• Nolifer
    8.5k
    k79ieluw9q83usa5.jpg

Strašno
  • Dino
    2.9k
    Meni je prejako kaj sve muci ovu ekipu hahahaah

Ljudi imaju ogromne probleme, a njih jebe Otac Domovine.
  • Jaro
    7.7k
    kad su nesposobni za bilo kaj konkretno, onda valjaju ovakve pizdarije...
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Čekajte, ako ja dobro kužim.
    Sad će se otpad plaćati tako da se plati nekakav paušal i onda sve ovisi o broju tih posebnih vrećica.

Znači, platim taj paušal xy kuna, doma smeće trpam u obične plastične vrećice iz dućana i kad se jedna napuni odnesem u javni koš pored ceste, u neki park, kod škole, bolnice ispred neke trgovine... Ili jednostavno šusnem smeće u najbližu šumu i platim samo tu osnovnu cifru?
  • xavier
    12.1k
    doma smeće trpam u obične plastične vrećice iz dućana i kad se jedna napuni odnesem u javni koš pored ceste, u neki park, kod škole, bolnice ispred neke trgovine... Ili jednostavno šusnem smeće u najbližu šumu i platim samo tu osnovnu cifru?db-izbjeglica

Ja sam na žalost siguran da će se to događati i ne vidim kako to mogu spriječiti. Iskreno se nadam da sam u krivu.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Sasvim očekivano. Ne mogu ništa riješiti, makar i najmanje probleme, pa se bave ideologijom.
  • miro
    4.7k
    Ljudi su svinje i generalno ih boli k... za druge - naravno da će se to događati. Isto kao što ima ljudi koji bi se ilegalno spajali na strujnu/vodovodnu mrežu. Možda je čak najbliži primjer ekipa koja je stare aute bacala u more, pa općina organizira čišćenje, napravi feštu, a kad se auti izvade nitko ne ispostavi račun onome na koga je zadnji bio taj auto registriran - može se, ali se neće. Da ne kažem kako komunalni redar ne rade ništa, zato jer u stvari nemaju ovlasti, ali da jednom dnevno taj redar prošeće s murijom po kvartu i napiše kazne, ne bi se ekipa toliko bahatila - može se...
  • Mali Zeus
    14.2k
    Ljudi su svinje i generalno ih boli k... za druge - naravno da će se to događati. Isto kao što ima ljudi koji bi se ilegalno spajali na strujnu/vodovodnu mrežu. Možda je čak najbliži primjer ekipa koja je stare aute bacala u more, pa općina organizira čišćenje, napravi feštu, a kad se auti izvade nitko ne ispostavi račun onome na koga je zadnji bio taj auto registriran - može se, ali se neće. Da ne kažem kako komunalni redar ne rade ništa, zato jer u stvari nemaju ovlasti, ali da jednom dnevno taj redar prošeće s murijom po kvartu i napiše kazne, ne bi se ekipa toliko bahatila - može se...miro

Komunalni redari su mitska bića. Svi pričaju o njima, nitko ih nikad ne vidi.
  • Mališan
    1.8k

Okretište črnek već mjesecima izgleda ko jebena čaršija zbog onih polusvijeta kaj su od zidića napravili prostor za prodaju svog smeća jer su škrti platit štand na placu prek puta ceste i nekolicine beskućnika koji doslovno žive nasred okretišta sa hrpom vreća i svojih osobnih stvari.

Najgore je kaj se to već dugo ignorira i postalo je pod normalno ljudima koji svakodnevno tam prolaze jer se nemaš kome žaliti. Doć do komunalaca je nemoguće, a i ak uspiješ stupit u kontakt niš ne naprave.
  • Mali Zeus
    14.2k
    ↪Mali Zeus

Okretište črnek već mjesecima izgleda ko jebena čaršija zbog onih polusvijeta kaj su od zidića napravili prostor za prodaju svog smeća jer su škrti platit štand na placu prek puta ceste i nekolicine beskućnika koji doslovno žive nasred okretišta sa hrpom vreća i svojih osobnih stvari.

Najgore je kaj se to već dugo ignorira i postalo je pod normalno ljudima koji svakodnevno tam prolaze jer se nemaš kome žaliti. Doć do komunalaca je nemoguće, a i ak uspiješ stupit u kontakt niš ne naprave.
    Mališan

Ja sam te komunalce vidio jedan jedini put u životu i to kad su za vrijeme lockdowna ograđivali školsko igralište i govorili djeci da napuste prostor.

Svojedobno sam pisao na komunalno redarstvo u vezi vlasnika pasa koji svoje ljubimce uredno šeću po dječjem igralištu di onda ovi uredno seru (iako u kvartu hvala Bogu ima i više nego dovoljno prostora za pese) pa su rekli da redari kao vrše kontrole i pišu kazne.

