• GeneralNapoleon
    2.4k

Iako bi se to moglo pomislit gledajuci te primjere opet ostaje cinjenica da je ubiti samo u Mariboru stvarno podbacio.

I u Zrinjskom i kod nas (makar je bilo vise mucenja neg na papiru) je pokazao da moze napravit i "najveci" rezultat u vidu osvajanja naslova.

To se realno i me moze rec za puno nasih trenera. Mozda sam za Bjelicu.
  • Zagi
    13.5k
    Jedno je tvoje i moje mišljenje, a drugo kaj si napisao ...
    Lako se nazire određen obrazac u kojima je on možda trener za ekipe koje treba spašavati, podignuti i u tome je najuspješniji.vjeko1701
    Dakle nazire se obrazac.
    Ajmo pogledati.

1.Trener početnik trenira mlađe kategorije drugoligaša Sesveta, tamo se pokaže.
    Potom seniore istog tog drugoligaša. Uspješan i tamo.

2. Priliku mu da top drugoligaš istog tog ranga, Gorica. Uspješan i tamo.

3.Maribor. Jedan od boljih klubova Slovenske lige. Neuspjeh pod nekim okolnostima. Nebitno, neuspjeh.
    Ok, obrazac za sada stoji. Sample-size 1.

4. Zrinjski. Jedan od najboljih klubova BiH lige. Najdominantnija ligaška sezona u povijesti.
    Obrazac na klimavim nogama al ajd, slučajnost.

5. Rijeka. Realno mali klub ali u maloj bari . Ne uklapa se u niti jedan narativ. Opet uspjeh.

6. Dinamo. Top klub . Ostvario baš sve zadane ciljeve. Opet uspjeh.
    Obrazac u raspadu na podu.

7. Turska Gorica. Pogledaj pod Gorica.

8. Championship Gorica. Pogledaj pod Gorica.

Gdje je tu obrazac osim da je bio uspješan u 7 od 8 klubova koje je vodio. Neki od njih dominantni , neki mali u svojem okruženju?
  • vjeko1701
    21.3k
    Al da. BiH liga, bio baš dominantan. Posložio Zrinjski vrhunski. Korak dalje, u HNL-u izvukao Rijeku iz rupe, doveo do minimuma - europe.

Sa Dinamom ipak dosta mučenja i neka posrtanja u Europi. Na stranu olakotne okolnosti. Sve iznad HNL-a mislim da ne bi uspješno vodio neku dominantnu momčad. Al zato podređene uspješno vodio i u Turskoj i u Championshipu. Na višoj razini od BiH i HNL-a.

Dal bi s druge strane u tim ligama mogao voditi glavne favorite? Dal bi mogao jednog dana doći do nekog Galatasaraya, Benfice...itd. Ne znam. Previše je tu faktora. Nije ni on sigurno isti trener koji je bio u Rijeci, kod nas ili u Zrinjskom.

1.Trener početnik trenira mlađe kategorije drugoligaša Sesveta, tamo se pokaže.
    Potom seniore istog tog drugoligaša. Uspješan i tamo.
    Zagi

ok, sami počeci, teško je to ubaciti u bilo kaj, posebno jer je u pitanju 2. HNL

2. Priliku mu da top drugoligaš istog tog ranga, Gorica. Uspješan i tamo.Zagi

Nije li on doveden u Goricu kad su ušli u HNL? Ne sjećam se da ih je vodio u drugoj ligi. U HNL-u bio podređen.

1-0

3.Maribor. Jedan od boljih klubova Slovenske lige. Neuspjeh pod nekim okolnostima. Nebitno, neuspjeh.
    Ok, obrazac za sada stoji. Sample-size 1.
    Zagi

Znači neuspjeh u klubu koji mora biti dominantan u svom okruženju

2-0

4. Zrinjski. Jedan od najboljih klubova BiH lige. Najdominantnija ligaška sezona u povijesti.
    Obrazac na klimavim nogama al ajd, slučajnost.
    Zagi

ok

2-1

5. Rijeka. Realno mali klub ali u malo bari . Ne uklapa se u niti jedan narativ. Opet uspjeh.Zagi

Rijeka se apsolutno uklapa u narativ jer ih je preuzeo na predzadnjem mjestu u tom trenutku. Bili u rupi i nisu baš mogli ići dole. Kaj god da je napravio, moglo je biti samo bolje. Došao spašavati ekipu od koje nije bilo nikakvih očekivanja te sezone. Obrazac postojan.

