• seljak86
    3.2k
    Ok, ali to ne znači da zbog toga treba podržati superkup van Hrvatske. To je ono, ionako sam pijan do bola već, kaj mi je još jedna piva...
  • Eduardo
    30.9k
    Ja na Superkup gledam ovako, ako ga osvojiš super (uvijek je lijepo uzeti pokal, pogotovo protiv najvećeg rivala), ali s druge strane nije jedan od onih bitnih trofeja zbog kojih ćeš čupati kosu ako ga ne osvojiš.

I ako može donijeti poslovnu i sportsku korist u vidu financija i popularnosti HNL-a i samih klubova, zašto ne? Svaka dodatna promocija i dodatna kuna u proračun naših klubova je dobro došla.

Ako je SK sredstvo da se to ostvari, nemam ništa protiv.
  • Ali
    2.7k
    Odlicna ideja da se igra van RH, a to kaj se spominje strah za osiguranje, mislim da nebi bilo problema.

Kaj nezko misli da bi kod mainza npr netko isao ponoviti desinic ??? Ma nema sanse...
  • Keyser Soze
    21.3k
    Superkup mi je ok, ali ne bi da se igra svake godine kak neki pišu nego samo kad su različiti pobjednici kupa i prvenstva.
    Po meni je bitan iz razloga kaj odma možeš pokazat ko je gazda i da glavni rival odmah vidi da mu je 2. mjesto najviše do kud može doći.
  • Dino
    5.8k
    Po mom misljenju je superkup bitan trofej.

Kaj ne bi bilo normalno da i jednom i drugom klubu u cilju pobijedit i dokazat ko je zapravo prvak drzave?
  • NORTE
    27.8k
    Kaj ne bi bilo normalno da i jednom i drugom klubu u cilju pobijedit i dokazat ko je zapravo prvak drzave? — Dino
    Prvak države je dinamo, dakako. Natjecanje koje igra svaka ozbiljnija liga, a koliko je bitan o tome bi se dalo pričati. Realno - samo prestiž, daleko iza kupa čak, kamoli titule.
  • NitkoBitan
    39.9k
    Odlicna ideja da se igra van RH, a to kaj se spominje strah za osiguranje, mislim da nebi bilo problema. — Ali

Zasto je to odlicna ideja? Da mi koji pratimo cijelu sezonu izvisimo za derbi jer eto ekipa gore se zazeljela malo hrvatskog nogometa? Imaju oni gore Bayerne, Borussie i Eintrachte, ako im se gleda nas nogomet fino karta za avion i pravac Hrvatska, njima je to barem manji problem nego nama otic gore.
  • Gelipter
    4.8k
    Po meni pomalo bespredmetna rasprava. Jasno je da superkup ne može imati ni približan značaj kupu, a kamoli prvenstvu, no igra se u brojnim državama, stvar je prestiža, ali i na simboličkoj razini suočava "dva pobjednika". Valjda je normalno da ako je klub osvajač duple krune da onda ne možemo ni govoriti o superkupu. Superkup je dobra prilika da se pokaže novi dres, predstave pojačanja u klubu, može donekle pokazati u kakvom je momčad stanju nakon priprema i polako uvodi u natjecateljski ritam. Kaj se mene tiče, derbija nikad dost, a jasno je da ukoliko dođe do superkupa uglavnom se tu radi o praktično najjačim momčadima lige. Kaj se tiče gostovanja superkupa u nekoj drugoj državi, pozitivne su sigurno strane popularizacija našeg nogometa vani, sponzori, da dijaspora može prisustvovati, ali se slažem da je to sigurnosno dosta komplicirano. Možda napraviti jedne godine eksperiment s inozemstvom, no ipak bi se odlučio za inače da ljubomorno čuvamo superkup samo za sebe u Hrvatskoj. U ono kaj sam jedino siguran je da jedva čekam tekmu superkupa nakon "duge" pauze i novu priliku za produbljivanje kompleksa magaradi na početku sezone.
  • Mrvica
    4.3k
    Shvaćam da je dijaspora u igri, sponzori, novac i tako te neke stvari, ali ja sam uvijek za to da ostane unutar granica RH. Kao što je Gelipter rekao da nakon pauze jedva čekamo tekmu, posebno kad je derbi u igri, tako da iskreno bilo bi mi žao da se igra negdje drugo.
  • SAS1987
    20.9k
    ako im se gleda nas nogomet fino karta za avion i pravac Hrvatska, njima je to barem manji problem nego nama otic gore. — NitkoBitan

Izvini ali ovo je i glupo i arogantno. Nije jeftino i jednostavno ici iz Njemacke ili Austrije na tekmu i svaka cast onimq koji idu svake toliko.
  • Infinity
    21.6k
    Ima i druga strana price. Mozda bi se tako moglo nagraditi one koji dolaze povremeno.

Naravno, opet ponavljam, to se u Njemackoj nece igrati nikad. Same svabe su to jos 2010. rekle. Mozda bi mogli igrati Dinamo - Belupo ili tako nesto. S obzirom da je Dinamo domacin i organizator te utakmice, mozda bi Dinamo mogao pokrenuti neku inicijativu u buducnosti. A igrati Dinamo - Hajduk u nekom Frankfurtu s 50-50 ulaznicama, a mi 'domacini'? Nikad. Na stranu sto ovi ne bi dali da se igra gore, nego nikad ne bi trebali pristati na tako nesto.

Naravno da bi mi sutra mogli napraviti tradicijom ljetno gostovanje u Njemackoj i igrati jednu prijateljsku utakmicu s nekim njemackim klubom. Ima sto nacina da se dodje do tih ljudi vani, nije nuzda taj SK vaditi iz drzave, pogotovo ako je derbi.
  • SAS1987
    20.9k
    I da se organizira superkup u Njemackoj bi Hajduk odbio igrati u zemlji okupatora.
  • seljak86
    3.2k
    Svakako im je lakše nego nama ići gore.
  • ZGBhoy
    2.2k
    ima ih ovdje kao Mrave
  • KlasicZg
    575
    Tovarima 2500 mjesta karta 40 kn
bold
italic
underline