• Zagi
    10.3k
    Argument "pa platili smo drugi promašaj 2 milijuna" ne znači da je Kaneko vrijedio 1.2 milijuna.Paggini

Niti sam to napisao ali da bi ocjenili nečiju vrijednost moramo ga s nekim usporediti.
    Inače imamo kaj , "možda nije puno vredan ali vređati ga nedam" ?
    Špika Arisu ne vrijedi niti plaću koju ima. Dakle nula.
    Cordoba je plaćen 2m ali vidimo da toliko ne vrijedi.

Na kraju krajeva, niti je ta otkupna klauzula Sveto pismo.
    Pošalješ ga nazad, nebi mi za 1.2. On malo stisne klub, vidi se samo u dinamu iduće sezone.
    Kaj bu Urawa? Ipak je zadužio klub, vidi se samo u europi itd ...
  • Paggini
    55.1k
    nečiju vrijednost moramo ga s nekim usporediti.Zagi

Pa evo, usporedi ga s Oršićem koji je došao za milijun eura. Argument može biti "ahhh, pa ne možemo baš pogoditi svaki put kao s Oršićem" i to je istina, ali ako je to zlatni standard kojeg ciljamo, jel bi Kaneka stvarno platio tu negdje, a znas kako je igrao u Dinamu? Nema šanse, nikad. Za te novce trebamo ciljati puno bolje.

Evo, Lisica je došao za slične novce, ali je pametnija i kvalitetnija kupnja na papiru nego što bi bio Kaneko, recimo.
  • Zagi
    10.3k
    Polako, Lisica se tek treba pokazati. Na papiru je i Cordoba bio dobra kupnja pa smo tu gdje jesmo.
    Oršić je iznimka, a ne pravilo te lijevo krilo.

Kaneko i Max su bili otprilike 13.-15 igrači po hijerariji. Nisu puno plaćeni i nisu bili problematičan dio momčadi 23/34 sezone.
    Ogroman nesrazmjer kvalitete za novac naspram medijski uzrokovanom shitstormu kojem se bili izloženi.

Šteta kaj je dobar dio navijača nasjeo.
  • Paggini
    55.1k
    Polako, Lisica se tek treba pokazati. Na papiru je i Cordoba bio dobra kupnja pa smo tu gdje jesmo.Zagi

Pa zato kazem "na papiru" je sigurno bolje dati 1.2 milijun za domaće desno krilo od 21 godine iz "hit momcadi" HNLa koje može napredovati nego za japanca koji ima 26 godina i nigdje nije imao brojke, pa ni u Kortijku nakon sto je otisao.

A i kad spominješ Cordobu, i to je smislenija kupnja nego Kaneko, da. A vjerujem da je igrao koliko i Kaneko, da bi imao i veće brojke, a uz to je 6 godina mlađi.

Jednostavno ne vidim nijedan argument da se da 1.2 milijun za Kaneka osim "on je dobar dečko, neće radit probleme". Nit je iznadprosječno krilo, nit može napredovati, nit se pokazao igdje prije i poslije Dinama. A opet, mi ne trošimo godišnje 15 milijuna eura na prelaske pa da možemo reći "ajde daj milju za Kaneka".

Oršić je iznimka, a ne pravilo te lijevo kriloZagi

Kak je Orsic iznimka? Jel Soudani iznimka? Jel Junior Iznimka? Jel Hajrović iznimka? Jel Kadzior iznimka? Ako su oni svo iznimke, pravilo je da su krila mediokritetna i zato je ok davati 1.2 milijun za Kaneka?

Za sva ova krila gore smo dali oko milijun eura, plus minus i svi su pokazali puno, puno, puno više nego Kaneko.

Kaneko i Max su bili otprilike 13.-15 igrači po hijerariji. Nisu puno plaćeni i nisu bili problematičan dio momčadi 23/34 sezone.
    Ogroman nesrazmjer kvalitete za novac naspram medijski uzrokovanom shitstormu kojem se bili izloženi.
    Zagi

Pa u ovo ne ulazim, Max je meni dobar stoper, nista protiv njega, Kaneko je meni mediokritetno krilo, ali sad pričamo o tome da Kaneko nema mjesta u Dinamu kojeg želimo ti i ja, jednostavno nema i ne vidim, opet, apsolutno niti jedan razlog da se njega išlo otkupiti.
  • Droljo
    17.4k
    usporedi ga s OršićemPaggini

Nemoj potezat (polu) argumente kao ekipa sa 'transfera' samo da bi nastavio raspravu. Puno više od tebe očekujem, puno više ti i možeš.
  • Paggini
    55.1k
    Nemoj potezat (polu) argumente kao ekipa sa 'transfera' samo da bi nastavio raspravu. Puno više od tebe očekujem, puno više ti i možeš.Droljo

Pa aj citaj sta pišem - naša dobra krila u bližoj prošlosti su bila Junior, Soudani, Kadzior, Hajrović, Oršić i svi su se vrtili oko milijun eura. Neki malo vise, neki manje. To je standard za krila koja trebamo uzimati, a standard nije Kaneko. To što smo imali Špikiće, Cordobe, Hoxhe, Rukavine, Menale ne znači da je Kaneko odjednom ok rjesenje za krilo i da se treba iscoltat za njega

Sad izvlacis to sto sam spomenuo Orsica, kao da sam ga iz nicega bacio na temu a Zagi je rekao da moramo Kaneka s nekim usporediti - pa ajmo ga usporediti s Orsicem, Hajrovicem, Soudanijem, Juniorom, Kadziorom. Jel se u tom slucaju isplati te novce?
  • Droljo
    17.4k

Drugo vrijeme je bilo. Ako je (karikiram) Hajrović bio 1 mil transfer i 800k plaća to bi u kanekovo dobs bilo 2.2 mil + mil plaća. Ma ja nisam ni čitao to puno. Kuham. I serem da bi srao al dobio sam te malo...
    To što smo imali Špikiće, Cordobe, Hoxhe, Rukavine, Menale ne znači da je Kaneko odjednom ok rjesenje za krilo i da se treba iscoltat za njegaPaggini

Stoji. Ali njih smo sve zadržali a 90% ih još i imamo i puno su skuplji od takura...
  • Paggini
    55.1k
    Ali njih smo sve zadržali a 90% ih još i imamo i puno su skuplji od takura...Droljo

Što je također još lošija odluka nego kupovina Kaneka, to se slažem. Ali te kupovine ne opravdavaju kupovinu Kaneka
  • Droljo
    17.4k

Možda bi opravdalo da smo ga imali za desnu stranu prošle sezone i koji ubačaj. Možda bi i nesretni kanga bio pogođen u glavu koji put. Bolje kaneko za milju na klupi nego špikić u grčkoj a desno nam igra Stojković...
  • Nogo
    7.6k
    Petkovićeva konačna odluka do ponedjeljka

• Kocaelispor je poslao Bruni Petkoviću konačnu ponudu uključujući jednogodišnji ugovor s opcijom produženja i godišnjom plaćom od 1,5 milijuna eura plus bonus od 350.000 eura.

• Petković ima rok do ponedjeljka da prihvati ponudu turskog kluba, nakon čega bi se krenulo s potpisivanjem ugovora.

• Pregovori su se otegli zbog Petkovićevih visokih zahtjeva za plaćom, no čini se da je Kocaelispor spreman ponuditi mu manje nego što je tražio.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/turci-poslali-petkovicu-finalnu-ponudu-postavili-mu-rok-za-odluku-do-ponedjeljka/147159
  • CastAway1986
    3.2k
    [img]http://FB-IMG-1750613737312.jpg

Bas me zanima hoće li se u Belgiji vratiti u golgetersku formu
  • Droljo
    17.4k
    Mogao bi jer leko igra sa dva napadača a mislim da mu to odgovara. Da se ne hrva sa stoperima sam.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.