• jedan u nizu
    9.2k
    Vito Caic ima 18 godina. Na proljece ce napuniti 19 godina.
    Njemu trebaju minutaze, i to ozbiljne. Posto ne moze to dobiti kod nas (sigurno jer ju ni jedan Sucic ne moze dobiti koliko mu prilici), mora to dobiti negdje drugdje. Da li je Velez pravi klub? Nemam pojma, nikad ih nisam pratio niti gledao, kao ni cijelu Bih ligu. Bit ce dobro ako je tamo prvotimac, ako nije onda mu treba naci drugi klub.

Nazalost, Ista situacija kao sa Vrbancicem, to su ipak prevelike godine da bi ostajao u juniorima, jednostavno treba dobivati priliku. On bi barem trebao kod nas igrati nekada, do sada je trebao barem 3 utakmice odigrati sa pocetka, pogotovo jer na Baturina nije bio u formi dva mjeseca. I onda na proljece, kada se bude lakse disalo i budemo imali prednost a ne hvatati ju, trebao bi igrati sve vise i vise utakmica.
    Nazalost, uz naseg trenera, to se nikad nece dogoditi. Ako on pored Baturine koji je svaki drugi tjedan virozan, ili kada nije u formi 2 mjeseca ne dobije minute, onda treba ici van.
    Razumijem da su sve utakmice bitne, i da nema kalkuliranja, ali smatram da je Vrbancic bolji igrac od jednog Halilovica. I da bi on prije njega trebao dobivati minute. I kada krene zabijati eurogolove kao za juniore ili mladu repku, onda ga treba sve vise stavljati u igru. Ali jbg, mi nijednnu tekmu nismo odmarali Misica i Baturinu. Sucic je tek poceo dobivati minute, a sljedeci su sigurno Halilovic i Ljubicic.

Neka Caica i Vrbancica na nekom posudbama, samo da igraju kao prvotimci.
  • Miro Vugrinec
    5.5k
    Ne kužim vise ove komentare i guranje Čačića, Vrbancica i takvih u prvu ekipu. Pogotovo kad čitam da bi jedan vrbancic trebao dobivat vise šansi pored Baturine. Decki imaju 18 godina, za koji mjesec 19 i u juniorskoj hnl takve igracine poput zlatana, vrbancica i Čaića ne mogu biti ispred jedne lokomotive. Da imaš 3 igrača za prvu ekipu Dinama trebao bi dobivati svaku tekmu po 5 razlike u juniorskoj ligi i nitko ti ne bi smio prismrditi. Odjednom je juniorska liga postala referentna tko je za prvu ekipu dobar, a tko ne. Smijeh mi je kad se izvlače brojke golova u mladim kategorijama kao npr za koscevica, barisic je davao 3 put vise golova od njega pa nikad nije prismrdio prvoj ekipi, a ovaj zbog gola mladost ždralovima bi trebao u prvu ekipu. Juniorska liga je rangom ispod naše treće po jačini nogometa. Na europskoj sceni protiv prosječnog Basela nisam vidio dominaciju niti jednog našeg juniora. Za primjer Hajduk je došao do finala lige prvaka prošle godine, a njihovi fantastični juniori redom su u Solinu koji je zadnji u drugoj ligi. Toliko o juniorskome nogometu. A naši virtuozi vrbancic i caic bi trebali ispred već sada renomiranog igrača europske razine i najboljeg igrača kluba (uz Petka) Baturinu dobiti minute
  • Zagi
    8.5k
    Mirkec nadrobio si hrpu gluposti. Nemoj se ljutit ali...

Uglavnom Čaić na posudbu , a Vrba i Košćević na pripreme sa prvom.
    Tak bi i ja.
  • jedan u nizu
    9.2k

U jedno PSGu je jedan Warren Zaire Emery sa 17 godina skupio 11 utakmica.
    U Bayernu Mathys Tel (18) - 10 utakmica
    Atalanta - Scalvini (19) - 13 utakmica
    Brighton - Ferguson (19) - 14 tekmi
    Rennes - Desire Doure (18) - 12 tekmi
    Barcelona - Yamine Lamal (16) - 15 tekmi
    Barcelona - Gavi (19) - 12 tekmi
    Girona - Savio (19) - 15 tekmi
    Lyon - Kumbedi (18) - 13 tekmi
    Lecee - Dorgu (19) - 14 tekmi
    Reims - Diakite (19) - 12 tekmi
    Hoffenhaim - Bischoff (18) - 7 tekmi

Ima jos primjera, a namjerno sam naveo i klubove poput Barcelone, Bayerna, ali i slabije, oni koji se bore za ostanak poput Lyona i oni koji su iznenadujuce na vrhu poput Girone.

