• Droljo
    8.9k

Ovisi. Ako ga direktno uzme real, united, juventus (tj. ovi šta plaćaju) ide i prek 20 mil. ak bude išao prek red bullova, tottenama i sl. puno manje po meni.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    mislim da bi Pero mogao ostat još iduće sezone ako osvojimo prvenstvo i uđemo direktno u ligu prvaka.
    Prodaja Baturine ukoliko ostane zdrav je 100% sigurna...
    Ne vidim smisao prodaje Pere na ljeto ako bi mogli imat 30 milijuna od LP i 25 od Baturine.
    Prevelik šok za ekipu bi bio ostat bez oba majstora u istom prijelaznom roku.
  • Georg Koch
    4.9k
    ako ostane i cijelu iducu sezonu da, ali mi to nije realno bas s obzirom na nastupe i ociti interes velikana.
    Nije lako odbiti ne znam, Borussiu ili Atletico, kamo li jos neke vece ako ti na ljeto daju cca 20 mil.
    Na stranu posrnuli velikani tipa Fiorentina i slicni, ovi giganti ako se ukljuce bas, tesko je tu odoliti...
    Konkretna, jako dobra ponuda + zov velikana, teska je to kombinacija.

S druge strane on je meni vise nekako za 8ice, dobar je i u defenzivi, ali ulasci iz drugog plana plus dobra tehnika, mislim da moze iducih 10 godina ubijati na toj poziciji, na najvecim pozornicama svijeta.
  • DiddyGuela
    2.2k

Iskreno mislim da mu fali brzine i dinamike da bi igrao osmicu na top nivou. Mislim da je ipak malo spor,pogotovo sa loptom u nogama. Zato bi prije svega rekao da ga vidim u buducnosti na šestici uz dodatan rad na taktickoj disciplini.
  • Paggini
    26.1k
    Nadam se samo da u slučaju prodaje Sučića, kao i Baturine, ne podcijenimo koliko vrijedi na tržištu jer radi se o sad već stalnom reprezentativcu Hrvatske, ima 21 godinu, nosi Dinamo u LP (jedino bitno europskim klubovima) i pokazuje strašnu polivalentnost u box to box zadaćama.

Ispod 20 milijuna ne bih ni pričao.
  • Peškaman
    4.8k
    Možda je komentar za "nepopularna mišljenja" ali mislim da će Dinamo na Peri zaraditi više nego na Baturini.
  • DiddyGuela
    2.2k

Upravo tako. Nisam zelio spominjati Baturinu jer se moje zloglasno misljenje o Baturini zna na ovom forumu. :rofl:

Ukratko, mislim da Sucic ima puno manje slabosti u svojoj igri nego Baturina. Sucic je prilagođeniji modernom nogometu nego Baturina. Tu prije svega mislim na anaerobne kapacitete,Sucic je puno izdrzljiviji iako je sporiji sa loptom nego Baturina. Baturina ima veci onaj "sirovi" talent.
  • Miro Vugrinec
    5.5k
    Možda je komentar za "nepopularna mišljenja" ali mislim da će Dinamo na Peri zaraditi više nego na Baturini.Peškaman

Ovo je definitivno nepopularno i s razlogom je nepopularno i svako ima svoje mišljenje i korektno sto si i napisao nepopularno.

Upravo tako. Nisam zelio spominjati Baturinu jer se moje zloglasno misljenje o Baturini zna na ovom forumu. :rofl:

Ukratko, mislim da Sucic ima puno manje slabosti u svojoj igri nego Baturina. Sucic je prilagođeniji modernom nogometu nego Baturina. Tu prije svega mislim na anaerobne kapacitete,Sucic je puno izdrzljiviji iako je sporiji sa loptom nego Baturina. Baturina ima veci onaj "sirovi" talent.
    DiddyGuela

A ovo je sustavno spuštanje našeg najboljeg igrača kad god se ukaze prilika nešto u lošijem kontekstu.

Pero Sucic je najveće iznenađenje u ovoj ekipi, dečko svaki put iznenadi i odigra nešto sto ne očekuješ kao sto sam već napisao i svaka mu čast, vjeruhem da će se skupo prodati. Ali ako pričamo o modernom nogometu, nije aerobni kapacitet ni blizu bitan kao sto je bitna brzinska izdržljivost. A brzinska izdržljivost na poziciji desetke koju nas Martin posjeduje to je svjetska klasa. Svaku tekmu 7-8 puta sprinta po 20-30 metara, jako je brz i jak na nogama i bez problema izlazi iz svih duela. Napisao sam već jednom ono sto Martin igra, a to je konkretno, s puno rizika s puno driblinga, a lopta kao da je u sefu kod njega to malo igrača na svijetu ima. Pero je spreman aerobno, on kupi lopte koje drugi ne kupe kad su umorni, ali isto tako puno je sporiji od Baturine i to mu je jedina mana zbog koje mislim da neće moći igrati u top 5-6 svjetskih klubova, a za Baturinu sam uvjeren da će to dostići ako odabere pametno idući klub dva. Nadalje, Martin je igrač koji dribla, koji proigrava, koji je atraktivan za publiku, desetka, apsolutno sve sto je također bitno za dizanje cijene i tu je u još jednoj velikoj prednosti naspram Sucica i uz to he puno duže na ovoj sceni i dosta iskusniji igrač. Stoga jasno je da Sucic nema šanse bit skuplji transfer iz Dinama nego sto je Baturina. Oba su naši najveći biseri trenutno sto imamo, ali treba biti realan i znati se ko je broj 1, ko broj 2. A Baturina je definitivno broj 1 ovog Dinama i to treba reci.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Pero je odličan igrač ali Baturina je klasa iznad.
    Spominjete to da Baturina ne može izdržat svih 90 minuta a ne vidite da Martin po utakmici uđe u 5 puta više duela nego Pero!
    Svaka čast Peri za trku,pregled igre i ulazak iz drugog plana ali Martin je srce i duša ovog Dinama.
    Momak ima 4,5 ključnih dodavanja po utakmici i to nekima nije dovoljno nego mu traže mane u obrambenoj fazi i realizaciji.
    Pogledajte kako Martin ostaje na nogama unatoč naletima Kiwiora,Zakarije itd... i sve će vam bit jasno o njegovim fizičkim kapacitetima.
    Svakako mislim da će obojica teško više napredovat kod nas u HNL-u...njima treba jači podražaj i taktička obuka koju će steć u nekoj Atalanti ili Borusiji a ne igranjem protiv Šibenika i Gorice.
  • Dzgšb
    1.1k

