• Mali Zeus
    19.9k
    Pa znam, al ipak si ti bio tam pa sam zato mislio. Iz prve ruke..
  • NKDZ86
    5.9k
    Svoje doživljaje napišite kad stignete vi koji ste bili.
  • Neron53
    2.2k
    Ako se ne varam, nije pandurija otvorila nikakva vrata delijama prema jugu-sjedenje nego su oni jednostavno prosli kroz otvor koji je nastao kad su otkinuli reklame iznedju juga-stajanje i juga-tribine.
  • Neron53
    2.2k
    Vjerujem sa nas je dosta tu koji smo bili djelic toga dogadjaja ali tesko da itko ima neki cjeloviti prikaz svega jer se na velikom prostoru dogodilo puno toga i jednostavno nisi ni mogao sagledati sve ono sto se okolo dogadjalo.
  • Thor
    1.1k
    Nisam do sada otvorio ovu temu na zoni. Sad sam vidio.
    Uh,puno se moze pricati o tome. Dogadjaj za pamcenje pogotovo kaj je tekma odigrana tj nije, tocno na moj 18.rodjendan.
    A ujedno je to bio tad i dan drzavne bezbednosti :lol:
    Ono cega se ja sjecam je da, a i kako sada vidim se organiziralo i znalo sto i kako ce se dogoditi. Naravno nismo mi,klinci,tada znali bas detalje nego poslje kada sam gledao kroz godine sve te analize i snimke i razgovore sa glavnim akterima iz politike i bezbednosti tada i starijom ekipom iz grupe i kada povezujem neke dogadjaje,to mi je zakljucak. Ok,neke situacije su bile spontane ali u sklopu tih dogadjaja jasno da su se dogodile.
    Grupa je tada vise manje djelovala kvartovski ali se otprilike znao teritorij koji dio grada ce se od kojeg kvarta pokrivati jer se znalo da cigani dolaze vlakom i da ce se pokusati ubaciti u grad zaustavljanjem vlaka ranije u sesvetama,dugom selu ili trnju. Neki su navodno dosli i dan ranije. Medjutim tada u Zagrebu ih je bio jer vec ionak jer je jos dosta srba,vojske zivjelo tu. To se i dogodilo pa ih se islo traziti po gradu. Mi smo imali dogovor za nalazenje u kvartu vec rano ujutro radi toga. Naletilo se na neke grupe. Ono kaj sam ja dozivio je bilo neko bezanje za nekom grupicom njih od 5-10 po trnju. Gdje je i bio koliko znam najveci sukob. Ali nije dugo trajao.
    Islo se na stadion dosta ranije. Murija zastitila na kraju u gradu i sprovela na stadion. Medjusobne provokacije su osim verbalne na stadionu bile sa bacanjem predmeta medjusobno sa istoka na jug i obrnuto. Da istok ih je gadjao ali su i oni vracali. Bio sam i ja na istoku stajanje. Frcalo je kamenje sa svih strana. Kada su oni provalili na jug gore (ne znam da li smisljeno pusteni ili ne) onda je nastao ostatak dogadaja. Sjecam se da je nas pokusaj da se sa istoka (kaj je skoro pa nemoguce) krene na jug je bio prvi. Iskreno na sjeveru nisam znao sto se dogadja jer sam bio skoncentriran na dogadjaje oko sebe osim kaj sam vidio skakanje preko nase ograde na teren i nazat. Sjecam se trganja transparenta s juga. Kada je sjever provalio i kada je nastao sukob na terenu vec je bila tolika strka svuda da se vise ne znam ko,kaj,gdje. Samo kako ne biti uhapsen ili dobiti batina od milicije.
    Vidio sam taj skok naseg Predsjednika na milicionara i imam sliku u glavi kako nasi decki leze na travi nakon kaj su ih ispedrencili.
    Nakon toga povlacenje sa stadiona i trka od murije po gradu nazad u N. Zagreb. Secam se kad sam doso doma sav zmazan,znojan, izgreban navecer i slike face od stare koja je u medjuvremenu vidla to na tv i pitanje jesi ziv i jel ti se kaj dogodilo,jesi kaj slomio :lol: i starog koji je sutio i bio zadovoljan da ne mora po mene u stanicu. :lol:
    Da, mogu reci definitivno da je to bio dan za pamcenje koji nece nikad nestati. Uzasan naboj nacionalan,domoljubni,dinamov,zajednistvo...ma jebeno!
    Bilo je puno toga tog dana koja su u flesh sjecanju po sekvencama. Ali da,znalo se dosta toga unaprijed i organiziralo se za te dogadjaje.
    Nakon toga,uzbune, sranja, neizvjesnosti, izgubljen dio mladosti, Domovinski rat...ali Nema predaje, borba je nastavljena. XXX imamo sve za sto smo se borili.
    Neka zivi Dinamo i majka Hrvatska! :heart: i ponovio bih da treba opet sve ponovo
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.