Inače ima tu jako dobrih igrača, ali ima i nekih za koje se čudim kako je moguće da su tu. — marcio amoroso
1. HNL kadeti:
Dinamo - Osijek 1:2 (Peroš 12' /// Prekodravac 85' Barišić 89') - prvi poraz dosad nepobjedivih kadeta :scream: — deda
Prošle godine u listopadu rodnu Hercegovinu zamijenio je za Zagreb. Po dolasku je ubrzo postao neizostavan član Dinamovih, a statistike govore da riječ o trkački nevjerojatnom igraču koji zna pretrčati i do 13 kilometara.
Riječ je o 18-godišnjem Marku Soldi koji u listopadu prošle godine stigao iz Širokog Brijega, a o njegovim igrama za Dinamo pišu i BiH mediji. Kontaktirali su njegovog bivšeg trenera i ikonu Hajduka Stanka Bubala koji je za svog bivšeg igrača imao samo riječi hvale.
„Radi se o jako dobrom igraču. Veliki je radnik, koji i na treninzima i utakmicama daje sve od sebe. Pratim juniore Dinama i jako sam sretan zbog njega, ali i zbog toga što sam sudjelovao u njegovom nogometnom razvoju. Moje je mišljenje da će on vrlo brzo igrati za prvu momčad Dinama. On ima nevjerojatna pluća. U prvoj i 93. minuti trči jednako što je samo po sebi fascinantno. Napredovao je tehnički, a nema straha. On ide kako se kaže 'glavom u kopačku'. Osim toga radi se o karakternom momku“, rekao je Bubalo za hercegovina.info i dodao:
„Kod nas je igrao i zadnjeg veznog i polušpicu. Također je bio prevaga i u duelima jedan na jedan. U Dinamu su mu izgleda našli pravu poziciju na kojoj on pokazuje sav svoj potencijal u punom izdanju. Njegova najjača karakteristika je ona koju današnji moderni nogomet upravo zahtjeva, a to je trka od prve do zadnje minute i duel igra.“
Prema Transfermarktu ugovorm je s Dinamom vezna do 2023. godine, a sudeć i po riječima bivšeg trenera mogao bi uskoro dobiti i novi ugovor.
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.