• jaijivic9
  125
  I have been following Dinamo since the old not so good times when getting into the groups of CL was harder without the champions route so after you beat Ekranas you could get the fucking Arsenal (the real Arsenal not the decrepit walking corpse that plays nowadays), Eduardo Da Silva was my favorite dinamo player.

  The game against Ajax in Amsterdam when Dinamo beat them in Play offs with a great Luka Modric and Mandzo, that game is still one of my best memories as a Dinamo fan ( I won a bet that day so it was even sweeter), sadly the de GS doesn't end well finishing without victories against teams weaker than Ajax (they got Suarez and Huntelaar).

  Then comes a time when playing GS of CL or EL was the rule not the exemption, dinamo got players like Brozovic, Kovacic, Vrsaljko and they all failed in the GS, when even score a goal in the sixgames was in doubt.

  Modric, Mandzukic, Brozovic or Kovacic could be bigger names in the world of football but they get that status mainly for what they did in Vatreni and after leaving Dinamo, but for me Arijan Ademi as a Dinamo Player is bigger than all of them and not just for the two European Proljece.

  Ademi have play his best football years with a Dinamo Jersey and in my opinion he is already a plavi legend and the greatest dinamo player of the last two decades he is like a Dinamov Totti and if someday (ok let me dream guys) Dinamo build the long awaited new stadium I really want his name in one of the stands.
 • Eduardo
  4.6k
  Ademi u ponedjeljak ujutro mora ući u modri salon i tamo ga na stolu mora čekati doživotni ugovor. Na kojem će biti cifra barem za kunu veća od one koju ima najplaćeniji prvotimac Dinama.

  Dinamova četiri komada u Koprivnici može se gledati kroz prizmu osvete za poraz u prvom kolu. Može se i kroz prvijenac Brune Petkovića u HNL-u u ovoj sezoni. Kroz nastavak niza Duje Čopa koji je započet na Krimeji, ali i kroz ozljedu Denija Jurića čiji je zglob nakon utakmice bio kao jabuka i vjerojatno će propustiti gostovanje kod Genka.

  Međutim, utakmica protiv Slaven Belupa pamtit će se i po još jednom detalju. Igrala se 62. minuta utakmice kada se Damir Krznar odlučio na zamjene pa umjesto Petkovića u igru poslao Ademija. Nekoliko trenutaka kasnije, iz improviziranog “kaveza” u kojem su u Koprivnici smješteni gostujući navijači, zaorilo se ime Dinamova kapetana.

  “Ništa čudno, zaslužio je Ademi ovacije i puno ranije”, rekli bi površni pratitelji maksimirske svakodnevice. I bili bi u pravu. Ipak, ova priča dobiva na kontekstu ako se zna da navijači Dinama, barem oni koji su stacionirani na Sjeveru Maksimira, punih 13 godina nisu našli shodno da skandiraju ime nekog od igrača. A nije baš kako nisu imali prilika…

  Ruku na srce, skandiralo se Pjaci ali bez Sjevera. Ovacije je dobio i Oršić nakon Tottenhama ali na parkiralištu ispred stadiona. Skandiralo se i Machadu — pa je poletio “bosanski grb”. Posljednji koji je dobio ovacije bio je Luka Modrić na svom oproštaju od Dinama 2008. godine. Protiv Rijeke u Maksimiru gdje je Luka spontano otišao na Sjever i zapjevao s najvjernijim navijačima Dinama.

  Punih 13 godina ovdje se nije čulo ime igrača. Do ove subote i Arijana Ademija.

  Razloga je puno jer Ademi zaista predstavlja sve ono što navijači Dinama žele od svog kapetana. On je lavlje srce koji će istrčati na utakmicu pod injekcijom. Koji će mrtvo hladno odbiti arapske milijune jer mu je Dinamo više od novaca. Koji će držati svlačionicu, stati iza trenera i suigrača. Koji će se izaderati na suigrače kada krenu prema tunelu i vratiti ih pod Sjever. A sve možeš prevariti osim navijača. A oni su ga prepoznali. Arijan Ademi danas je jedan od njih.