3-1

6. Dinamo. Top klub . Ostvario baš sve zadane ciljeve. Opet uspjeh.
    Obrazac u raspadu na podu.
    Zagi

Ostvario ciljeve, svaka čast. Al zato potpisao i neka ozbiljna posrtanja. Prva sezona u kojoj Dinamo nije bio prvi na tablici veći dio sezone unazad puno vremena. Ok. Postoje olakotne okolnosti. Al nek bude.

3-2

7. Turska Gorica. Pogledaj pod Gorica.Zagi

4-2

8. Championship Gorica. Pogledaj pod Gorica.Zagi

5-2
  • GeneralNapoleon
    2.4k

Lako moguce da za dominantnije ekipe vise razine od HNLa nije. Mislim da je moguci razlog za to i taj sto igra ubiti isto neku vrstu "radnickog" nogometa gdje to nije sad nikakav spektakel mehanizma i supertaktike u zadnjoj trecini. Ali realno to nije bio ni Bjelica pa je valjda najbolji trener kojeg smo imali ovog stoljeca.

Mislim da bi Jakir mogao biti neki vrh trenera kojeg bi mi mogli dugorocno drzati na klupi, ako ispuni sav svoj potencijal. Kao sto to smatram i za Bjelicu. Tak da mislim da ga se, s obzirom na rezultate po kojima stvarno odskace od nasih uobicajenih HNL trenera, jos uvijek dost podcijenjuje na osnovi par debakla kod nas i ne bas divne igre.

Jer na kraju krajeva i kod nas je na 2,2 ppg sto je respektabilan ucinak. Iako mu je naravno bila prijednost sto je jedini nas trener koji je igrao samo UECL.
  • Fatos Beqiraj
    559
    Sa nama je sad kad se pogleda sa odmakom, bas lose izgledao. Uz teske kikseve paok, sparta , bayern i oni tamo kosovari nez kako se zovu.Plasman u lp ubio nas qarabag drugu utk. Borba do zadnje u hnlu. Nije to bilo bas glatko, da kad se pogleda dupla kruna i lp, al lagano je moglo bit nista od toga.
  • Zagi
    13.5k
    Daj napiši malo sam se zaletio , nisam trebao i sve pet. Zaboravio sam Zrinjski i Dinamo, htio sam ga staviti u kutijicu u koju mislim da pripada ali nemam dokaza.
    Nemoj me tjerati da idem po onoj salati.

Ljudski je griješiti.
  • Zg123
    3.1k
    Ja ne mogu nabrojati 5 dobrih Jakirovih utakmica, znaci pod njim smo igrali teski antinogomet. Na kraju nas je spasilo sto je izasao iz okvira i krenuo s 3 od iza sto je pohvalno ali to je i dalje bilo daleko od nekog smislenog nogometa kao pod npr Cacicem
  • GeneralNapoleon
    2.4k
    ne mogu nabrojati 5 dobrih Jakirovih utakmicaZg123

Da pokusam:
    1. Njegov debi protiv Rijeke na Maksimiru 2:1
    2. Betis na Maksimiru
    3. Paok na Maksimiru
    4. Rijeka u drugoj tekmi finala kupa
    5. Istra prvo kolo prosle sezone
    6. Gorica u kupu
    7. Gorica 2:0 na Maksimiru
    8. Sparta prva utakmica

I to je od prilike to od skoro 50 utakmica :lol:

smislenog nogometa kao pod npr CacicemZg123

A ovo mi je jedan od vecih mitova koji su se poceli provlacit po semi dovoljno cesto izreci laz pa ce postat istina. Valjda iz muke kak sad izgledamo.
  • Pacho
    11.8k

I u kupu je pojeo orjunu na bravarovom cucavcu ako se dobro sjecam. Iako je na kraju bilo samo 0:1 uz njihovu precku na samom kraju.
  • GeneralNapoleon
    2.4k

Je, prvo poluvrijeme je jedno od najbolje odigranih derbi poluvremena kojih se sijecam. Mogli smo lagano vodit 5:0. Ali nisam htio uracunat jer smo u drugom pre jako pali. Pa za mene to sve u svemu nije dobro odigrana utakmica jer nije u cijelini. Nemres nestat nakon 45 minuta.
  • Pacho
    11.8k

Onda kova valjda ima 0 dobrih :grin:
  • GeneralNapoleon
    2.4k

:zip:

Realno bih vjerojatno ipak rekao Istra 3:0, Slaven 4:1 i Fener.
  • vjeko1701
    21.3k
    O čemu ti? Kakve kutijice? Jesi uopće pročitao kaj pišem?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.