Jebeni jetiji.
  • ZGBhoy
    1.7k
    Dugo sam razmisljao postavit upis ili ne posto zivim i dolazim samo 2-4 puta godisnje doma, da nebu opet neki kaj se ti mijesas tak i tak nisi tu.
    Al htjel sam samo rec da se bas kad covjek ne dolazi cesto vidi kak Grad propada.
    A drugo bi bilo pitanje o cemu je stvar? Jel kmere zanimaju samo Grafovi koje treba maknuti il su jednostavno Novci u pitanju?
  • NitkoBitan
    19.1k
    Te vrecice su prevara i obmana gradana ("skrivanje" rasta cijena odvoza). Istina da neke razvijenije drzave u Europi imaju taj model, ali koliko te vrecice kod njih kostaju, koliki je fiksni a koliki varijabilni dio, jel im nakon uvodenja tog modela odvoz poskupio za 50-100%? Neki ljudi su do sada placali manje od 45kn odvoz, a sada ce 45kn biti samo fiksni dio. Ljudi ce nastojati trositi sto manje vrecica odnosno tek ce bacati kad se skroz napune, kaj je s ostatcima hrane (kosti mesa, ribe...) koje ljudi imaju naviku bacati isti dan u smece iz higijenskih razloga? Mogli su lijepo rec da odvoz poskupljuje 50%, niti bi bilo ovih kompliciranja oko vrecica niti drukanja i svada medu susjedima. Ovako ce rec nije odvoz poskupio nego vi trosite puno vrecica :rofl:. Ali dobro ajde, za njih je dobar dio ljudi glasao, sad nek skupljaju crve i zohare po stanovima da ustede koju kunu na vrecicama bmk :smile:
  • Ali
    2.2k

To sam i ja tvrdio od prvog dana, supak nas ide praviti majmunima... kao oni su zeleni i brine ih otpad. I sad kad je vlast umjesto da je rekao, ljudi "ebiga , vozni park, deponiranje i radna snaga za smece je znatno sluplje nego kaj prikupimo od gradjana. Prema projekcijama ako zelimo cist grad i adekvatno zbrinjava i razvratavanje otpada moramo podignuti cijeno za 80%, i necete placati 45-60 kn , neko cca 80kn i slicna skala. Ljudi bi graknuli i rekli kak je mogel banditos etc... a kazes je ali nisu bili odrzivi i akumulirali su gunitke. Mi cemo podici kvalitetu i ocistiti grad ali to kosta toliko milja kuna.
    Ali ne, ajmo ih praviti majmunima i kao prekopirati svicarski model.
    Pa evo i svicarski model od frenda iz prve ruke. Bern , dakle glavni grad, ili admin srediste ... radi u posti, dakle nize placeni poslovi, i ima mjesecni bruto malo preko 5.500chf, radi malih davanja u netu mu je to 4.200chf, napominjem to su manji placeni poslovi. A poslao mi sliku iz coopa gdje plati 13,95chf 10vrecica po 35L, i isto su plave kao nase. Dakle on paket vrecica za smece koje su u osnovici garbage tax zaradi za mo vise od pola sata.
    A sad ajmo na Grad Zagreb, koliko ljudi na ovom forumu ima satnicu preko 80 kn neto sat (14.500kn mj), koliko kosta isti takav paket vrecica ??? Uz napomenu da sam racunao da zaradi za sat vremena a ne skoro polasata kao ovaj u Bernu!

Kog pravite majmunima, a jos povrh svega jos ce ti se i usmrdit smece jer nebus ga bacio u kontenjer svaki dan, jer ak svaki dan po ljeti hices smece da se ne usmrdi u stanu platil budes 105kn mjesecno sa najmanjom od 10L zapreminom! Isto ti je ak imas obitelj i recimo praznis svaki drugi dan onu srednju vrecicu...
    Samo otvaraju prostor za probleme, jer bu ekipa pocela bas to kaj netko rekao hitat kraj kontenjera ove iz trgovina , da ne pricam o zgradama...

A sve je mogao jednostavno rec otvoreno i kak je, siguran sam da bi ljudi bili manje frustrirani da im cesce odvezes i da su ulice ciste...

Vjecno isto, to kaj radi negdje nemres samo prepisat, moras sagledat sve elemente...
  • db-izbjeglica
    15.9k
    puno toga u tom otpadu i kvaziekologiji meni nije jasno.

ako sve već razdvajam, sortiram i grad to planira ponovno upotrijebiti ili koristiti kao sirovinu, zašto uopće plaćamo odvoz pojedinih stvari?

meni to smeće ne treba, jer ono - bacio sam ga! gradu i njegovim podružnicama koje se bave s tim navodno treba....

najbolji primjer je ovaj biootpad...kore od banane, krumpira i slično...znači, apsolutno nikakva ugroza za okoliš, mogu doslovno baciti u šumu i nikom ništa. međutim, mi to moramo skupljati u kantama, ljeti se to usmrdi, onda oni to pokupe da bi radili kompost ili što već i još mi naplate uslugu za to...pa vi meni trebate platiti što vam to skupljam i doslovno dajem :rofl:

slična stvar za plastiku, metal, papir...samo što to ne mogu odlagati u šumi.

ekvivalent bi bio da dođem na benzinsku, natočim gorivo i još mi ovi na croduxu plate što sam im uzeo gorivo :sweat:
  • SAS1987
    15k
    Najbolje smece baciti u rijeke pa nek se drugi zajebavaju njima :lol: Ili kao sto je Pintaric kazao na podcastu, zapaliti na dvorištu :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.