• Nino Bule
    14.5k
    ne planira on nista gradit, vec je to rekao milijun puta, nego dat pravo upravljanja klubu da moze izgradit stadion sebi
  • NitkoBitan
    19.1k
    Ma dobro, zna se na kaj sam mislio. Izjavio je da se za te novce moze napraviti novi stadion, neka objasni kak. Carobnim stapicem?
  • deda
    34.1k
    Za 50 milja će Osijek napraviti Pampas, znači Dinamo bi mogao stadiončić od 16-18 keka kak ja stalno tvrdim da treba.
  • Keyser Soze
    10.6k
    Ovisi kaj misliš pod stadiončić. Po meni dovoljno 25.000 od čega 1500 otpada na goste.
  • Navijač Dinama
    8.5k
    Potpiso bi novi stadion sa krovom, pa da je i 10-12k. Ali, ako budu pravili, dvije zamoble.

Prva da sjever bude iskljucivo jedna etaža(ako bude manji od 20k sumjjam da će i jedna tribina biti dvoetažna), i da o izgledu te tribine odlučuju isključivo navijači sa sjevera.

Druga, da naprave kavez miks onog riječkog zatvora sa rujevice, te poljuda i da policija stisne goste u sam zid, ko sta nama rade na poljudu.
  • Infinity
    16.6k
    Samo nek je pravi nogometni stadion i tu se stvori pakao bez problema. Kapacitet Bilinog polja na UEFA utakmicama je 13.000, sad vec 11.500 i svejedno mnogi pricaju da je tu tesko igrati. Ja nemam nista protiv dedinih 16-18.000 mjesta. Sto se gostiju tice, jug na dvije etaze, gornja s 1.000 mjesta za njih i zdravo.
  • immerwieder
    1.4k
    jedini je problem kaj se o stadionu šloga samo na zoni, nitko drugi niti u primisli
  • Bosskovitz
    12.7k

34.000, dvoetažni kao u Salzburgu i to tako da se gornje etaže fizički mogu zatvoriti od ruba tribine do krova za manje utakmice, što efektivno smanjuje kapacitet za više od pola na nekih 14.000 mjesta.

To je ovo, mnogi smo bili tamo:

Red%20Bull%20Arena%20Innenaufnahme_14966.jpg

Taj stadion je, doduše prije 15+ godina, koštao 45 milijuna eura. Danas se može napraviti za 70-80 milijuna. To klub može solo riješiti s kreditom na 20 godina i dobrim radom tako da stadion de facto sam sebe isplaćuje u ogromnom postotku. Kad bi uprava bila sposobna, još je nekoliko načina na koje bi vanjskim partnerima mogla smanjiti trošak:

- sponzor po kojemu bi stadion nosio ime, ako bi bio i suvlasnik stadiona odmah bi se i više brinuo da stadion bude pristojno održavan i ispunjen, ne samo na Dinamovim utakmicama
    - ako grad ne bi dao (tj. vratio) zemljište, mogao bi i on sudjelovati i biti suvlasnik. Milijun eura godišnje za stadion je manje nego što će Zagreb zaraditi kroz porezna davanja zbog novog stadiona
    - država je uprihodovala desetke milijuna eura koje su Mamić i kompanija ukrali iz Dinama, a taj novac nikako ne pripada državi jer nije od nje ukraden. Neka ga cijelog ili dio uloži u stadion - ne kao poklon, nego kao investiciju, novac u zamjenu za vlasnički udjel. To je doslovno moralno legalizirano pranje novca od strane države.
    - HNS sufinancira hrpu stadiona i terena po Hrvatskoj, a puni su kao brod. Nek ulože i oni određenu cifru, u zamjenu repka besplatno igra na stadionu, mogu imati shop tamo, možda čak i muzej s druge strane, nasuprot našeg. I opet - ne govorim o donaciji ili poklanjanju, u sva četiri primjera govorim o ulaganju u stadion.
  • deda
    34.1k
    Neki dan sam gledao intervju predsjednice HBZ iz Pittsburgha kod Bolkovića. Žena lijepo rekla, Hrvati su mala zajednica u Americi, svima moraš objašnjavati tko su Hrvati i što je i gdje Hrvatska. Ali nakon SP u Rusiji 70% ljudi jako dobro zna tko je i gdje je Hrvatska. Nogomet u Hrvatskoj je dao ovoj državi abnormalno puno u promocijskom smislu, a nije dobio apsolutno ništa. Sramota.
  • Infinity
    16.6k
    Taj stadion je, doduše prije 15+ godina, koštao 45 milijuna eura.Bosskovitz

45 milijuna je kostala nadogradnja. Stadion je imao nekih 18.000 mjesta i dogradjen je zbog EP. Cak je bilo price da ce ga nakon EP razmontirati, tj. gradjen je tako da imaju opciju, ali su ipak zadrzali taj kapacitet od preko 30.000 mjesta.
  • SAS1987
    15k
    Ak će Dinamo sam financirati stadion onda treba najprije napraviti ozbiljno financijsku analizu kakav stadion mu zapravo nosi najveći financijski revenue. Stadion mora biti novi izvor zarade a ne uteg oko vrata koji će klub nositi sjedećih 30 godina zato mislim da je trenutačno neki optimalni kapacitet 20k - 25k jer bi nam vjerojatno nosio veći profit od stadiona koji prima 30k - 40k.

Jako me zanima što će dogovoriti na sastanku s gradom. Očekujem da će grad nastaviti forsirati demokratizaciju kluba, uprava to neće dopustiti pa ćemo ostati u isti situaciji.
  • flexXy
    2.4k
    Jako me zanima što će dogovoriti na sastanku s gradom. Očekujem da će grad nastaviti forsirati demokratizaciju kluba, uprava to neće dopustiti pa ćemo ostati u isti situaciji.SAS1987

Ma i jedni i drugi ulaze sa figom u dzepu. Mislim da realno Dinamo ne planira sam izgraditi stadion, a gradu se zbog populizma ne isplati. Da grad da neku lovu, odmah bi pocela kuknjava o vrticima i bolnicama koje se i ovak nece izgraditi. Jedina realna opcija je da grade sa udjelom grad,drzava i klub no to se nikad nece dogodit zbog previse umjesanih strana koje zele imat prste u tome.
  • Bosskovitz
    12.7k

Da, u pravu si. Moja poanta je ta da se za 80 milijuna eura može napraviti pristojan, moderni stadion veličine 30-34.000 mjesta sa svime što moderni stadion treba imati. Par recentnih primjera iz naše okolice, doduše svi su manji od 30.000 mjesta - ali ne upola manji, a ipak mahom upola jeftiniji od 80 milijuna eura:

Allianz Stadion u Beču, 28.000 mjesta, 53M eura
    allianz-stadion.jpg

Nagyerdei Stadion u Debrecenu, 20.000 mjesta, 40M eura
    NagyerdeiStadionFotoThalerTamas3.jpg

Groupama Arena u Budimpešti, 22.000 mjesta, 40M eura
    341596_ori__20160620100612_groupama_arena.jpg
  • og1986
    2.9k
    Za jednu žičaru mogli smo imati najbolji stadion u ovom dijelu Europe.
  • reziser
    6.9k
    Sad opet dolazi tekma na kojoj ćemo se crveniti od srama
    2 dana bu se pisalo o stadionu, gradu, klubu, i opet ništa od toga
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.