Noa Tadić (14), čudo od djeteta iz Čapljine koji je član Neretve, trebao je ovog ljeta u Šahtar s kojim je zimus bio na pripremama u Turskoj i nastupio za njihovu U 19 momčad.
Sve je bilo dogovoreno s Darijom Srnom koji je iz Metkovića, no ovoga ljeta će 'stroj za golove' ipak u Dinamo, od 1. srpnja postaje član maksimirskog kluba.
Ove sezone je za pionire Neretve postigao 45 golova i upisao preko 30 asistencija, radi se o iznimnom talentu koji ima predispozicije za prestići Neretvine najbolje igrače u novijoj povijesti, a to su Srna i Bruno Petković.
Krasi ga sjajna ljevica i osjećaj za golove te asistencije što je prepoznao Dinamo, za dječaka je u ovom trenutku bolje da ne ide u ratom zahvaćenu Ukrajinu.
Pioniri izgubili od tovara u finalu kupa. @Banana 2 tko je kriv i koga treba nabit nogom u guzicu iz kluba zbog ovoga? S obzirom da si ti takav strucnjak za nogometne skole.. pa me zanima tvoje misljenje tko je kriv za ovajrezultatski neuspjeh?
Veliku, možda i presudnu ulogu u njihovu dolasku u Dinamo imao je Kristijan Žagar iz agencije Marima Sports Agency koji je preuzeo brigu o dvojcu iz Neuma te iskoristio svoje veze u Maksimiru kako bi dvojac dobio priliku u Dinamu.
Taj Žagar je Barin čovjek...barem bio, ne znam kakav odnos sad imaju.
Pogledao snimku nasih pionira protiv Hajduka i mogu reci da nema tu puno talenta...spomenu bi 2-3 igraca....definitivno Belinho, jednostavno treba ga razvijati postepeno i mora biti projekt kluba jer ima nevjerojatan talent kojeg treba izbrusiti....jos bi spomenuo i Zirduma sropera, jako talentiran decko! Mozda bi jos spomenuo donekle Benkotica i Okanovica ali je to slabo...znaci Zirdum i Belinho...vidi se da dosta tu momaka igra koji ne zasluzuju vec igraju preko nekoga i netko ih gura...nista novo! Jos sam zapamtio e sad nezz kako se zove 15broj stoper...katastrofalno je spor i nesiguran...ali kad kazem spor onda mislim da je bas bas spor!
Još je možda rano za konkretnije zaključke što se te generacije tiče. Belinho definitivno najveći talent, ali sve svoje vrline počeo pokazivati tek kad je ušao u sredinu terena, na krilu bio neiskorišten.
Benkotić uz njega pokazao najviše , međutim moguće da je to bilo zbog fizičke prednosti i taj stoper Zirdum što ga je @orc123 spomenuo koji igra dosta zrelo za svoje godine. Ostalo ništa da bi mogli odmah zaključiti kako imaju potencijal za Dinamo. Tek poneki bljesak poput iznošenja lopti Radića u 1. Pol.
sta znaci iznosenje lopte kad je iznimno nesiguran bio defenzivno...velim ne znam jel broj 15 slavicek ili tko vec ali tako sporog igraca vec dugo nisam vidio u bilo kojem uzrastu ....vezni red nista. Belinho bio neiskoristen na krilu jer su u prvom pol. Pucali iz svih mogucih i nemogucih pozicija kaf su dosli na 30 umjesto da su bas njega izolirali na krilu 1 na 1...jedno 3-4 puta je tako bilo u 1. Pol....mali je nestvarno dominantan 1 na 1....a ti udarci izvana jedva su se dokotrljali do golmana..vidjet cemo kako ce se razvijati igraci ali osim ta 2-3 igraca jako malo potencijala. Posebice sam bio iznenađen da mi nitko od veznih nije zapeo za oko....da de ne lažemo i kod Hajduka mozda 2-3 igraca zanimljiva....nista posebno osim da su fizicki dominantni u odnosu na nase...nezz jel su stariji ili bas se tolika paznja dole pridaje tom segmentu...
IVAN MATIĆ NEUMSKI JE STRUČNJAK ZA TALENTE Sve je počelo s Nikolom Katićem, a njegov trojac sada odlazi u Dinamo
Svu trojicu Matić nam opisuje. Svaki ima svoje karakteristike.
"Bruno je profinjena lijeva noga, igrač koji je fizički kao mali uvijek bio inferioran u odnosu na vršnjake. No, njegovo poimanje nogometa,odluke koje donosi, tehničko taktičke kvalitete i karakter su ga dovele tu gdje jeste i samo ako ga zdravlje posluži sigurno je budućnost svijetla pred njim.
Vinko je također dijete Neuma i škole nogometa i imao je sličan put. Potpuno različit profil igrača, pravo krilo, vrhunski dribler i stvari koje on radi u svojoj dobi su nestvarne. Nogometna inteligencija i ljubav koju ima prema igri, treningu i trenerima je ono što ga vodi. To što odrasta u ovoj sredini mu je veliki plus.
Noa je pak nešto između njih dvojice. Izraziti je lijevak,ubojit igrač koji je izvrstan igrač između linija, snažan u igri jedan na jedan i vrhunski strijelac", govori Matić.