• ElDorado
    13.7k
    iznio si brojke koje nisu točne.
  • vjeko1701
    28.6k
    Dobro jel ti čitaš kaj se piše? Jel si iznio samo brojke ili si ih lijepo začinio teškim optužbama za politički podobno zapošljavanje i uhljebljivanje? Da ili ne?
  • emilperska
    18.2k
    Pa nece Dinamo nikad zivjeti od toga, ne generira ti gubitak, a dižeš si brend, dovuces nekoga na stadion, sponzori primjete da neki vrag i prodas itd.
    Imaš firme koje neke usluge svjesno rade s gubitkom, jer im to posredno donosi neke druge benefite, prepoznatljivost, otvara neka vrata itd, to je najnormalnija stvar.

Ak očekujemo da ce Dinamo imati 10 milja eura godisnje čiste love od prodaje dresova, ok, onda su opet problem ocekivanja.
    crophantom

Jep..

Vidiš da smo tu i naveli da je zaposleno 40 ljudi ekstra, otvorenih 4-5 novih shopova da bi u klub konsolidirano ušlo samo 330k EUR neto dobiti od tog.

Zivjet cemo mi od transfera i Europe jos jako dugo.

Ljudi ne razume da ti kad ostaviš 150 EUR u Fan shopu da je Dinamo to vjerojatno platio u nabavi 90 EUR prosječno. A 60 EUR se djelomično utopi u placama, rezijama, najmovima i ostane ti cca 15 EUR klubu. A Dinamo trosi prilicno u sportskom dijelu vec 15 godina.
  • Common Sense
    1.6k
    Mislim da se nismo razumjeli vezano za protupravno ponašanje. Uprava ima pravo zaposliti koga god hoće, nema ništa protipravno što su zapošljavali. Ja bih vjerojatno činio protupravno ponašanje kad bih iznosio podatke o zaposlenicima, na to sam mislio.
  • pjetlić
    478
    Jebote šta je ovo, udba? Lik iznese neke svoje tvrdnje i sad nek se dokazuje da to nije tak, ni manje vise na javnom forumu. Ko je to, Joža Manolić, a ovo je 1973.?
    Ako imas saznaja o kaznenom djelu idi pa prijavi, obveza ti je. Ako imas saznanja da netko krsi interne akte kluba, prijavi i to, sad je hvala bogu raspisano sve u vise dokumenata.
  • crophantom
    7.1k
    jesu te nove place generirale gubitak i na neki nacin opteretile klub?
    I dal postoje i neki benefiti ovoga, financijski i ostali, koji se ne vide u izvjestaju Dinamo Tradea? Jesmo doveli nekog klinju na tekmu?

Ako ti ljudi ne generiraju gubitak koji mora pokrivati sportski sektor, u čemu je tocno problem?
  • Common Sense
    1.6k
    Da, iznio sam brojke uz sumnju da se radi i o političkom zapošljavanju.
  • crophantom
    7.1k
    napisati da je Pero Peric zaposlen u Dinamu nije protupravno, napisati da je Pero Peric uhljebljen u Dinamu po političkoj osnovi vec moze biti razlog za potencijalnu tužbu.
  • emilperska
    18.2k
    jesu te nove place generirale gubitak i na neki nacin opteretile klub?crophantom

Jesam li ja to igdje naveo? Jesi čitao sto sam napisao?
    Neto dobit*
  • crophantom
    7.1k
    znam da nisi, ali rasprava je o broju zaposlenih, zato kazem. Neto dobit je očekivano mala, a u postotku zapravo i nije kad vidim s kakvim marzama sve rade ljudi :sweat:
  • vjeko1701
    28.6k
    Dal si voljan tu sumnju pojasniti? Zašto? Koja stranka? Tko ima korist od toga?
  • pjetlić
    478
    Trebalo bi vidjeti kako su rasle cijne u shopovima, ovako bez podataka bi rekao da nisu u cijelosti pratile rast COGSa kroz vrijeme.
  • Papastrumf
    24k
    Ticketing i clanstvo su direktno na klubu, pa nemogu sad izvlacit i zbrajat s ovim. Ali da se i to.emilperska

Ticketing i clanstvo su prosle godine bili na cca 7 milijuna.
    Dinamo trade je imao 2 velike investicije u prosloj godini, a to su fan shop u Cityu i fan shop/igraonica u Z centru. Ne znam jesi li svjestan koliko kosta uređenje jedne takve igraonice od a do ž? Opet dolazimo do toga da je tesko nesto interpretirati kad nemas sve relevantne informacije.

Vidiš da smo tu i naveli da je zaposleno 40 ljudi ekstra, otvorenih 4-5 novih shopova da bi u klub konsolidirano ušlo samo 330k EUR dobiti od tog.emilperska

Kao sto rekoh, nabadas brojke bez da imas informacije za cjelovitu sliku.
  • ElDorado
    13.7k
    ti si doslovce napisao: “u klubu se od zime zaposlilo jako puno… Covjek ti dao konkretne podatke da je od 2021. porast 9% ili 16 ljudi u klubu. I ti dalje drvis da si iznio brojke. Kao “jako puno” brojka???!!!!
  • Common Sense
    1.6k
    Ne ovdje javno jer vidim da sam dirnuo u osinje gnijezdo. Dobro je kolega iznad napisao, počeo je progon kakvog se ne bi posramila ni udba. Kad bih napisao više informacija, siguran sam da ovdje ima i onih koji bi pokušali ušutkavanje na bilo koji način. Imaju tijela gdje će se o ovome raspravljati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.