• Patak
    3.5k
    Ja sam apsolutno za ostanak Ante Čačića kao trenera i sljedeće godine. Zna momčad, iskusan, sabran, u najboljim trenerskim godinama. Ima i rezultate.

Nakon svakog poraza se pokreće pitanje njegove smjene, ali baš nakon svakog. Osigurali smo prvenstvo, normalno da su igrači malo opušteniji, a protivnik se bori za opstanak. Uz to igrački kadar mu se osipao cijele sezone, pogledajte s kojim igračima je krenuo u sezonu, a s kojima će završiti.
  • Smotanihaker
    883
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/sibenik/kako-je-jedna-izjava-darija-simica-uzburkala-odnose-u-dinamovoj-svlacionici-je-li-ovo-uzrok-neocekivanog-poraza-15314679

Međutim, po onome što smo sinoć doznali, riječ je o klasičnom - nesporazumu. Dario Šimić tek je došao u klub pa su riječi koje je izgovorio bez dubinskog objašnjenja očito dobrim dijelom krivo protumačene. Šimić je u subotu sjedeći u društvu sebi bliskih ljudi kazao da u njegovoj viziji smanjenja Dinamovog budžeta nikako nije plan smanjiti plaće igračima, posebno ne onima od vitalne važnosti za klub. Dapače, četvorici "senatora" u planu je podići plaće kako bi potpisali nove ugovore i kroz svoje igračke kvalitetu i dokazani karakter predvodili Modre i na ljeto.

"Već smo ostali bez Oršića i Ademija, ne možemo si dozvoliti da izgubimo još neke stožerne igrače." To su bile Šimićeve riječi izgovorene u spomenutom društvu.
  • Orc123
    12.6k
    Toliko smo kratki s klupom, a Dinamo ako gleda dugorocno onda mora naci i dugorocno rjesenje za trenera. Po meni Simic to moze, i vjerujem u njegove kompetencije..... neki mlađi perspektivan trener...isto tako treba dovesti par pojacanja, jedno 4-5 igraca,a ostalo dopuniti juniorima jer je gotovo sigurno da nam odlaze 2 stopera, orsa otisao, emreli, ademi ide....ne mozes ademija i orsu zamjeniti juniorima...vidjet cemo sa Ivanusecom jel mozda i on ide....bit ce veseli ljetni peijwlazni rok. Iskreno, Simic je bio Milanov skaut, gledao brdo kvalitetnih mladih igraca i siguran sam da ima rjesenja i van HNL za kriticne pozicije samo se nadam ukoliko mozda cacke ostane da on nece opstruirati te transfere...
  • SAS1987
    17.9k
    Simic je bio Milanov skaut, gledao brdo kvalitetnih mladih igracaOrc123

Mi smo sa Šimićem de facto dobili Milanu bazu scautiranih igraća.
  • Jurki
    18.5k
    reci da se šališ.. Cacke ima rezultat međutim sve skupa je to jako tanko. Treba nam mlad i ambiciozan trener.
    Cacketu svaka cast na svemu kaj je napravil u godinu dana ali brate odi u mirovinu i pusti posel mlađim ljudima.
    Igra nam je negledljiva i to vec duze vrijeme. Igraci ne igraju na svojim pozicijama. I nebi da nas on vodi na pocetku nove sezone.
  • Jaro
    10.5k
    jbg, nije Simic vise bivsi vatreni i mora brzo nauciti PR na novoj poziciji. Svaka izjava ce mu se 100 puta secirati (gore nego ona kad je potekao iz Noine arke) i na to mora biti spreman. Nadredjeni je cijelom klubu i u intervijuu ne smije dati izjavu koja ce se moci tumaciti na 100 nacina. O tome ovisi hoce li neki igrac ostati, doci i slicno... Nema vremena za medeni mjesec u dinamu na ovakvoj poziciji u ovakvom trenutku...
    Njegovu izjavu ja nisam shvatio kao smanjnje placa pojedinacno, vec ukupno kao klub - 400-500 zaposlenih, provizije na transferima, nepotrebni transferi, prodaja skupog a neiakoristenog kadra (KTC i slicni koji imaju velike ugovore a ne igraju), ali se moglo protumaciti i kao najava kresanja svega postojeceg.
  • xyz
    840
    Ja radije ne bih govorio o smanjenju proračuna, nego smanjenu troškova. S obzirom na isplaćivane menadžerske provizije, preplaćivanje hnl igrača, prevelik broj igrača pod ugovorom, visinu plaća igrača koji su po posudbama i razne druge izdatke, mislim da se može sigurno 10% troškova anulirati (5-6 milijuna eura), a da se ništa ne izgubi kvalitativno i to sve kroz godinu dana. I to se samo odnosi na sportski segment, a koliko se još može racionalizirati poslovanje s obzirom na prevelik broj zaposlenih i druge segmente kluba. Dio ušteda treba usmjeriti na poboljšanje rada Akademiji i skaut službe. Sada bi trebali biti i interesantniji sponzorima kad se klima oko kluba bude mijenjala tako da ima tu velikog potencijala za povećanje nevarijabilnih prihoda (prihoda koji ne ovise od transferima i uefa nagrada).
  • Efes Pilsen
    11.9k
    Da, a treba i mozda prodat igrace s buy back opcijom u Sibenik, Goricu itd. jer ono.. Sibenik je Raka prodao u Tursku za 200 K na 4 rate. Zasto ne bi uzeli nekog manje perspektivnog naseg s buy back opcijom za 500 - 700 K.. uglavnom, posla ima, svako ima svoje misljenje.
  • Armagedon13
    959
    Ne znam kako će to izgledati Šimić - Čačković,jedan sa novom vizijom i pun želje,a drugi je jeb...
  • nemapredaje
    5.6k
    Slažem se s navedenim o profilu trenera kakav bi nam trebao. I baš zbog toga mislim da smo prebrzo potrošili i ispljunuli Jovičevića.
  • Crusades
    17k

Koliko kužim slovenski, prvi poziv u reprezentaciju za Vipotnika
  • xyz
    840
    Tolić danas izdominirao... Ako ga Maribor odluči zadržati. mogli bi dobiti Vipotnika i milijun-dva kao odštetu za najboljeg igrača slovenske lige.
  • deda
    38.7k
    Kakav je Katinić bio ako je netko gledao?
  • Armagedon13
    959
    I tako sve ovisi o treneru i sportskom direktoru-naje... smo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.