    7.6k
    kaj nije dosao onaj Indijac kaj organizira vjencanja? :rofl:
    A zadnje od Cibone (van terena) sam cuo/vidio kad su krenuli one neke kripto ponzijeve sheme i pizdarije reklamirati...
  • flexXy
    2.4k
    Ove srpske mitomanije da se ne moze Eurokup igrat konkurentno ispod 5 mil su lažemilperska

Ovisi na koji Eurocup mislis, jer klubovi iz Hrvatske lige se u ULEB-ov mogu plasirati samo preko ABA lige. Zadar je imao budzet preko milijun eura i nisu bili konkurentni u abi iako su usli u playoff. Od Buducnosti koja ima budzet oko tih 5m eura su dobili po lampi 30 razlike u playoffu. Cedevita je ove sezone isto imala oko 4.5/5m eura budzet pa su zavrsili sezonu Eurocupa sa 1-17. Uglavnom, u kosarci se za nesto ozbiljno moraju i ulozit ozbiljni novci ali za razliku od nogometa ne mozes imat odrziv klub ako zelis rezultat jer su ti izvori prihoda prakticki samo sponzori.
  • emilperska
    6.4k

To je bilo tocno do kraja ove sezone. Sad se izmijenilo. Procitaj si zadnje Puljiceve clanke ili odi na neki od euro portala za basket.
    ABA liga vise nema protocnost za ista, gotovo je s tim, a od 25/26 je vjv nece ni biti..
  • deda
    33.6k
    Još smo mi jako daleko od SDa. Možda nekad u perspektivi. A GNK može potpisat suradnju sa kim hoće. Bolje rečeno s onim tko je spreman na suradnju.

Također vrlo bitno. Skup navijača GNK se samo djelomično preklapao sa skupom navijača Cibone. Isto kao što se skup navijača Kk Dinamo samo djelomično poklapa sa skupom navijača GNK. Meni je potpuno normalno da netko tko navija za GNK ne mora nikad navijati za FD ili Kk Dinamo. To više što se i skupovi nogometnih i košarkaških navijača općenito samo djelomično preklapaju.

Npr. Osobno nisam neki fan košarke, a ako za nekog navijam onda je to Kk Šibenka. Oduvijek. U rukometu navijam za Rk Bjelovar. I te moje preferencije se neće promijeniti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.