• Infinity
    16.6k
    UEFA nema nikakve veze s Premiershipom, kao ni s HNL-om. FA i HNS su nadlezni za ta dva natjecanja.
  • xavier
    12.1k

Liverpool i Chelsea su igrali europski Superkup :wink:
  • Neki tip
    21.3k
    ali zar Abrahama nisu vrijeđali kasnije, na društvenim mrežama? Ne znam baš da su ga na stadionu vrijeđali..
  • reziser
    6.9k
    Robert Prosinečki, izbornik bosanskohercegovačkih "zmajeva" obznanio je na presici popis igrača s kojima će igrati utakmice kvalifikacija za Euro 2020. Tako će 5. rujna na domaćem terenu dočekati selekciju Lihtenštajna, dok će tri dana kasnije s njima ići u goste reprezentaciji Armenije, a na samom početku mu se dogodio "lapsus linguae".

Naime, "Žuti" je u reprezentaciju umjesto Ibrahima Šehića pozvao legendarnog nogometaša Zlatana Ibrahimovića. Doduše, Zlatan ima bosansku krv pa se Prosinečkom ne može zamjeriti, a i bila bi atrakcija švedskog reprezentativca dovesti među "zmajeve".

Njegov je lapsus nasmijao sve okupljene na konferenciji za medije, pa tako i njega samoga.

- Ibrahimović, ovaj, Šehić...Slušaj mene... Da, Zlatan - nasmijao se Prosinečki, kao i svi oko njega.
  • Eduardo
    20.9k
    Karlo Letica, 22-godišnji hrvatski vratar, postao je novi golman talijanskog prvoligaša SPAL-a.

Kad se sjetim komentara i hvalospjeva na račun Letice i "pokušaja sprdanja" Livija od strane kolega s juga samo se nasmijem. Naravno, Letica nema ništa s tim i njemu želim sve najbolje. Stvarno je fascinantna ta euforija koja se dolje stvori nakon tri dobra poteza odredjenog igrača.
  • Neki tip
    21.3k
    Pa Bradarić im je bio bolji od Alexa Sandra nakon 2 i pol tekme.

Voljeti profesionalni nogometni klub svakako jest ludo i među luđake u tom smislu ubrajam i sebe, ali ta razina iracionalnosti kakva je dolje gotovo kolektivno obiljezje kad je u pitanju Hajduk - to je zbilja tesko naci. Djeluje mi vise ko neka patologija, nego ljubav, al dobro.
  • Eduardo
    20.9k
    Ribery u Fiorentni

• reziser
    6.9k
    još malo o "savršenom" VARu:

VAR se tek počeo primjenjivati u Ligi prvaka, a već je izazvao nekoliko kontroverzi.

Od sinoćnjeg neshvatljivog nepregledavanja videosnimke nakon što je branič Rosenborga u kaznenom prostoru očito rukom zaustavio udarac Dinamovog Olma, pa do zanimljive situacije na također prvom meču play-offa Lige prvaka, LASK - Club Brugge 0:1.

Taj jedini gol na utakmici postignut je iz penala kojeg je sudac Szymon Marciniak dosudio nakon što je konzultirao VAR i pregledao snimku. Ali dok se sudac tako uvjerio da je u kaznenom prostoru domaćina bio prekršaj, istom prilikom je mogao vidjeti, kao što slika iznad teksta pokazuje, da je tom faulu za penal prethodila nedozvoljena pozicija igrača Club Bruggea.

Nameće se pitanje: Zašto onda sudac nije zanemario spomenuti prekršaj za penal?

Zato što u nastavku akcije, nakon dodavanja, nije postignut gol. VAR se u ovakvoj situaciji na ofsajd fokusira samo ako je u nastavku akcije postignut gol iz nedozvoljene pozicije. U ovom slučaju pak usredotočio se na to je li ili nije bio prekršaj za jedanaesterac, a ne na ono što je tome prethodilo.

Tako da je to što nisu primijetili ofsajd greška sudaca na terenu, ali i očita "rupa u zakonu" kada je u pitanju VAR, koju će trebati ispraviti.

Jer ispravljanjem jedne nepravde zanemaruje drugu, koja joj je prethodila.

To će biti veliki problem s VAR-om u svakom meču s ovakvim situacijama, a posebno u utakmicama vrijednim desetke milijuna eura, kao što je slučaj u navedenim dvobojima.

Jer Brugge je eto do iznimno vrijedne pobjede došao preko ovako dosuđenog "VAR penala", dok je LASK na pragu ispadanja iz LP-a zbog očite "VAR nepravde" iako je u ovoj situaciji sve bilo po pravilima.
  • deda
    34.1k
    Četverostruki osvajač FA kupa Bolton Wanderers i dvostruki osvajač istog takmičenja Fc Bury su pred izbacivanjem iz profesionalnog engleskog ligaškog nogometa. Oba kluba su trenutno u 3. ligi, a sutra im istječe krajnji rok za pronalaženje novih vlasnika koji će garantirati pokrivanje gubitka i nastavak poslovanja. :gasp:

Nekako nam ovakve vijesti prolaze ispod radara. Vidjet ćemo što će se zbiti sutra.
  • jp23
    2.7k
    Za Bolton su već objavili da su pregovori propali mislim, klub će se ugasiti...
    https://www.bwfc.co.uk/news/2019/august/statement-on-behalf-of-paul-appleton-joint-administrator-for-bolton-wanderers4/
    Bar sam to odavde shvatio tako
  • Eduardo
    20.9k
    Barcelona jučer predstavila novo čudo od igrača (ako se po jutru dan poznaje). Drugi najmladji debitant u povijesti kluba. JBT, zamisli to... sa 16 debitiraš pred 80.000 navijača...
  • Neki tip
    21.3k
    Smijesno je uopce naglasit da u Barci bolje znaju kaj rade nego ja kad je rijec o igracima, ali meni se cini da u ovakvim slucajevima to moze biti i kontraproduktivno.. mislim, takvog klinca tako rano izloziti. Naravno, sve ovisi o njegovoj glavi i ljudima koji ga okruzuju.
  • Eduardo
    20.9k
    Mislim da je to jednim dijelom i zbog pritiska od straha da i njega možda ne izgube. Sad im je u PSG otišao klinjo za kojeg se govorilo da je najveći talent La Masie još od Messija. Uostalom, Messi, Suarez i Dembele su ozljedjeni, Coutinho otišao... moraju krpati s nečim a i rezultat im da dao tu mogućnost.
  • Hipo
    406
    Neymar koračić od povratka u barcu.
    Uskoro bi trebalo biti potvrđeno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.