• BlueNinja
    616
    hvala na opasci i vidim da je u dobroj namjeri isto kao i sve moje što radim

Kako to kod nas biva TOSom nikada ne obuhvaca sve kaj bi trebao pa tako i ovdje, dok ti se nekaj ne svida kaj ljudi rade pa onda i to dodaju

Sniffanje API poziva na stranicama je teška siva zona, jer je u vecini slučajeva taj API nedokumentiran, ali kak je bilo i do sada ak nekome nekaj smeta ja to maknem i svi sretni i zadovoljni
  • Plava 9ka
    74

Sniffanje je možda siva zona al to što tvoji sustavi rade nije sniffanje nego baš pozivaju API a to je regulirano i na razini EU. Samo zato šta znaš i vidiš da postoji, ne znači da smiješ pozivati.

Još jedna stvar je šta te pozive naizgled šalju korisnici koji se prijavljuju na tvoju stranicu. Pretpostavljam da uhvatiš token i onda njihov token koristiš za pozive. Ne znam jel onda oni mogu imati problema.
  • crophantom
    5.9k
    kak bi se reklo, ak je javno na netu i nije potreban zona login svačije je nije samo od Zone :wink:BlueNinja

Ma jasno je to meni. Ova Zona karata je top, jer tu samo pratimo stvari, samo kazem da razmisli za ovo, jer tu se ipak radi o prodaji karata koja ide preko kluba, a ovak ti neko može reci da je dio navijača privilegiran jer koristi nešto kaj nije službeni kanal kluba da bi se dočepali tih mjesta.

Meni se osobno fučka i super mi je da općenito postoje tak entuzijasti na Zoni, samo razmišljam i o ovoj strani price jer sam dovoljno dugo u biznisu pa prvo pomislim na kaj ce se ljudi nakaciti i srati, odnosno ne tebi, klubu.
    A u današnje vrijeme je to jako često, ako ljudi nađu nekaj, opravdano ili neopravdano, srat će. :sweat:

Kontaktiraj klub, ak dobiješ njihov blagoslov za ovak nešto, pa da i oni objave ili to još malo razradite, top, nadam se da budu ti dali i nekaj za gemišt i duševne boli kak bi se reklo :wink:
  • BlueNinja
    616
    Samo zato šta znaš i vidiš da postoji, ne znači da smiješ pozivati.Plava 9ka

Sve je jasno, da nebi krivo shvatio. 90% community driven stranica je u ovakvoj sivoj zoni jer su napravljene od nedokumentiranih public APIa, ali se u većini slučajeva radi o malom broju korisnika pa nikoga nije previše briga. Al da ak se neko zainati sve je moguće, zato nismo ko SAD da se tužimo za svašta

Pretpostavljam da uhvatiš token i onda njihov token koristiš za pozive. Ne znam jel onda oni mogu imati problema.Plava 9ka

Da, hvata se token i odrađuje se u njihovm kontekstu jer inače nebi bilo veze na korisnika.
  • BlueNinja
    616
    ma ko društvo smo postali premekani po pitanju svega i svačega,a bome nas i ima svakakvih pa će uvijek nekome nekaj smetati

Kaj god radim, radim u najboljoj namjeri, a ak i jednoj strani uključenoj u bilo kaj na ZK smeta, budemo makli i nebumo radili probleme
  • Georg Koch
    8k
    Ustupljeno 1 mjesto na SD upravo!
  • BlueNinja
    616
    Lov na ulaznice postaje Burza ustupljenih ulaznica

Nakon većeg broja privatnih poruka i razmišljanja, odlučio sam krenuti u malo manje agresivan pristup — lov na ulaznice se gasi i prenamjenjuje u burzu ustupljenih ulaznica.

Zašto promjena?

Iskreno — lov je bio nepravedan prema svima koji nisu na Zoni karata. Sustav je svake sekunde provjeravao slobodna mjesta i u trenutku kad bi netko prepustio kartu, zgrabio ju je prije nego što bi je običan navijač, koji ručno refresha službenu stranicu, uopće stigao vidjeti. Protiv botova se ne može utrkivati prstima — i to nije fer igra.

Burza taj problem rješava u korijenu: ne uzima ništa iz slobodne prodaje. Ovdje se ništa ne prodaje i nitko ne zarađuje — korisnici svoje ulaznice ustupaju drugim navijačima čisto besplatno, ili se to riješi uz koju pivu — kako se već dogovorite. Zona karata u tome ne sudjeluje i ne naplaćuje ništa: karta se na kraju plaća regularno, klubu, po regularnoj cijeni na službenoj stranici. Jedina razlika je što umjesto anonimno u slobodnu prodaju, karta ide ciljano osobi koja ju je zatražila — pa nikome ništa ne otimamo ispred nosa. Tko ustupa kartu bez burze, ustupa je svima ravnopravno, kao i do sada.

Kako burza radi?

1. Kad prepuštaš ulaznicu na https://zona-karata.live/prepusti, imaš dvije opcije: Prepusti odmah (kao i do sada — karta ide u slobodnu prodaju svima) ili Objavi na burzi
    2. Oglašena ulaznica ostaje na tvom računu — drugi korisnici je vide na burzi i mogu je zatražiti (uz kratku poruku ako žele)
    3. Ti dobiješ obavijest e-mailom, vidiš tko je zainteresiran (maskirani račun, npr. iv***@outlook.com) i sam odlučuješ kome ustupaš kartu
    4. Kad odobriš zahtjev, sustav u istoj sekundi oslobodi kartu i rezervira je na ime te osobe
    5. Ona dobije e-mail s linkom za dovršetak kupnje — regularno, na službenoj stranici, po regularnoj cijeni. Rezervacija vrijedi 15 minuta i prije klika mora biti prijavljena na tickets.gnkdinamo.hr

Bonus: pri objavi možeš uključiti auto-prepuštanje — ako nitko ne zatraži kartu u roku koji odabereš (30 min do 24 h), automatski odlazi u slobodnu prodaju, dostupna svima.

Sve je i dalje u testnoj fazi, pa svaki feedback dobro dođe — posebno od prvog para koji odradi cijeli proces do kraja.
  • Arkada
    62
    upravo dostupno 5 komada na stranici.
  • austrijanac
    12.4k
    Trebam dvije za zapad dole
    Ajte dobre duše
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.