  To su razlozi. I ima ih još puno. Kada bi svi oni pronašli put do javnosti, znali bi zašto je Aki postao legenda. No, Ademi je lik koji prezire reklamu i PR. Kada se vratio na teren nakon duge pauze i kada su se zaredali zahtjevi i obaveze, nazvao me u jednom trenutku i rekao:

  “Jel’ dosta sada? Ja bi se konačno htio baviti nogometom. I Dinamom”.

  I u ovo nedjeljno jutro sigurni smo kako se negdje skrasio na kavi u svom Središću, sa suprugom i sinom, da ga nitko ne vidi i sigurno ga živcira sve što se piše o njemu. Takav je…

  Razloga je puno za ovacije kapetanu. No, povod sigurno bila ta scena s utakmice protiv West Hama kada je Aki krenuo na devet igrača gostiju. Zamjerio im je neprimjereno slavlje gola ispod Sjevera. Ademi na njih devet. Čisto da gospoda s Otoka znaju gdje su došli i kako se moraju ponašati u Dinamovom domu.

  Dinamo je u jednom trenutku njegove karijere stao iza svog kapetana. Kada je trebalo, dao mu je ruku spasa. I pokazao da je velik klub. Znamo kako to Ademi itekako cijeni. I kada se zaredaju nekakve ponude, prvo mu je na pameti “a gdje je tu Dinamo?”. I stavit će po strani dječački san da zaigra u nekoj od liga “petice”, ako klub nije zadovoljan. To mogu samo veliki ljudi. I legende.

  No, sada je vrijeme za novi trenutak. Učinite od Ademija maksimirskog Tottija. Arijan Ademi u ponedjeljak mora ući u modri salon i tamo ga na stolu mora čekati doživotni ugovor. Na kojem će biti cifra barem za kunu veća od one koju ima najplaćeniji prvotimac Dinama. I klauzula da bira što želi raditi u Maksimiru nakon karijere. Hoće li biti trener, sportski direktor, predsjednik
  — Lesički
 • Dudu
  2.1k
  Malo je reć legenda, ako točno brojim, sad je na 315 nastupa za Dinamo. Treći iza Ladića i Ramljaka. Gotovo sigurno do kraja sezone stiže na drugo mjesto s više od 337 nastupa koliko ima Ramljak, Ladić je na 468, nije ni to nemoguće..
 • Mali Zeus
  499
  Kakva jebena legenda. I kapetan par excellence.
 • masacusec
  443
  Meni toliko te brojke i rekordi nisu bitni koliko je bitan njegov beskompromisni stav, njegova požrtvovnost i ostavljanje zadnjeg atoma snage za Dinamo. Uvijek je imao muda i jedan je od rijetkih (ako ne i jedini) koji je konstantno pokušavao uspostaviti interakciju igrača s BBB u jeku najjačih zabrana uslijed vrhunca mamićeve samovoljne autoritarne vladavine.
  Zadnjih 10 godina, nijedan me igrač Dinama nije impresionirao, što zalaganjem na terenu, što odnosom prema navijačima...Ademi je to uspio!

  Imao je više prilika za otići, no nije....I uvjeren sam da to nije zbog $
 • Infinity
  4.4k
  Izgleda da se dodatno sje*ao danas :confused:
 • Dudu
  2.1k
  Nije dobro nikako
 • deda
  6.1k
  Za kog Boga on igra za Makedoniju tako izrauban? :rage:
 • xyz
  60
  Što je bilo?
 • dzg7
  33
  Izasao u 29. Min
 • superhik
  634
  Ozljeda zgloba pišu Makedonci
 • xyz
  60
  Nadati se da je uganuće... Ove reprezentativne pauze me živciraju sve više i više. Stalno nam se neko vrati ozlijeđen.
 • Mali Zeus
  499
  Pas mater.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.