Ako ti klubovi mogu imati takve juniore i lagano ih pripremaju za nositelje igre, i ako su oni u ogromnoj financijskoj krizi poput Barce, ako im slijedi najgora sezona i ispadanje iz lige popu Lyona, ako mogu izvesti cudo poput Girone, ili su nekakav prosjek poput Lecce, Rennesa i Reimsa, onda i jedan Dinamo moze svojim wunderkidovima dati minute a da nisu protiv Oriolika.
    Ne moraju biti nositelji igre. Ne moraju mijenjati Baturinu koji je sljedeca velika prodaja. Ali mogu dobiti minute. Dvije -tri tekme je Vrba mogao startai u prvoj. Moze i danas bez problema, pogotovo ako je Baturina virozan i ako se Misic treba odmoriti. Mogao je jos 3-4 puta zamijeniti igraca i skupiti 15ak minuta.
    Ali ne, nas veliki trenerski mag ce iscijediti igrace do kraja, makar igraju bez prestanka i makar i migra nije dobra.
    Taj trenerski mag ce probati sve moguce kombinacije sa udarnom ekipom, ispremijesati im pozicije, halfovi ce igrati bekove, bekovi stopere, desetke ce igrati krila i sl. Ali nece dati nijednu postenu minutu jednom junioru. Dat ce minute jednom Marinu, Menalu, Drmicu i Kulenovicu. Dovest ce Brodica i ne znam koga jos, a na juniore nece ni pomisliti.

Sta cemo onda sljedece ljeto, kada Baturina ode za 20mil? Sta cemo kada ode Petkovic za 2 mil? Sta cemo kada se jedan Misic ozledi i nema ga 2 mjeseca. Koga cemo stavljati? Stavljat cemo te juniore, koji sa 19-20-21 godinom nece imati sve skupa 10min ozbiljnog nogometa. I onda cemo kukati kako nam je uprava nesposobna i kako nemamo igrace i nemamo prijlazni rok.

u povijesti se dinamo previse oslanjao na mlade igrace i stavljao ih je u izlog za prodaju. Ako zelimo ozbiljan europski dinamo, onda to ne smijemo raditi. Ali mozemo barem 2 wunderkida iz nase omladinkse skole lagano ubacivati u igru da skupljaju iskustvo i da napreduju kao igraci.
    Ako ih necemo ibacivati, ako se odluci da za njih nema mjesta u kljucnoj sezoni poput ove, onda im treba dati klub u kojem ce igrati u prvoj, a ne da sa 19 godina igraju u juniorima.
  • Miro Vugrinec
    5.5k
    Sve 5 kolega Zagi, iznio sam svoje mišljenje za koje sam uvjeren da je tocno. Vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne. Za mene su napuhani previše s obzirom na prikazano svi iz te generacije juniorske
  • Miro Vugrinec
    5.5k

Slažem se s tobom da mladima treba davati šansu. O tome i trubim već godinama, ali za ove nabrojane igrače iz ove juniorske generacije sam siguran da nisu ekstra talenti. Eventualno Vrba, ajde njemu bih dao šansu. Ali Caic i Koščević su po meni prosjek, igrači koji ni u juniorskoj ligi nisu ništa specijalno pokazali. Koščević zabija koliko je i normalno zabiti u juniorskoj ligi pogotovo kad igraš za Dinamo. Juniorska hnl tipa ima ekipe poput mladost ždralova, znaci mladost ždralovi su trećeligaška ekipa u seniorima, juniori su im jos slabiji i sad da je neki uspjeh zabiti takvim ekipama tap in sto uglavnom Koščević zabija to je nešto sto i nije neka referenca. Mislim da se u školi jako loše radilo i da pravih igrača neće izlaziti niti blizu kao nekada. Zakazalo se s generacijom 03 koja je bila dominantna, poslali su te dečke po posudbama bez ikakvih zaštita, pogubili su se i od njih rijetko tko da će uspjeti, a ove generacije iza njih su jos slabije i slabije
  • thomas22
    265
    Topić je fino odigral 1pol kontra nas
  • dZg1986
    520
    Jel zna netko što se događa sa Lukanićem? Uopće ne igra u Zrinjskom. Jel u pitanju ozljeda neka?
  • Teofil Kateran
    1.4k
    Gurlica gol za 1:0 Brava protiv Rogaške.
  • LaznjakProsineckog
    819
    Mislim da je cak on i najbolji, meni je bolji on od Vrbancica, puno drskiji s loptom i agresivniji, zna igrat, top junior
  • crohnl
    29
    Filip Brekalo ide na posudbu u Zrinjski
  • Kujtim Shalla
    3.1k
    Mislim gdje god klinci da odu da im je bolje nego 2 hnl, ili grijanje klupe u rudezima, loksi ili bilo gdje drugdje gdje neće igrati standardno. Po meni je bih super opcija, pod uvjetom da igraju konstantno
  • Zagi
    8.5k
    Dobar trener i solidni travnjaci. To im treba.
    Slovenija/BiH nebitno.
  • LaznjakProsineckog
    819
    Moraju igrat, i obavezno igrati, a igrat ce samo ako imaju 100% podrsku od trenera i kluba, ono 'odi pa se dokazi' ne vrijedi jer su to mladi igraci skloni oscilacijama, zato je totalno glupo ono gasenje drugih momcadi..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.