• db-izbjeglica
    15.9k
    Pa možda ne bi bilo loše sam investirati u neku mini spalionicu otpada sa filterima i fino se grijati na to
  • NORTE
    12.2k
    greenwashingrupke
    Nisam znao da je i ime je dobila ta šarena laž koju koristi dosta kompanija po svijetu.
    Vjerojatno nisu prvi u Zagrebu s tim, ali tako otvoreno plasirati glupost...

biootpad...kore od banane, krumpira i slično...znači, apsolutno nikakva ugroza za okoliš, mogu doslovno baciti u šumu i nikom ništa.db-izbjeglica
    Ne da nikome ništa, nego bi tim potezom još i učinio uslugu okolišu.

Nisam istraživao ništa oko famoznih novih zg vrećica, ali već sama činjenica da sve vrećice treba plaćati i da bez njih neće odvoziti ni otpad ni smeće (ako je tako) je totalna glupost.
  • The Undertaker
    5.9k
    Uzmite onda 200-300 kg biootpada pa ga držite na balkonu mjesec dana, da dobijete osjećaj. Pa nitko neće kompostanu ili biološku obradu otpadnih voda u svojoj blizini zbog smrada.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Nisam istraživao ništa oko famoznih novih zg vrećica, ali već sama činjenica da sve vrećice treba plaćati i da bez njih neće odvoziti ni otpad ni smeće (ako je tako) je totalna glupost.NORTE

Vrećice su glupost, čisto da se nešto napravi.
    Nakon godine i pol vlasti pametna ekipa je smislila vrećice za smeće...prodaju ljudima vrećicu koja vrijedi par lipa za par kuna.

Ne bi se čudio da se pojavi ekipa koja će ilegalno štancati i prodavati te vrećice za upola manju cijenu...
  • SAS1987
    15k
    Muškarac koji je gol šetao centrom Zagreba

To je europa, to je kultura, metropolis pravi.
  • Jaro
    7.7k
    ja sam fakat mislio da nemre stetniji od Bandica bit, cisto jer je nesposoban... al trudi se bogme...
  • Captain America
    18k
    Ne bi se čudio da se pojavi ekipa koja će ilegalno štancati i prodavati te vrećice za upola manju cijenu...db-izbjeglica

Čuo sam da su Puležani (mislim da oni imaju takav sistem) išli masovno u Bosnu i tamo printali vrećice identične gradskima i to preprodavali.
  • Jaro
    7.7k
    Ovaj Senf je ovakav/onakav al ovoj "gospodi" iz centra je problem kaj smiju smece bacati samo izmedju 20i22h je vec psihijatrija...
  • db-izbjeglica
    15.9k
    mene ovaj debilov rat protiv kanti za sveće podsjeća na ono kad je australija povela rat protiv emua!
  • Ali
    2.2k

Ja ih razumijem, cinjenica je da sam u zagrebu od rodjenja evo blizu 50g i "beli zagreb grad" je imao i neku podlogu tj, nije bio poznat po smecu i neurednosti, ok nije bio mi svica, ali u isporedba sa drugim gradovima slicne velicine u olruzenju ke spadao u cisce gradove.
    Sada ce netko jer je tvrdoglav sprovesti mjere poput policijskog sata, sa naglaskom kaznjavanja i vrh je pa ak niste doma od 20-22 nek vam susjed iznese smece???
    A jos veca glupoat je kaj ce maknut kante koje su stitile to isto smece od pasa lutalica, macaka i vrana i na izvolite staviti sam vrecu tri i vise sati na asfaltu. Nevjerovatno, a stize zima snijeg... kad napada tko bu nasao te vrece po podu izmedju ostalog...

No, najgore od svega, u ZG u zadnjih 10g po popisu ke manje 20.000 srednjoskolaca i studenata (15-30g) i isto toliko manje radno sposobnoh (30-65) , a o tom se nitko ne brine, jos kad dodas da je 25.000 vise starijih od 65, dodjes do zabrinjavajuceg podatka tko ce nama sutra uplatiti za mirovinu? To je kljuc oko kojeg rreba se svaki dan neka konf za novinare, a ne lad bumo i kako smece odvozili, uzmi ga vozi i razvrstaj , a ne sve nas pretvoriti u zaposlenike cistoce dd...
  • Jaro
    7.7k
    ak te nema doma, hiti sutra jbt... ovo od 20-22 je ciljano valjda jer ce nakon 22 kamioni to kupiti... grad ce im sredit na racun svih nas ostalih podzemne spremnike a oni nisu u stanju par mjeseci drzat se jako jednostavnog pravila...
    Broj srednjoskolaca nema nikakve veze sa Senfom i smecem. Ti srednjoskolci su se trebali ridit prije 13-18 godina...
  • Ali
    2.2k

Broj srednjoskolaca i radno sposobnih je manji jer su ljudi odselili, sa druge strane nemamo vise bazene poput dalmacije, slavonije, bih koji su nas punili neophodnom radnom snagom. Dakle itekako je njegov zadatak da svaki dan radi na privlacenju studenata i radnika iz okolnih krajeva i da nudi beneficije toj populaciji, poput povoljan smjestaj, prijevoz... a ne svaki dan o vrecama za smece i milicijski mindset iz kasnih 60tih , nek se ljudi prate snimaju, kaznjavaju i slicno ker si ti nametnuo neku svoju viziju, koja usput nije tvoja neg si ju sam prepisao bez razumijevanja prostora i mentaliteta...
  • Jaro
    7.7k
    rekao bih da problem iseljavanja nije pitanje Zagreba, vec drzave... mirovinski fondovi su na razini drzave ne lokalne samouprave. U usporedvi s drzavom, Zagreb ima najmanji problem s padom radno a
    Sposobnih ljudi... Jbg, nema bazena u Dalmaciji, ima u Nepalu, Indiji... i nece oni doci ako grad da "jeftin" smjestaj, vec ako ce imati dobro placen posao
  • Mali dioničar
    16.1k
    pa ak niste doma od 20-22 nek vam susjed iznese smeceAli

Ako u jednom danu generiraš više smeća nego ti stane u vreću za smeće pa imaš potrebu bacati smeće svaki dan generiraš previše smeća i promijeni naviku. Znači domaćinstvo ne bi smjelo generirati punu vreću smeća na dnevnoj bazi.

Ako te nema doma dva dana za redom izmedju 20 i 22, vjerojatno si na putu. Pretpostavljam da kad si na putu ne generiraš smeće.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.