• crophantom
    8k
    neznam, meni je katastrofa jer je ovo vjerojatno najružniji stadion koji sam vidio da se igdje gradi u zadnjih 20 godina.
    A o funkcionalnosti jos ajde nemoramo, ali takoder mi se ne cini nesto
  • Jurki
    27.9k
    To kaj Boban brani izbor se zove politicka korektnost da se sto prije dođe do ciljaElDorado

Kad treba opravdati glupost i sranje ... rijec stoljeca je "politicka korektnost".
    Moze on biti politicki korektan, ali ne ak se radi o klubu i navijacima koje on PREDSTAVLJA i da nema tih navijaca ... on nebi mogel biti danas "politicki korektan".
  • ElDorado
    15.1k
    Ok onda je trebao spaliti sve i traziti ponistenje natjecaja? Nemres tu promjeniti odluku koju je netko drugi donio. Mozes samo traziti novi natjecaj
  • Markelo
    4k
    do kojeg cilja? Do cilja di navijači pišu da bi ostali igrat na Kranjči. "Naša rujevica" od koje smo se prvo zgražali da bi ju sada zazivali. Zašto bježimo sada od toga cilja?
  • Jurki
    27.9k
    trebal je reci.. ok, ali takav projekt se ne uklapa u planove kluba i njegovih vlasnika te ne pristajem na taj projekt.. nije li ovo vise "politicki korektnije"?

Ovo je isti kurac kao da platim tj platit cu kucu koja mi nikak ne odgovara.. al "nebi se stel zameriti".

Nebi me cudilo da je i sam glasal za tu opciju jer ga se sigurno pitalo nekaj kao predstavnika stalnog korisnika tog objekta.
  • vjeko1701
    29.8k
    Mislim da je osnovni problem svega ovoga izbor sastava žirija. Kao struka odlucuje. A kae sve struka gradila po Zg znamo. Vjerojatno je taj sastav trebao biti bolje uravnotežen.ElDorado

Tu se slažem, izgleda kao da im je veći prioritet bio napraviti neki prepoznatljiv "landmark" za grad nego čim učinkovitiji stadion za gledatelje.

Kažem, meni sa na ovim renderima izvana izgleda odlično, ko neka monumentalna skulptura iz SF-a 90ih, problemi su mi u izgledu iznutra. Zig-zag kutevi i betonske plohe pokraj sjedalica bez funkcije. Krovne plohe koje su jedne na drugoj mi ne smetaju toliko, al ove dvije stvari apsolutno da.
  • hardek
    13.3k
    On svoje nezadovoljstvo može izrazit iza zatvorenih vrata, ali dajte ljudi pa neće predsjednik kluba doći na presicu gdje se obznanjuje najveći sportski kompleks u zadnji xy godina u Hrvatskoj i reći :"ništa ovo ne valja, radije ga nemojte ni gradit"
  • NitkoBitan
    39.1k
    To bi mu bilo najpametnije kaj je mogao rec i zaustavit ovaj masakr. Dinamo se moze povuc iz ovoga dok kazes keks pa nek im Lokomotiva igra pa cemo vidjet koliko ce bit spremni spalit 200 milja.
  • Paggini
    99.4k
    onda je trebao spaliti sve i traziti ponistenje natjecaja? Nemres tu promjeniti odluku koju je netko drugi donio. Mozes samo traziti novi natjecajElDorado

To i očekujem nakon zavidno unitarne reakcije navijača. Nije na njemu bila odgovornost biranja što je ponovljeno više puta, ali na njemu je odgovornost da sjedne i stopira natječaj nakon javnog dana.

Jer neće ti kurčevi ezoterični arhitekti dualnosti smisla ići na utakmice, neće ni Tomaševićevi psi, neće ni HDZovi imbecili, ići će navijači Dinama čiji je to DOM I KATEDRALA i naša bi trebala biti zadnja riječ, odnosno predstavnika kluba.
  • jp23
    4.8k
    Edit: kriva tema, isprike
  • hardek
    13.3k
    To bi mu bilo najpametnije kaj je mogao rec i zaustavit ovaj masakr. Dinamo se moze povuc iz ovoga dok kazes keks pa nek im Lokomotiva igra pa cemo vidjet koliko ce bit spremni spalit 200 milja.NitkoBitan

Pa to bi bio skandal nakon kojeg je moguće da vlada i grad dignu nos i kažu e nosite se i vi i vaš stadion.

Druga je stvar da ti stadion gradiš sa privatnim novcem, ovako jebiga moraš hodat po jajima i igrat se politike. Iako postoji i ona mogućnost da je Zvone stvarno zadovoljan sa ovim stadionom, to bi bio puno veći problem od onog izgovorenog na presici
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    To i očekujem nakon zavidno unitarne reakcije navijača. Nije na njemu bila odgovornost biranja što je ponovljeno više puta, ali na njemu je odgovornost da sjedne i stopira natječaj nakon javnog dana.Paggini

Na javni dan btw dovodi arhitekte i članove žirija da nam objasne kako je ovo remek djelo. Čisto da se zna.

Ali sad ozbiljno, zašto bi se morao poništiti natječaj? Ok, imamo pet nagrađenih radova prema mišljenju žirija, no jel to zaista znači da se prvonagrađeni MORA izgraditi?

Zar zaista nema među 80 radova nešto što će zadovoljiti navijače? Imali smo cijelu onu šaradu oko glasanja za treći dres, zašto ne bismo pristigle radove mogli eliminirati kroz par krugova glasanja i odabrati stadion koji će se graditi?
  • Droljo
    32.2k
    Možda u čoškove idu oni pleksi paneli kao što je jučer neko sliku stavio nekog stadiona sa odvojenim tribinama...
    Da netko ne nazebe i zbog akustike.
  • ElDorado
    15.1k
    Nažalost nije se unaprijed mislilo o nekim posljedicama odluke. Stadion je prije svega uporabna građevina a ne umjetnicko djelo. Meni se cini da je “struka” vise drkala na ovo drugo i uklopljenost u okoliš umjesto na funkcionalnost. Mislilo se da će se te dvije krajnosti nekak logicno pomiriti a rezultat je na kraju kurac. Bolje da smo gradili malo napuhanu Kranjču pa ne bi plaćali cijelu ovu skalameriju.
  • crophantom
    8k
    Jer neće ti kurčevi ezoterični arhitekti dualnosti smisla ići na utakmicePaggini

Ovo ni nije projektirano za utakmice...
    Ovo je projektirano da sw turisti čude kad idu u ZOO i da se 2 arhitekta nađu u sitne sate i diraju jedan drugog po pimpačima dok se dive ovome
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.