• Crusades1986
    13.4k
    Čuljak prebačen s liste elitnih sudaca u prvu skupinu...
  • NORTE
    12.2k
    Lagana investicija Črnka u sudjenje iduće sezone u drugoj ligi. Nakon kakti pokazivanja zubiju za Kalika i kakti prijetnje tužbom prije valjda 6-7 mjeseci.Mali dioničar
    Poklon za rođendan nije ništa loše, no zaboravio si da im je sportski direktor heroj Torcide. Zbog gola za pobjedu 0:1 na Kantridi.
  • NORTE
    12.2k
    Zanimljivo je spomenuti s druge strane da je ovo skoro najgledanija sezona HNL-a od formiranja lige. Mislim da je samo jednom ili dvaput prosjek bio iznad 4.000 početkom 90-ih što je i vrlo upitno s obzirom na nepostojanje službenih brojača.

U ovom trenutku je prosjek HNL-a 3.877 gledatelja.
    deda
    Rijeka je u ovoj sezoni bila jako loša, Hajduk je sad uveo da na stadion mogu samo članovi, Osijek će na novi stadion, Istra možda izbori Europu, dinamo mijenja ljude u upravi.

Bit će još bolja iduća sezona.
  • deda
    34.1k
    Očekujem da ove godine već bude jače od 4 tisuće, a iduća godina bi mogao biti napad na 5.
  • Infinity
    16.6k
    TM ima podatke od sezone 06/07. Steta sto je ugasen hrnogomet pa ne mozemo vidjeti kompletnu statistiku.

Od sezone 06/07 HNL nikad nije imao gledanost iznad 4.000. Uglavnom je to bilo oko 2.500.

Najlosiju posjetu ima Sibenik - 1.269 po utakmici. I mislim da je to veci dobitak nego bildanje prosjeka. Ne sjecam se da li je ikada odigrana sezona u kojoj su svi klubovi imali posjetu iznad 1.000.

Prosjek lako skoci s euforijom u Splitu, dizanjem glednosti Dinama ili dobrim igrama Rijeke i Osijeka. Za ligu je puno bitnije to da klubovi s dna imaju vecu gledanost i da je sve manje utakmica koje gleda par stotina ljudi.
  • Guinness
    2.3k
    Steta sto je ugasen hrnogomet pa ne mozemo vidjeti kompletnu statistiku.Infinity

Ugašen je trajno?
  • lucky luciano
    310
    Znam da je sezona 98/99 išla preko 5000 ljudi u prosjeku. Išla bi vjerojatno i prošla da nije bilo covid mjera.
  • Infinity
    16.6k
    Da. Pobrisali su i arhivu, nemoguce je ponovno pokrenuti bez unosa podataka. Navodno je doslo do nekih privatnih neslaganja medju voditeljima stranice.

Po meni velika steta, ogromna. Ne znam zasto HNS tu nije vidio interes i jos puno prije tih problema ulozio u stranicu, te ju na neki nacin zastitio.

Do svih podataka je moguce doci uz google ili moljakanje odredjenih osoba putem maila, ali nigdje nema toliko podataka na jednom mjestu, ni priblizno.
  • Nino Bule
    14.5k
    Nazalost mislim da su vam ovogodisnje brojke o posjecenosti jako upitne zbog gorice a i lokomotive,zadnja utakmica gorica sibenik je bilo mozda 100 ljudi na stadionu a sluzbena brojka je 1024.

Posjeta je sigurno bolja ove sezone i bilo je utakmica di je manja sluzbena nego stvarna brojka (istra hajduk prestali raditi brojaci na zapadu), ali gorica i lokosi svako kolo prijavljuju dosta uvecane brojke
  • deda
    34.1k
    Nino, sve brojke u povijesti su upitne.
  • Neki tip
    21.3k
    Meni nije jasno da oni dolje ne mogu shvatiti da im je bitnije stvoriti sustav koji će znati prebaciti par igrača iz juniora u seniore, prodati ih u ozbiljne klubove, nego jednom u 10-15-20 godina osvojiti usrano prvenstvo hrvatske, za što ionako imaju par posto šanse.db-izbjeglica

Pa ne može cilj jednog kluba, i to velikog kluba na nacionalnoj razini, biti prodavanje igrača iz škole "u ozbiljne klubove".

Naravno da je to važan element funkcioniranja klubova iz manjih liga, oni moraju početi stvarati igrače, a na dovoditi izraubane poluproizvode, slažem se u tome s tobom u potpunosti, ali ne mogu ni zamisliti da Dinamo nije 18 godina osvojio prvenstvo, a da mi pritom kažemo kako "moramo shvatiti da nam je bitnije stvoriti sustav koji će znati prebaciti par igrača iz juniora u seniore, prodati ih u ozbiljne klubove, nego osvojiti usrano prvenstvo".

Hajduk jest u vrlo vrlo neugodnoj situaciji s ovim all in pristupom svake godine, umjesto postepene izgradnje i strpljenja s vlastitim igračima, nema(m) dvojbe oko toga, no posve je jasno da veliki klub (a Hajduk to jest) MORA na prvom mjestu imati za cilj trofeje, naslove.

Jer zato i jest neki klub velik, ne zbog uspješnog prebacivanja iz juniora u seniore i prodaje ozbiljnim klubovima.

Kako pomiriti jedini ispravan cilj sa strategijom razvoja vlastitih igrača je već drugi par rukava i vrlo zahtjevan proces. Da ga svi mogu svladati, ne bi Dinamo bio prvak tolike godine.

I s druge strane, da ga je Dinamo do kraja svladao, ne bi tolike godine bio smiješan u Europi. Da smo ostali pri ideji koju smatraš ispravnom, i dalje bismo prodavali Ćoriće, Haliloviće i poneke Modriće i Eduarde, ali ispadali od Črnomoreca..

Kada smo ispravno postavili ciljeve, igrači se gle čuda i dalje mogu "utržiti", ali ovaj put s posve respektabilnim rezultatima.
  • Nino Bule
    14.5k

Ma naravno, puno je to preciznije unatoc gorici i lokomotivi, samo napominjem da se kod njih radi bas o ocitom klauniranju.
  • deda
    34.1k
    Za Goricu znam 100% da napuhuju, za Lokose nisam ziher, dok recimo Slaven prikazuje manje čisto jer ih boli ona stvar.
  • Zagi
    8.5k
    I s druge strane, da ga je Dinamo do kraja svladao, ne bi tolike godine bio smiješan u Europi. Da smo ostali pri ideji koju smatraš ispravnom, i dalje bismo prodavali Ćoriće, Haliloviće i poneke Modriće i Eduarde, ali ispadali od Črnomoreca..Neki tip sa Zapada
    1.Ono što u tim vremenima nismo savladali je da nam od Čorića,Halila, Modrića i Dudua 50-80% transfera ne nestane iz kluba. Samo razvijanje mladih igrača nikad nije niti neće biti problem.
    2. Dobar trener+SD i kontinuitet struke

Uvjeren sam da nama sada odstraniš iz momčadi Petka,Mišića, Ademija , Livakovića i ostali core momčadi , izbrišeš sav koeficient ALI daš kompetentnu upravu koja neće krasti, dobrog SDa i npr Niku Kovača za 3-5 godina bi opet bili u ligi prvaka i to još jači nego sada.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.