• crophantom
    7k
    Nisam ja krenuo mjeriti nešto, pa ti nemam potrebe ni ništa objašnjavati.
    Ti si krenuo sa stavom da je većina debila koja propitkuje jednog Bobana preko tipkovnice, nejde na utakmice i ne pruža podrsku.
    I to je bio odgovor na sasvim normalne kritike.

Ja sam ti samo odgovorio da je takav stav najblaže rečeno fanatizam da ne upotrijebim goru riječ, jer za mene nema čovjeka na ovoj kugli zemaljskoj koji nije podložan kritici, baš kao i pohvalama.

Možeš argumentirati zašto misliš da greške nisu napravljene, ali nazivati ljude debilima i konstatirati ko su oni da propitkuju nekoga ako kažu da iste jesu napravljene je onak, bezveze, jer opet ne želim upotrijebiti grublju rijec.
  • Thor
    3.8k
    ok mi nismo atletico a s druge strane kad prodajes i onaj koji kupuje ima kaj za rec pa ne znamo koji su bili njihovi zahtjevi i uvjeti.
  • Fan
    2.6k
    ti zahtjevi nas trenutno ne zanimaju kad se borimo za dodatnih 20-ak m eura keša (i još dodatne milijune u potencijalnim transferima). Tako se treba postaviti i tako treba biti.
  • dd29
    1.1k
    Baš čudan prijelazni rok. Pitanje golmana mi je misterij. Ili bolje reći nevjerica da nije riješeno prije playoffa lige prvaka. Ozbiljan klub kakav je dinamo bi valjda trebao imati nekoliko rješenja i na vrijeme riješiti najvažniju poziciju. Zatim došlo 10 igrača, nakon 9 utakmica praktički nitko od njih nije igrao, više ih je ozlijeđeno nego zdravo, zamjena mišiću se dovede prekasno za kvalifikacije, vidović samo ode odjednom, kačavenda i mudražija od otpisanih odjednom postali spasitelji s klupe... ekstremno čudan prijelazni rok
  • Fan
    2.6k
    I još jedan mit bih htio srušiti. Onaj da su "miševi izašli iz rupa". Da, sad odjednom ispada da ima jako puno zločestih "navijača" koji želi srušiti igrače, trenera, Bobana, Dabca itd kad je loše. Ali se ne želi pričati o tome da ima pun k ljudi koji kritiziraju (ili bi kritizirali) i kad je dobro (a hvala Bogu, uvijek i svugdje ima problema, malih ili velikih), ali je problem što tada "seremo samo da nešto seremo jer je sve odlično" pa ih se odmah ušutka. Ne ljudi dragi, nikad nije sve odlično, uvijek ima mjesta kritici, samo što onda odjednom sve dolazi na naplatu, nakon rezultata na terenu.
    Nije ovih 90 minuta utakmice odredilo loše poteze, nego cijelo ljeto. Treba se pomiriti s tim da je rok napravljen izrazito loše i sad treba spasiti što se spasiti da (prodati najmanje što moramo, ali da se uz to pojačamo barem na jednom krilu i golmanu).
    Edit: da još nadodam, nisam čitao baš sve komentare jer ih ima mali milijun, ali sam pročitao dosta, i nijedan jedini nije bio za smjenu Bobana i ekipe, pa da i taj mit srušim jer će sigurno bit takvih komentara kako zločesti navijači žele odmah rušit upravu nakon jednog neuspjeha.
  • Zvone92
    140

Ne kužim odgovor, koliko treba da se ekipa posloži? Neki automatizmi su vidljivi, ali mislim ipak da napretka nema, odigralo se prosle sezone 10 europskih utakmica, ove 6.. 9 primljenih golova u pretkolima za LP, ne smatraš da je to puno? Ponavljam, nije neuspjeh Europska liga, ali je neuspjeh ne napredovati u Europi, a po svemu viđenom u ovih 6 utakmica, ni ja ni dosta nas nismo optimisti oko napretka u Europi, daj Bože da griješim(o).
  • NitkoBitan
    38.5k
    Ti si krenuo sa stavom da je većina debila koja propitkuje jednog Bobana preko tipkovnice, nejde na utakmice i ne pruža podrsku.
    I to je bio odgovor na sasvim normalne kritike.
    crophantom

Normalne kritike ljudi koji ne znaju osobne financije poslozit a ne kaj su financijski izvjestaji, cash flow i slicno.

