• Crni86
    10.9k
    Nije li bilo spomenuto da Vukovar ima nekih manjih financijskih problema? Ili sam zamjenio sa nekim drugim klubom…

Ukoliko vec sad u drugoj ligi su klimavi po pitanju financija pitanje kakvi ce tek biti kada su usli u prvu ligu. Samo da se ne ponovi opet neki Rudes. Ove godine je Sibenik pokazao da se moze barem potuc do zadnjih kola za ostanak
  • bongo
    1.1k

Ima Vukovar novaca, ali za najviši rang mi je teško procijeniti. Recimo ove zime su pripreme odradili u Dubaiju međutim smatram da će teško složit konkurentnu momčad i teško izbjeći ispadanje.

S druge strane iduće sezone najveći konkurenti za ulazak u 1. ligu će biti po meni Šibenik i Rudeš. Kružni tok
  • Crni86
    10.9k
    a vidim da imaju i dosta stranaca. Djeluje pozitivno cjelokupna prica, samo mi se ucinilo da su tu bili napisani neki sitniji problemi.

Ja bi iskreno volio da slavonija dobije jos jednog stabilnog prvoligasa i jos da to bude Vukovar koji znamo svi sto nam znaci bi bilo bas posebno
  • miro
    6.5k
    Jedino ako ulože milju-dva eura, jer ovo danas...nece prebacit 15 bodova u HNLu
  • Krizy
    57.1k
    Odmah nakon što je Vukovar ostvario plasman u Supersport HNL, stigla je informacija i o prvom transferu novog prvoligaša.

Momčad Gordona Schieldenfelda će sljedeće sezone biti slabija za svog najboljeg stopera i dokapetana Tina Jukića (23), koji će karijeru nastaviti u Lokomotivi. Vukovar je jednog od svojih najboljih igrača prodao, ali zasad nije poznato za koji iznos.

Jukić je u netom završenoj sezoni uvršten u idealnu postavu 1. SNL i smatra ga se jednim od najboljih stopera lige.

U Vukovar je stigao u veljači 2022. iz slovenskog Rudara bez odštete i s Vukovarom je prošao put od 3. HNL Istok do naslova prvaka u 1. SNL.
  • LA BOMBA
    258
    nema mi veće gluposti od izdrkavanja sa stadionima u HNL-u.

liga je infrastrukturno čista sprdačina i pustite ljude da igraju u svom gradu, ako su igrama u drugoj ligi to zaslužili.
    db-izbjeglica

Ja se ne slažem sa time jer na dugi rok će jedino visoki standardi stadiona riješiti problem infastrukture. Bolje je onda zvati neki klub koji nije zaslužio igrama a ima stadion.

Pogledajte samo kako je bilo u Sloveniji. Mi smo tamo negdje od 2010-2014 nakon propada nekih standardnih prvoligaša također imali problem što je bilo teško naći onaj 10. klub koji bi došao iz druge lige i imao dovoljno dobar stadion. Ali nije se nikad spustilo standarda. Jedne godine Mura je došla u prvu ligu kao 4. u drugoj ligi, jer prva tri kluba nisu imali stadiona. Klubovi koji su imali ambicije za prvu ligu su tako počeli graditi stadione i sada smo u situaciji gdje imaš nekih 5-7 klubova u drugoj ligi koji imaju dovoljno dobre stadione da bi mogli igrati u prvoj ligi.

Ako bi se umjesto toga dopustilo da se igra na bilo kojem stadionu, ne bi se taj problem nikad sredio i još danas bi se igralo pored njiva, bez reflektora... Ti moraš prisiliti klubove da srede te stvari i ne dopustiti im da se švercaju.
  • deda
    37.1k
    Marsa leti u 4. rang nisu dobili licencu.
  • Ivdzo11
    6.5k
    Najvažnije informacije su ove: Vukovar 1991 dobio je licencu za nastup u HNL-u iduće sezone, igrat će svoje domaće utakmice na stadionu Cibalije u Vinkovcima. Ali zato šibenik nije dobio licencu za nastup niti u Prvoj, a niti Drugoj NL! Šibenčani bi tako mogli igrati dogodine tek u četvrtom rangu. (T.N.)
  • deda
    37.1k
    Dakle u drugu ligu ulaze direktno Hrvace i Karlovac, Dugopolje ne mora ni igrati kvalifikacije. Ukoliko dođe do dogovora da se liga proširi na 16 klubova tj. da ligi pristupe druge momčadi Dinama i tovara onad bi u ligu ušli i Mladost Ždralovi te Bjelovar.
  • Ijayi Atiemwen
    2.9k
    Zašto nisu dobili licencu?
  • dmil
    715
    ako dobro citam, Vukovar ce morati platiti 800k eura Cibaliji kako bi im osposobio stadion za 1. hnl, znaci s tolikim troskom ce instantno ispasti iz lige i jos ce Cibaliji srediti stadion, ne vidim nikakvu logiku u tome
  • rokikaciga
    1.6k
    I još navodno nisu isplatili plaće 3 mjeseca
  • dmil
    715
    odandje sam pa znam da su dobili dio plaća, mislim da im sada kasni mjesec dana, tako da su s tim koliko toliko pokriveni, ali ovakvo ponašanje HNSa nema smisla, opet će se ponoviti sezona s Rudešom. Pola klubova iz HNLa nebi moglo podnijeti toliki trošak, a di tek novopromovirani klub.

Stadion je dobro napravljen za primanje gostujućih navijača, treba popraviti pozicije za televizijske kamere, za novinare i napraviti VAR sobu, o minimalnom kapacitetu ne treba puno pričati, to je po meni glupa propozicija dok ti pola prvoligaša gleda po 500 ljudi.
  • rokikaciga
    1.6k
    opet će se ponoviti sezona s Rudešom.dmil

Meni se čini da će biti još gora situacija nego s Rudešom...mislim da bi se mogla dogoditi slična sudbina kao Zrinskom. Ali ne zbog pohlepe i zloće vlasnika već zbog toga što će se uzeti preveliki zalogaj i to se financijski neće ispratiti.

Oni su već 800tis eura (ako je istina taj dio) u 'minusu'. Od TV prava će dobiti cca 750ak tisuća eura ali tek na kraju sezone. Ako se dobro sjećam troškovi plaća prvoligaša su oko milju eura...a već sada kasne plaće sa drugoligaškim financijama.

Meni se čini da to nebude dobro
  • Guinness
    2.8k
    I još navodno nisu isplatili plaće 3 mjesecarokikaciga

Isplaćene su sve plaće plus sva preostala dugovanja što je bivši predsjednik naobećavao svima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.