• Keyser Soze
    21.3k
    Ja se samo nadam da grb i dres općenito za novu sezonu neće biti ništa poput onog europskog iz sezone 19/20
  • Jurki
    27.9k
    Magarad je imala zvijezdu u grbu, ali iznad grba je nece imati nikad. :rofl:
  • Neki tip
    21.4k
    Mislim da je puno veća čast to kaj smo prvi klub iz juge koji je osvojio europsko natjecanje — nkdz1945

Prije 10 dana mi je baš to spominjao jedan navijac Uniona (SG).

Pili pivo u klupskom bircu i nakon upoznavanja tko sam, odakle sam, veli kak je Union igrao s Dinamom.. reko znam, rekao mi jedan znanac (Mr Blue sa Zone), čujem da imate i neki plakat na kojemu se to vidi.. i bla bla, da skratim, veli kak vidi da Dinamo i sad redovito igra Europu, ali daleko najveca stvar je sto ste iz puno jace lige 60ih izasli u Europu, a onda je i osvojili jednom ako se ne varam, zar ne?

Mislim, ocito sve samo ne prosjecan poznavatelj nogometa, ali oslikava ipak da taj trofej i vani ima neku težinu, malo vecu od 10 naslova u Hrvatskoj.. bar u njegovim ocima, a pretpostavljam da bi slicno bilo i kod mnogih drugih.

Opet, teže je imati kontinuitet, makar i u vlastitoj, ne prejakoj ligi, nego jedan bljesak pa nestati kao mnogi drugi klubovi.

Naravno, to pišem jer me sjetilo, ne zbog ove vaše rasprave u kojoj ne sudjelovah. Meni zvjezdice ne smetaju, a da ih nema ne bi mi falile.
  • ZGV
    4.1k
    Meni osobno zvjezdice ne predstavljaju ništa, vista pomodnost.
    Protiv sam toga.
    Također sam za to da se vrati staro slovo d kakvo se nekada koristilo do 1990, a i kasnije kada se vratilo ime.
  • masacusec
    8.3k
    Ne znam zakaj se forsiraju te promjene i novelacije u heraldici koja bi trebala predstavljati svetinju kluba. Skužio sam da i Real i Inter i dr. prakticiraju takve stvari, međutim meni je to totalni nonsens.
    Grb i ime kluba moraju biti jednom i zauvijek, konstanta!
  • Mladen
    24
    Svjetsko prvenstvo je najviše moguće reprezentativno natjecanje i tu je FIFA odredila da se može staviti zvjezdica za svako osvojeno.
    Bilo bi mi ok da i UEFA odredi sličan kriterij i po njemu odobrava zvjezdice. Npr. samo za osvojenih 10 euro kupova ili neki drugi kriterij. Klubovi sada mogu po kojem god kriteriju im padne na pamet stavljati zvjezdice i time ih se u stvari bagatelizira.
    Da se mene pita reprezentacije bi uvijek stavljale zlatne (jer je svjetsko reprezentativno natjecanje) a klubovi npr. srebrne zvjezdice (jer je kontinentalno klupsko natjecanje). Da se i tu vidi razlika u rangu i broju uključenih zemalja u natjecanju.

Članak o temi
    https://the18.com/soccer-entertainment/what-are-the-stars-above-football-badges-reason
  • Bosskovitz
    21.5k
    Uefa je primijenila drugačiji sustav za osvajanje LP, ali da bi bilo dobro da se na razini UEFA-e i formalno definira 10 naslova nacionalnog prvaka = zvjezdica, bi.
  • NORTE
    27.8k
    Zvjezdice su iznad grba, a ne dio grba. — deda
    Upravo tako. Grb dinama ne sadrži zvijezdice.
    One su samo dodatak koji služi prikazu sportskih uspjeha.

Također sam za to da se vrati staro slovo d kakvo se nekada koristilo do 1990, a i kasnije kada se vratilo ime. — ZGV
    Povratkom imena 2000. nažalost nisu vratili ispravno slovo d, to možeš vidjeti i na dresovima i svemu ostalom.
  • ZGV
    4.1k
    Moguće...nisam pratio točno. Uglavnom, znate što je pisac htio reći...
  • Eduardo
    30.9k
    Zvjezdice su iznad grba, a ne dio grba. — deda

Zanimljiva interpretacija :smile: dodane su grbu, koriste se na dresovima, koriste se na opremi, u svim europskim utakmicama u grafičkim prikazima koristi se grb sa zvjezdicama, uključujući TV prijenose, UEFA ga koristi na svojoj stranici...

Po meni su one dio grba itekako.
  • Stihl
    3.2k
    Te zvijezdice nebi trebale nikako biti dio grba, to su samo moderna preseravanja koja su zapravo totalno nepotrebna ali eto...
  • Mali Zeus
    22.2k
    Te zvijezdice nebi trebale nikako biti dio grba, to su samo moderna preseravanja koja su zapravo totalno nepotrebna ali eto... — Stihl

Potpis.
  • Mali Zeus
    22.2k
    Povratkom imena 2000. nažalost nisu vratili ispravno slovo d, to možeš vidjeti i na dresovima i svemu ostalom. — NORTE

Hebomepas ak mi je ovo ikad palo na pamet. Na prvi pogled nijanse, al kad malo više pogledaš baš se vidi razlika.
  • NORTE
    27.8k
    Hebomepas ak mi je ovo ikad palo na pamet. Na prvi pogled nijanse, al kad malo više pogledaš baš se vidi razlika. — Mali Zeus
    Razlika grba u sezoni 90/91 i od 2000. je očita golim okom.
  • Mali Zeus
    22.2k
    Razlika grba u sezoni 90/91 i od 2000. je očita golim okom. — NORTE

U redu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url