• db-izbjeglica
  1.9k
  Ovih 12 klubova su u totalnoj deluziji i vlastitom sebičnošću totalno operirani od stvarnosti.

  Ponavljam, nema ništa loše u tome ako hoće istupiti iz liga u kojima se trenutno natječu i osnovati novo međunarodno natjecanje. Slobodno tržište, izvolite! Međutim, oni bi "i ovce i novce", ostali klubovi iz domicilnih liga su ludi ako im dopuste takvo što. Igrajte svoju ligu i super, možete si pridružiti i novoosnovane new york super bald eaglese, beijing ultra mighty duckse, dubai machinegun camelse, rijad djihadi raiderse, los angeles social justice warriorse i slično...
 • Dudu
  2.1k
  možete si pridružiti i novoosnovane new york super bald eaglese, beijing ultra mighty duckse, dubai machinegun camelse, rijad djihadi raiderse, los angeles social justice warriorsedb-izbjeglica

  Pa ovo me uopće ne bi iznenadilo, idealna liga da se pridruži i neki američki klub.
 • xavier
  4k
  Preskočio sam ovih 6-7 stranica i samo ću ponoviti što sam napisao jučer i više puta prije toga.

  LP će doživjeti drastičnu promjenu, kako je UEFA uostalom već i najavila, i biti će sve više zatvoreni sustav u smislu da će postojati klubovi koji će imati garantirana mjesta i neće se trebali plasirati kroz nacionalna prvenstva dok će "ostalima" ostati mrvice u vidu par mjesta za koja se mogu izboriti kroz pretkola.

  No vjerujte mi da neće ovi klubovi igrati nikakvu svoju ligu mimo UEFA-e. Ovo je samo potez kojim pokazuju da su ozbiljni i da neće ostati samo na riječima, a cilj je naravno izvući najviše što mogu od UEFA-a, ali nema ama baš nikakve šanse da će se to natjecanje igrati mimo UEFA-e.
 • deda
  6.1k
  Meni je u biti najsmiješnija ova podvala igrali bi i nacionalna natjecanja. Ma igrali bi onu moju stvar. Ako stvarno dobijaju tolike pare što im to znači. To je kao da Dinamu ponude 40 milja za igranje takve lige, a on bi igrao i HNL. Za što, za kikiriki. Koji pimpek bi ti to značilo u životu. Nažalost sve ovo je dokaz one stare izreke "Sit gladnom ne vjeruje". Kroz povijest civilizacije elite su dosezale takve razine bogatstva, da su zbog svoje moći, utjecaja izgubili dodir sa stvarnošću tj. počeli živjeti paralelni svemir. Nakon toga bi dolazilo do urušavanja takvih carstava i sustava. Ništa novo. Idemo dalje. Nogomet će se i dalje igrati.
 • db-izbjeglica
  1.9k


  samo naprijed, nemam ništa protiv!
  to je kao kad netko odluči dati otkaz u trenutnoj firmi, na dobro plaćenom radnom mjestu i osnovati novu firmu. to podrazumijeva i preuzimanje rizika na sebe.

  nitko ti neće dopustiti da ostaneš u trenutnoj firmi, radiš pola radnog vremena i osnuješ konkurentsku tvrtku gdje ćeš uzimati lovu subjektu u kojem si zaposlen.

  to je doslovno na tragu mamića :rofl:
 • miro
  184
  Mislim da to i je plan cijelo vrijeme, da naprave NFL od nogometa, još promijeniš koje pravilo (leteće zamjene npr.) i onda se pridruže LA Galaxy i Al Ittihad i slični.