Slažem se i mi možemo samo biti ponosni na oba dva dragulja , i uživati u vremenu dok su u Dinamu..
  • Lynx17
    4.1k
    Jel vrijedi nas Petar? Jel konacno igrac za Dinamo? :chin:
  • Tongo Doumbia
    4.6k
    Petar Sučić je igrač kakvi se u svijetu s povećalom traže. Bio sam, što posredno ili neposredno, u društvu nekoliko ljudi koji se bave nogometnim poslom (čitaj bussinesom), doslovno su svi uvjereni da mu je limit veći nego kod Martina.

Ponuda Coma je bila dobra, tada je imao petnaestak ozbiljnih nastupa za nas. Treba naglasiti da smo igrali Konferencijsku ligu sezonu prije i da tada nije bio ni na pretpozivu A reprezentacije. U jednom sam komentaru naglasio da je ponuda dobra, ali da ako odradi sezonu koja je ispred nas na tom nivou, da dosta jačih ponuda neće manjkati.

Koliko čujem, manageri se trgaju, telefoni "gore" zbog njega, tako da ovo s Atleticom nije šuplja priča.

Moja je pretpostavka da će ga sljedeći klub/trener, koji ga uzme pod svoje, spustiti na šesticu, odnosno da će mu se dogoditi nešto što je slično Brozovićevom razvojnom putu (kod nas je čak bio i desetka). Njegova prednost u odnosu na Martina su fizičke predispozicije (slažem se i s Mirinom usporedbom za brzinu). Odnosno, ono što Martina može kočiti su očito ne toliko velik kapacitet pluća. Nemojmo se lagati, on se svaku jaču utakmicu gasi već oko šezdesete minute. Čitao sam dosta o ljudskom tijelu i organizmu, taj kapacitet možeš minorno, u nekoliko postotaka povećati do 22-e ili 23-e godine, sve iza je već kasno

Martin je španer, s loptom zna sve, ima nogomet u kopačkama i malom prstu, pravi potez igrač kakve je gušt gledati, ali kako je jedan iskusan trener preda mnom rekao, "današnji nogomet više voli jednog Jakića nego Majera", pa kome se to sviđalo. Tako da se ja osobno ne bih čudio da "Sučko" napravi bolju karijeru od Batija.

Da se razumijemo, pa i da odmah presječem, Perin prag je veći tri puta nego li Jakićev, ali i Batijev od Lovrinog. No ova usporedba odozgo je idealna da se shvate današnja poimanja nogometa i u kojem pravcu on ide.
  • Jos-Optimus
    2.8k
    Koja dva igrača mi trenutno imamo u kadru...ako se malo posložimo bi moglo biti svega i u LP već ove godine.
  • Daliban
    2.2k
    Koja dva igrača mi trenutno imamo u kadru...ako se malo posložimo bi moglo biti svega i u LP već ove godine.Jos-Optimus

Zato toliko i dosađujem s pojačanjima u obrani. Ako se obrana sredi mi možemo imati jednu od "onih sezona", pogotovo ako nas i ždrijeb malo pomazi. Prema naprijed je sve odlično, samo obrana je problem.
  • Daliban
    2.2k
    Što se Pere tiče, definitivno ne prodavati na zimu.

Osigurati sada prolazak ligaške faze LP, a onda dodatno pojačati ekipu da osvojimo glatko HNL i budemo konkurentni u sljedećoj fazi LP. Zadnje što nam treba je da poletimo za novcima poput kakve sponzoruše ili da čuvamo pare u čarapi za crne dane poput kakve babe.

Polako, bez trčanja pred rudo. Sada nam je važno da izborimo europsko proljeće, a onda nas krajem sezone čeka i završnica LN na reprezentativnoj razini. Nema smisla prodavati ikoga prije svega toga i prije nego što i formalno osiguramo direktan plasman u LP za sljedeću sezonu. Na ljeto ćemo moći vidjeti koliko stvarno možemo dobiti za kojeg igrača i kakva nam je financijska situacija.

Već sam pisao ne nekoj drugoj temi, ali ono što bih ja volio vidjeti je da se svi transferi odgode do ljeta, a onda na ljeto spusti rampa za Batija i Sučića neovisno o ponudama pa da i ponuda od 50 milijuna za samo jednoga od njih sjedne na adresu. Postoji timeline u kojem je na kraju sezone Kulenović idealan kandidat za prodaju, a i najstariji je od njih trojice. Ako se taj timeline ostvari, onda nema nikakve potrebe za prodajom veznog reda. Napadača ćemo uvijek lakše nadomjestiti.

Zato, bez žurbe. Sjedimo na dobroj ruci i samo treba ispratiti dalje. Na kraju sezone ćemo jasno vidjeti koji je idealan plan akcije za ljeto.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.