• Mr Anderson
    8.7k
    Ne bih baš bio siguran. Bjelica rijetko gdje ostane duže od dvije godine. Ako ne osvoji naslov (a neće) nebi me čudilo da prihvati ponudu.
  • Ali
    2.2k

To sam ja govorio na pocetku sezone, da se doima nervoznim, jer madjari su odrijesili "kesu", a obecalo se svasta... tak da je i scenario odstupnice moguc.
    Ali u svakom slucaju ce krivicu gurnut na hns suce i slicno. A nema opravdanja ak cemo iskreno, kupovali su kao nikad u povijesti u kadru 20 igraca su dva iz njihove skole nogometa, sve ostalo su "placenici" a nas je napadao nakon onog poraza da mi imamo nofce a oni srce.... bla bla.
  • Mr Anderson
    8.7k
    Ma nisu oni nešto previše trošili na transfere, osim što su lovu od Bočkaja proslijedili Gorici. To jest proslijediti će pošto im Dinamo plaća u 6 rata.
    Ostali igrači su ili bez odštete ili je minimalna. No svakako su povećali budžet za plaće. Imaju veliki roster. Naravno da još jedna sezona bez trofeja povlači pitanja jer ni Bjelica nije jeftin.
  • jp23
    2.7k
    Ruku na srce, da nemamo debile u upravi, mogao je kod nas ostat duže od dvije godine. Ali daltoni su presudili tako kako su presudili. Pod izlikom kako nema novaca za trenera i stručni stožer.

Ne mogu navesti točne podatke, ali mogu navesti približne sa transfermarkta. Ako čak i uključim otkup ugovora Miereza, Osijek je potrošio cca 6 milijuna eura na dolazne transfere, a pri tom prodao igrače za 5.2 milijuna eura (Bočkaj, Silva).
    Ako je odrješenje kese to što su dali 800 tisuća eura više za igrače nego što su dobili prodajom, onda ne znam čega se to plašimo.

Pa više smo platili Čabraju Gorici ili Štefulja i Nevistića Rijeci, nego šta su oni platili većinu pojačanja (dapače od tih cca 6 milja, 4.75 su otkup Mierezovog ugovora i dovođenje Lovrića).
  • Ali
    2.2k
    Kad kazem da su madjaroni odrijesili kesu, nije to samo ovaj prijelazni rok, tu su place, tu je infrastruktura, tu je cijeli stozer, toliko novca na osijekov racun nije sjelo u zadnjih 15g ukupno.
    A rezultat je da nema trofeja kojeg je netko obecao...

Usporedba koliko smo mi platili i oni nije bitnajer su nasi prihodi 20x veci...
    A bottom line je da su po meni zanamarili svoju skolu, samo Zaper je izdanak, dok je Mile od davnih dana u ekipi. Osjcenai su uvijek imali jaku skolu jer skupljaju cijelu slavoniju, u zadnjih par godina su im mladji uzrasti tik iza Dinama ispred Hajduka a nema ih u prvoj momcadi ni blizu.

Samo osvrt na srce vs novac... da bas ukrajinac, madjar, argentinac, slovenci, bosanci... su jos od vrtica tradicionalno navijali za osijek i obecali da ce sa srcem a ne za placu igrati...
  • BBB Mataa998
    1.9k

Da,bas tako. Cesto se provlaci ta teza kako se puno potrosilo i kako su madjari odrijesili kesu i da ocekuju rezultat. To je samo zato sto je Bjelica doveo dosta jako dobrih igraca pa se automatski smatra da je dao puno novca a zapravo su vecinom igraci dosli za 0€. Nije on bas Krznar i Kopic i ostala druzina da daju milijune za Cabraju i njemu slicne...
  • jp23
    2.7k

Stožer im je plaćen manje nego što su bili kod nas plaćeni, njegova plaća je svakako manja. Jeste u pravu si da ulažu u infrastrukturu, stadion, plaće ali to je proces koji traje, ne koji se uspije prek noći ostvariti.
    A zasad je pomak vidljiv, više nisu ekipa koja je otpisana kao najvjerojatnije četvrta u startu, već se bore za titulu i tjeraju nas i naše igrače da daju više na terenu, a ne uobičajena lagana šetnjica HNLom.

