• Mr Anderson
    15.6k
    Glupav tekst skroz. Pa nisu Englezi glupi da daju 3 milje za igrača i onda ga vrate nazad. Vjerojatno će gledati da ga prodaju nekome ili daju na posudbu. A moglo bi biti zainteresiranih.
  • xavier
    12.1k
    Pa po istoj osnovi. Neka RB procijeni želi li "vrapca u ruci (bubam 2 mil.) ili goluba na grani (10%).The Undertaker

Moram priznati da sad već mislim da trolaš.

Pa u ovom slučaju postoji taj "golub na grani" (budući postotak) pa nude "vrapca" koji je manji od realno očekivanog "goluba".

U ovome što ti pišeš, nema nikakve osnove za "vrapca" jer nema ni "goluba".
  • NB86
    17.4k

Ovo je vjerovatno oljivari izvukao iz nicega, ali po meni bi to bila ok ponuda za poslat sotonu, imaju igraca na 2 mil eura place, koji nije ni u zapisniku, svaki drugi epl klub koji bi ga htio kupiti bi dakle morao preuzet 2 mil eura place i dati minimalno 3 mil eura da bi bila jednaka ponuda dinamovoj za igraca koji nece imat 100 minuta skupljenih u polusezoni. Nisam bas siguran da ce stajat hrpa klubova u redu za kupnju, a rjesit ga se moraju jer ce rezat troskove za championship.
  • NB86
    17.4k

Vrabac bi bio odsteta koju im dajes kojom oni mogu raspolagat odma, golub bi bio ono sto bi mi mogli zaradit od tih 10%, ono sto je problem u ovoj logici. i sto sam napisao gore u postu, je i da rbl pristane na takvo sto, za realnu cifru koliko bi kostalo 10% gvardiola(recimo 10 mil eura) mozes kupit ogromno pojacanje koje ti pridonosi ekipi na terenu umjesto da imas postotak tuđeg igraca
  • Efes Pilsen
    14.1k
    ali, undertaker kaze da mi njima ponudimo u istom omjeru u kojem oni nama nude. Sto znaci da ako oni nama nude trenutno manje od 10 na potencijal od 15 da bi mi njima skratili ponudu za dodatnih 10% u istom omjeru.
  • NB86
    17.4k

Slobodno samo opet to nije 2 mil eura nego ozbiljan novac koji bi se mogao ulozit u ekipu, a klub koji ima 5 put veci proracun od nas sigurno ne treba taj novac za potencijal koji prodaju tako da dzaba saljes ponudu
  • Armagedon13
    959
    Dobra zaje... na temu Oršinog navodnog povratka-kažu prvo na posudbu u Lokomotivu
  • The Undertaker
    9.3k
    Mislio sam da sam jasan pa ću biti još jasniji.
    A) RB prodaje
    Ja prodajem stan u kojem xavier ima 20% udjela. Prikupio sam ponude, pogledao po oglasnicima, razgovarao sa agencijama za nekretnine i imam čvrstu procjenu da stan vrijedi 100 nečega i da mi treba 3 mjeseca da nađem kupca i sredim papire. Tad proradi moj genijalni trgovački gen i ponudim xavieru 10 nečega za njegovih 20% pravdajući time da za ta tri mjeseca može puknuti cijev u stanu, može biti zemljotres, požar ili rat sa Kinom.
    Vi bi kolega pristali na to ili bi me poslali u neku stvar?
  • The Undertaker
    9.3k
    B) Dinamo kupuje
    Kolega xavier dobije moju ponudu. Pogleda oglasnike, kontaktira agencije za nekretnine i dobije istu procjenu da stan vrijedi 100 nečega te zaključi da ga ja hoću zavaljati. Ako mu ovrha visi nad glavom pristati će na ponudu i pitati se otkud ja znam da nema novca. Ako je pun ko brod onda će ponudu odbiti. Ako ima nos za posao i ima para, onda će meni ponuditi da otkupi moj udio u stanu po istoj cijeni po kojoj sam ja ponudio otkup njemu.
  • NB86
    17.4k
    da za ta tri mjeseca može puknuti cijev u stanu, može biti zemljotres, požar ili rat sa Kinom.The Undertaker

Neces vjerovat ali zemljotresi i pozari su rijeđi nego pad forme igraca ili ozljede, isto nema nikakve garancije da ce se prodat za 3 mjeseca. Nitko ovdje ne govori da treba pristat na ponudu, nemamo pojma o kojoj je tocno cifri rijec, a i nova informacija je da imamo 15% a ne 20% od razlike transfera. Prica se ko da su ponudili 4 mil eura za otkup a ne 8 ili 9 mil eura. Zahvalit se i odbit, a iskreno da nemamo sutala koji je sad na vrhuncu cijene za prodat, vec za 11,12 mil bi pristao na ponudu rbl-a.
  • The Undertaker
    9.3k
    Nikad od vas trgovca kolega. Trgovački je jednostavno. Ako imamo para odbiti ponudu bez obzira na cifru i poslati kontraponudu. Ako nemamo para i ne znamo kako do njih doći na drugi način probati ušićariti još koji euro i prihvatiti je.
    Slijedom iste logike, ako ne odbijemo ponudu znat ćemo da para nema.
  • NB86
    17.4k

Nije to tako jednostavno da ako imamo para treba slat protuponudu jer postoji nesto sto se zove oportunitetni trosak i sta s tim parama drugo mozemo napravit da ima direktan utjecaj na sportske rezultate, uopce da ne govorimo o realnosti da druga strana takvo to prihvati jer to nigdje nitko ne radi. Jednostavno receno gluposti se pisu
  • The Undertaker
    9.3k
    Ma naravno da je oni neće prihvatiti već im daješ do znanja da nisi ovca za šišanje.
  • NitkoBitan
    33.7k
    i poslati kontraponuduThe Undertaker

Da smo imali ikakvu namjeru ponuditi RBu ista vezano uz Gvardiolov ugovor to bi vec napravili. Sad bi bilo neozbiljno to napraviti i ispalo bi da se mi njima inatimo. Nije dobro narusavat odnose sa RBom s obzirom na potencijalne buduce transfere.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.