• Juznjak
    4.3k

Problem je što ostaješ na Zagorcu kao jedinoj opciji ako se Nevistiću nešto dogodi. Ne vjerujem da je Zagorac više u stanju pružat dobre predstave u jakim utakmicama. Potreban je još jedan golman.
  • vjeko1701
    16.6k
    Ako je Livi 100% out, Nevistić nedvojbeni nasljednik a Zagi isključivo treći golman koji je tu za svaki slučaj, onda bi za drugog golmana trebali dovesti nekog ko Zagi kad je tek došao. Pouzdan golman s iskustvom koji možda ne puca od kvalitete (mada je Zagi bio odličan u RNKu i u najboljim godinama bi bilo di drugdi u HNLu bio nedvojbena jedinica) niti ima neki potencijal za daljnju prodaju al mu nije problem biti rezerva u Dinamu i golman za kup.
  • Noel
    13.4k
    Po meni ako ode Livi taj Slovenac je oke transfer al baš ne vjerujem da se njemu sjedi na klupi
  • Neki tip
    21.3k
    Prije 2 godine sam bio zagovornik Zagorca na golu, ako ode Livaković, a ne tek dovedenog Nevistića, ali danas mislim da sam i tada bio u krivu, a kamoli sada.

Zagorac je sada samo za 3. golmana, lik kojeg svlačionica voli, koji može uskočiti u krajnjoj nuždi, ali po meni više ipak ne i golman na kojeg se trebamo oslanjati kao prvu rezervu.

Sad, jel Čavlina taj kojeg bi trebalo povući ili dovesti nekoga, a Čavlinu pustiti da se teše u Loksi, nemam pojma, vjerujem da znaju kaj rade i zašto.
  • striko
    2.3k
    Prije bi Čavlini dao priliku.
  • marcio amoroso
    43.5k
    Vjerojatno je cilj dovesti vratara koji će biti ravnopravan Nevistiću i s njim se boriti za mjesto prvog vratara.
  • vjeko1701
    16.6k
    a Čavlinu pustiti da se teše u LoksiNeki tip

Definitivno ovo

Vjerojatno da, ali Nevistić mora dobiti kontinuitet i jasan stav da je prvi golman u slučaju odlaska Livija ako je struka procjenila da za to ima kvalitetu. Jedino tako možemo vidjeti dal je ili nije.

Zato mislim da je bolje imati neku solidnu rezervu od 27-28 koja je tu ako Nevistić pokaže da je previše ispod onog kaj Dinamov golman treba biti pa do zime naći novu čvrstu jedinicu. To bi mi nekako bila optimizacija troška i rizika.

Dovoditi još jedan mladi potencijal koji bi više koštao na račun potencijala a ne trenutne kvalitete povećava i rizik i trošak jer na kraju oboje mogu pokazati da nisu (još) za jedinicu ili oboje mogu biti odlični pa ti jedno ulaganje nužno trune na klupi i pada mu vrijednost koju si platio.
  • keppi
    423
    Osobno odobravam odlazak Livakovića. Već je dugo kod nas, puno nas je puta spasio i bio oslonac, a sve ove godine bez mrlje. Mislim da mu treba izaći u susret ako već ima tu želju za novim izazovima. Također, prisiljeni smo prodavati pa će nam ovaj novac dobro doći.
    Također mi je na pripremama Nevistić dobro izgledao, ali zašto i ne gledati još opcija koje mogu biti zanimljive i u budućnosti isplative.
  • keppi
    423
    Ulazak Topića, a ne Drmića u subotu može biti slučajan, ali možda i poruka Drmiću [stalno se također traži nova napadačka opcija] da je možda bolje da si traži sredinu gdje će više igrati te nas rasteretiti od njegove velike plaće.
  • Patak
    3.5k
    A mladi golmani koji su odrasli u Dinamu? Zar stvarno Dinamova škola ne može proizvesti ni 2. ni 3. vratara za Dinamo? Čavlina, Zadro?
  • vjeko1701
    16.6k
    Čavlina ima dobru sredinu gdje se može razvijati i skupljati iskustvo. Svim ostalima bi također bilo bolje da rade isto. Čak i da su ogromni potencijali, zbilja misliš da bi nakon Livija trebali baciti klinca u vatru na tako osjetljivoj poziciji?
  • Infinity
    19k
    Meni to nema smisla. Ni jedan klub nema dva golmana koji ce se natjecati za jedinicu, barem nema ciljano. Dogodi se slucajno da rezerva iskoci.

Ovdje se napisalo toliko postova o tome da je Nevistic promasaj s obzirom na termin dovodjenja i sad bi opet da imamo nekog top golmana na klupi. OK, mozda treba netko tko je bolji od Zagorca, ali se moze dovesti netko tko ce prihvatiti klupu i cekati, mozda netko s 18 godina? Netko tko ce na dvojnoj registraciji braniti u Drugoj HNL?

Ako cemo dovoditi Cavlinu onda se Nevistica moglo davno rijesiti. Uostalom, pitanje golmana nam ne bi trebao biti prioritet. Imamo dva super golmana, ako prodamo jednog nemamo neke brige. Isti slucaj kao s napadacima, imamo dvije klase u spicu i dovodi se neki Bakrar. Cemu? Gubi se vrijeme, energija i novac. Ajde, desno krilo rijeseno, ali vezni i lijevi bek se cekaju. Tu treba uloziti trud, a ne na golmana i spica. Da bilo koji drugi klub pored Petkovica, Drmica, Livakovica, Nevistica, Bulata i Bockaja trazi spica i golmana smijao bi im se. Da su to tovari slavio bi njihovu sportsku politiku.
  • vjeko1701
    16.6k
    Ljudima je Nevistić u nekoj negativnoj konotaciji jer je očito tajming dovođenja bio kriv pošto Livi i tri godine kasnije i dalje brani u klubu i jer je iz Rijeke pa se automatski priča i preplaćivanju...

Realno je golman koji je imao savršen put razvoja. Standardan i odličan u drugoj ligi zatim isto tako u klubu iz donjeg dijela prve lige. Nakon toga standardan i jako dobar u top klubu prve lige koji je ostvario plasman u EL da bi tamo bio proglašen najboljim mladim golmanom grupne faze EL. Uz to sve je onda još bio U-21 i imao potencijal za unosnu daljnju prodaju.

Trenutno je taman u godinama kad je Livi preuzeo jedinicu.
  • Patak
    3.5k
    Nisam napisao u vatru, nego poziciju 2. ili 3. golmana. To bi bila dobra informacija kvalitetnim mladim golmanima da dođu u Dinamo. Ovako ispada da među tri golmana nema ni jednog koji je iz Dinamove škole.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.