• GZomanid
    748
    Ja bi burek na glavnom dok čekam noćni tramvaj za doma :pray:
  • Bosna86
    12.3k
    Ja bi da se svi bosanci nabiju nogom iz Zagreba
  • ZGV
    3.6k
    Povezanost grada je jedna od odlika razvijene metropole. Zagreb u tome na žalost jako zaostaje.
    Nekoliko linija metroa ili nadzemne željeznice bi ovakvom gradu rasteretilo promet za barem 30 posto.
  • Kwedi
    3.9k
    Nadzemna željeznica je lako izvediv projekt, uz izgradnju dodatnih stajališta.

Pogotovo kad je HŽ putnički rashodovao veliki broj lokomotiva i vagona, mogao je Grad za sitne pare uletit, s tim napraviti unutargradsku povezanost na postojeću infrastrukturu.

Al jebiga, troši se na pizdarije..
  • Majki2111
    4.1k
    Čisto ovako, obožavam kad dođe zima tako i onda se probijam kroz maglu ulicama našeg grada, . Zimi se u ZG osjećam neopisivo ugodno. Dok s druge strane ne sjećam se kad sam zadnji put vidio zvjezdano nebo iznad ZG. :sad:

I da sve pohvale ljudima koji su zaduženi za to jer živim u čistom i urednom gradu.
  • Kwedi
    3.9k
    Čist i uredan grad? Možda u krugu od kilometar oko centra
  • Hipo
    408
    Čist i uredan grad? Možda u krugu od kilometar oko centraKwedi

Ni tamo.
  • Dino
    4.2k
    Ma Zagreb je relativno cist i recimo mirisljav kakvih sve gradova ima
  • Tundra
    694
    Nekoliko linija metroa ili nadzemne željeznice bi ovakvom gradu rasteretilo promet za barem 30 posto.ZGV

Sudjelovao sam na jednom kongresu gdje su prometni stručnjaci razgovarali o tome da metro nije povoljno riješenje za Zagreb (ne sječam se više razloga zakaj), ali da nam krtično treba integrirani sustav javnog prijevoza gdje bi za vlak, tramvaj i bus vrijedila jedna karta te bi termini polaska i dolaska bi bili savršeno usklađeni. Općenito u Zagrebu nismo dovoljno valorizirali vlak kao stedstvo javnog prijevoza, a upravo je @Dino iznio probleme loše usklađenosti polaska buseva i njihove frekvencije.
  • Neki tip
    21.3k

Momci, uz dužno postovanje, baš gadno pretjerujete.

Koliko sam vas ovak na forumu "upoznao", i inace spadate među "kritičare", što i nije nužno loše. Ali u ovome bas pretjerujete.. Zašto?
    Pa obišao sam najmanje 30 europskih gradova, dakle da ne pričamo uopće o afričkim ni JI azijskim ni južnoamerickim gradovima s kojima se ne trebamo uspoređivati, i Zagreb je ČIST grad.
    Milijun stvari se Zagrebu može prigovoriti, ali ne to da je neuredan ili prljav grad.
  • Papastrumf
    18.2k
    Slazem se u potpunosti. U Zagrebu se hrpa toga moze naci za prigovoriti, ali grad sigurno nije prljav, dapace.
  • xavier
    12.1k

Pa imaš pokaz koji vrijedi za vlak, bus i tramvaj i upravo je vlak odličan izbor za sve koji putuju na relaciji istok - zapad. Svaki dan idem na posao vlakom i ne bi mi palo na pamet vratiti se na auto ili bus. No vlak naravno na žalost ima manu da ne koristi onima koji putuju na relaciji sjever - jug.

No imaš i one kao kolega @Majki-Papi2111 koji žive na stanici Čulinec i idu do glavnog kolodvora, ali iz nekog razloga ne idu vlakom kojem treba 10 minuta nego biraju bus i tramvaj...
  • Tundra
    694
    Pa imaš pokaz koji vrijedi za vlak, bus i tramvajxavier

Iskreno nisam znao da vrijedi i za vlak, slabo koristim javni prijevoz

Svaki dan idem na posao vlakomxavier

Pametno, no moj dojam je da većina građana zapostavlja vlak kao sredstvo javnog projevoza. Pogotovo u zapadnom dijelu grada. Na Aleji Bologne redovno stoje puni busevi u koloni dok prazan vlak prolazi pored njih...
  • Majki2111
    4.1k
    Ma mislim da je bilo nekaj u vezi pokaza da je isplativije. 100 kuna mjesečno za zet, plus kaj ako sa ekipom se sjetim negdje u grad otić onda bi se morao švercat po tramvajima. Pa smo familijarno odlučili bolje pokaz za ZET.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet