• Sajla
    17.3k
    uz sve mane koje Cmrečnjak ima, on ni ne zna hrvatski jezik kako spada:
    "majstorija kakve bi se posramili neki vrhunski napadači" je ponovio sad dva puta kod poništenog gola Slaven Belupa, a kad je Crepulja dobio u glavu "udarac kakvog bi se posramili neki MMA borci".
    pa valjda se NE BI posramili, potez je dovoljno dobar da zbog njega ne bi bilo sram ni onoga kome je to jaka strana.
    s druge strane, Cmrečnjače, ti bi se trebao posramiti zbog svakog svog nastupa ispred kamere i/ili mikrofona. kakvu si ti audiciju prošao, kako si se dokopao ovog posla, meni će zauvijek ostati enigma.
  • Eduardo
    28.5k
    Cmrečnjače, kakvu si ti audiciju prošao, kako si se dokopao ovog posla, meni će zauvijek ostati enigma.Sajla

Kako ste uopće došli do posla sportskog komentatora? Jeste li studirali novinarstvo?

Ne. To je bio splet velikog broja okolnosti. Za ovaj posao ne postoji škola, mora ti se jednostavno potrefiti. Čak i da završiš studij novinarstva, ne možeš baš računati da ćeš završiti na ovom mjestu. Moj prijatelj Jure Marti i ja godinama smo radili i igrali kvizove u kafiću Kalahari, sportske kvizove, kvizove općeg znanja, i tu smo upoznali jako puno ljudi. Oduvijek mi je bila želja biti novinar, to je bilo jedino čime sam se htio baviti u životu, uz možda kuhanje. Konobario sam u tom kafiću, organizirao i išao na te kvizove, i jednom prilikom je došao Mario Glavan (nap. a. komentator s Arena Sporta), upoznali smo se i ostao je oduševljen kafićem, ambijentom i svim ostalim. S vremenom smo se skompali i jednog ljeta nas je posjeo te nam pričao da se posao na Areni širi i da mu treba novih ljudi. Prvih pola sata njegove priče sam mislio da će trebati raditi na nekakvom portalu, a tek sam onda shvatio da je riječ o komentiranju. Nekoliko mjeseci smo imali probe, komentirali snimke utakmica, i malo-pomalo je došao taj trenutak, utakmica argentinske lige Estudiantes – San Lorenzo.
  • Sajla
    17.3k

ono što sam mislio da će biti vječna enigma riješeno za 2 sata :)
    ali sad je sve puno jasnije. ako je Glavan bio taj filter kojeg je trebalo proći...
  • Noel
    18.9k
    Jasno je sve, od birtije do komentatorske kabine u par minuta. Tako i zvuči.

Sportski tv komentator koji ne zna osnovne stvari svog posla. On je sve kaj komentator i novinar ne smije bit.

Subjektivan, iritantan, samodopadan, nepismen, nekulturan, sklon mitomaniji i pretjerivanju, bez manira.

Za kraj on je hodajući živi oportunist.
  • Gringo
    674
    Nekako bi mi on i Samir Toplak mogli proći kao tata i sin.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.