Postavit će se pitanja ako ni ove sezone nema trofeja, ali isto tako ne vjerujem da će mu mahati otkazom pred glavom, jer znaju da imaju daleko najkvalitetnijeg trenera u ligi, i da za te novce neće dovest bolje rješenje.

Reveal
    Iskreno me jedino zanima podatak, nisam vidio godišnje izvješće, ali je li bila kakva cifra u "sporazumnom raskidu suradnje" sa daltonom mlađim ili ne. Jer ak me pamćenje služi što je netko stavio fotografiju tu na Zoni (ne znam je li prava, prošlo je cca 2 godine od te fotografije), gdje mu je klauzula/isplata u slučaju iznenadnog raskida ugovora od mislim 10 milijuna kuna?

Edit: Poanta koju bih htio postići, je u slučaju istinitosti danog podatka i isplaćenih novaca prilikom raskida suradnje je da je Dinamo potrošio na Bjelicine zamjene više nego što je Bjelica u transfer roku sa "odrješenom mađarskom kesom". Ako nije istinit dani podatak, možete komotno zanemariti prethodni paragraf.
  • Ali
    2.2k

Te spinove kak u Hajduka i Osijek svi dolaze igrat za slavu i cavle ja nisam popu...
  • Ali
    2.2k
    Jp... da me krivo ne shvatis... ja samo piz... na dvolicnost. Nemam namjeru virit u tudji novcanik, jer to u osnovi u zivotu nikad ne radim. Nikad niti jednog kolegu nisam pitao koliko zaradjuje... svatko se pogadja sukladno svojim kvalitetama i mogucnostima i pregovarackim sposobnostima. Ali nemoj kakit kak ti imas srce (muda) a oni samo novac... tj. ljude sa kojima si do jucer dijelio kruh (npr. Kapetana naseg) da neigra sa srcem...
  • Nino Bule
    14.5k
    Dobro nemojmo bit mimoze, rekao sta je rekao u svrhu dizanja atmosfere kod svoje ekipe, smanjivanja vanjskog pritiska, itd. Sigurno nije mislio da igraci dinama ne vole svoj klub, ili nesto trece. Sve je ovo dio nogometnog folklora, manje kmecanja oko toga.
  • Ali
    2.2k
    Ne kmecim, nego sam ga prekrizio kao covjeka. A veselio sam se njegovim potezima na terenu dok je bio nas trener. Sad mi je na ignore jer se srozao sa izjavama... pa i prejucer je lajao da zna da je ovaj iz zagreba... sta je to trebalo znaciti da od tamo stize svo zlo ?
    To je klasicni pokusaj trazenja krivca za svoj podbacaj i to uzimajuci hajdukovce za saveznike... jer eto oni su skupa borci za pravdu... i kontra zg...
  • Mr Anderson
    8.7k
    Evo čitam da je Bjelica odbio ponudu jer želi biti prvak s Osijekom. To je jedan od razloga, a drugi je sigurno taj što želi raditi u Europi, u ligama petice.
  • The Undertaker
    5.9k
    Zar nije ovako počelo i kod nas dok je bio? Kao ima dosta ponuda ali ipak ostaje.
  • Infinity
    16.6k
    Evo čitam da je Bjelica odbio ponudu jer želi biti prvak s Osijekom.Mr Anderson

Ostaje dozivotno trener Osijeka? Cool.
  • Markelo
    2.8k
    Ma daj. Da Dambrauskas valja takve gluposti ko Bjelica i stalno kmeči na suđenje ovdje bi ga isprdali do besvijesti. No pošto je Bjelica u pitanju uvijek se za njega nađe opravdanje. Ako nam Bjelica nije patetičan sa nekim svojim izjavama, onda ne bi trebali biti niti tovari kada rade isto, jer i oni dižu atmosferu tako
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.