  Ovdje ako UEFA popusti onda su debili i nogomet kakav je postojao odlazi zauvijek u povijest.
  U sljedećim tjednima je jedina prilika da se na krilima navijačkog bijesa ovo uništi, jer ako se popusti i npr. uđe još Bayern, ode sve kvragu.
 • Dudu
  2.1k
  LP će doživjeti drastičnu promjenu, kako je UEFA uostalom već i najavila, i biti će sve više zatvoreni sustav u smislu da će postojati klubovi koji će imati garantirana mjesta i neće se trebali plasirati kroz nacionalna prvenstva dok će "ostalima" ostati mrvice u vidu par mjesta za koja se mogu izboriti kroz pretkola.xavier

  Sve pet, al na osnovu čega će mjesto imati Arsenal, Tottenham i slični koji ne mogu bit među 6 u Premier Ligi. Leicester osvoji ligu, u natjecanje ide Arsenal. Koji je smisao domaće lige?!
  Već sada imaju 4 zajamčena mjesta, samo ih treba izboriti.
 • Infinity
  4.4k
  Oni zele igrati domaca natjecanja, jer je zarada od LP + domacih natjecanja i dalje veca nego sama zarada od SL. Nema sanse da igraju samo SL, jer to engleskim klubovima znaci gubitak stotina milijuna eura koje zarade kroz Premiership.

  Evo moj prijedlog koji bi mozda mogao cak i proci. Neka UEFA obeca svakom osvajacu Lige prvaka (ne Europskog kupa) nastup u Ligi prvaka pod uvjetom da je prvoligas. Osam od dvanaest osnivaca te SL bi imali ta zagarantovana mjesta, ali bi tu upali jos Marseille, Ajax, Bayern i Porto. Eto ih 12, kakav mrtvi Tottenham, Arsenal...
 • xavier
  4k


  Pa gdje sam ja napisao da je to u redu? Naravno da nije, ali upravo to i govorim. Ovo je pritisak na UEFA-u da bogati dobiju što žele i to će na žalost i dobiti. Moja je poanta bila da cilj ovog nije da igraju natjecanje van UEFA-a što svi mislite, upravo suprotno.
 • Crusades1986
  3.2k
  pa to i je problem, pola klubova maltene sa ove liste ne igra redovito svake godine Ligu prvaka jer ne mogu to izborit kroz nacionalna prvenstva i onda gube ogroman novac. Ovako bi imali zagarantirana mjesta i boli ih uvo za sve.
 • db-izbjeglica
  1.9k
  sasvim legitimno razmišljanje po njih, ali zašto bi leicester, everton, west ham, aston villa, southampton, leeds, wolverhampton, newcastle itd... pristali na to? gdje su oni u cijeloj priči? mi igramo za k...u, a jbni tottenham ima osiguranih 300 000 000 eura u superligi na račun ničega. :lol:
 • Crusades1986
  3.2k
  Evo ti za ovu sezonu primjer. Juventus nije siguran, Arsenala nema na mapi, Tottenham visi opasno. Liv i Chelsea će se morat jaako potrudit da izbore.

  Misliš da će se Juveu dat igrat EL od koje dobivaju kikiriki? Malo morgen... a i nedavno je njihov predsjednik kritizirao Atalantu da zašto bi oni sad "preko noći" igrali LP a prije nikad nisu.

  Ovak imaš skoro zatvorenu ligu, nemaš nikakvu realnu opasnost da ispadneš iz nje, lovica svake godine sjedne na račun bez da moraš mrdnut prstom u nacionalnom prvenstvu. Ovako, svake godine moraš krv pišat da bi izborio TOP 4 u domaćoj ligi.

  Mislim, ne pišem ovo kao nešto pozitivno i lijepo.
 • xFire
  750
  Ako se ostvari prijetnja Uefe, zabranu igranja za Hrvatsku dobilo bi sedam nogometaša koji igraju u spomenutim klubovima: Luka Modrić, Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Ivo Grbić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Ivan Perišić.
 • Crusades1986
  3.2k
  pa zato im nacionalni savezi trebaju odmah zabranit igranje u domaćim ligama. Naravno da ostali klubovi ne bi smjeli pristat na tako nešto jer to u najmanju ruku nema nikakvog smisla.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.