Da se slusaju te normalne kritike navijaca Dinamo bi dao 4-5 milja za Livija, rekordnu placu njemu, doveo dva kapitalca na krilima od 4-5 milje, barem jednog u vezi itd... i bankrotirao za par godina.

Ljudi ne znaju i nisu svjesni kaj ti znaci da nemas ni 10 milijuna eura fiksnih prihoda koji su ti zajamceni svake godine. Nitko ne bi prodavao kljucne igrace, kupovali bi se kapitalci za pojacanja, otkud novci za to? Pa i tih 30-40 milijuna od LP ti sjedne pre kasno da ista konkretno napravis krajem prijelaznog roka, a za to prije odradit taj novac nemas.
  • FrodoJePurger
    763
    po cemu mislis da smo losiji?

Zbog bakrara i livija?

Ja mislim da smo bolji jer ista ekipa igra vise od godinu dana i ne zna za poraz od genka do danas i to u nadoknadi gdje sam isto srao za prekasne zamjene kovacevica
  • crophantom
    7k
    obratio si se meni frende direktno, a slučajno znam ponešto i o financijskim izvjestajima i o drugim stvarima, al i da neznam, nije to uvjet za pisanje ovdje.
    Drugo, nađi mi 1 post gdje sam zazivao 4-5 milja Livija, to nećeš naći, jer ima mjesec dana i više gdje sam pri stavu da pod A Livi ZA NAS nije vrijedan tih para i pod B da smo trebali ići na neku drugu opciju, da ne odugvlacimo s golmanom do kraja roka.

Da ne govorim da nisam nikad zazivao kapitalce od 4-5 milja na krilima i neznam gdje.

Tak da neznam zašto imaš potrebu kritiku svrstati pod kišobran debila, a onda se izvlačiti na konceptualnu umjetnost kod pravdanja tih svojih stavova.

Ovdje piše jedna široka lepeza ljudi, a iako smo neki od nas možda kompletni debili, sigurno nisu svi koji nešto kritiziraju, a razumijevanje osnovnih racunovodstvenih pojmova nije toliko Bogom dano pa da ga onda tu možeš gađati ko sačmaricom naširoko kad ti neko kaže da je nazivanje ljudi koji upute neku kritiku debilima, pa ono, debilno.
  • Thor
    3.8k
    ne branim nikog nego mislim da gledam realno.
    Osnova svega je budzet! Balans tog budzeta.
    Imas koliko imas i trosis koliko mozes.
    Mi smo na trzistu. Kupujemo i prodajemo za cijenu igrace iz hnl-a, kojima je istekao ugovor i mlade da ih razvijamo i nesto na njima utrzimo.
    Imamo neku okosnicu kvalitetnijih i skupljih tipa Stojkovica.
    Dakle za sto manje para naci sto boljeg.
    A moras i prodavati jer igraci hoce ici a i mi moramo trziti.
    U tom odabiru je "znanost" naci pravi balans.
    Igramo europsku ligu. Na europskom trzistu smo. Najjaci smo i najjuspjesniji klub u drzavi i regiji.
    Prisutni na europskoj karti,skupljamo kolko tolko bodove,koeficjente. Nismo elita ali smo u drugom esalonu i to je trenutno gdje pripadamo.
    Daj boze da dogodine odemo taj korak dalje. Da li za tsj korak dalje treba nova krv,moguce. Da li mozemo naci boljeg trenera,vrlo vjerojatno. Da li ga mozemo platiti? Pitanje. Da li mozemo naci bolje igrace? Vjetojatno. Da li ih mozemo platiti? Da li bi ti dosli igrat hnl? Pitanje.
    Trazimo balans svega toga. Nije neuspjeh igrati u drugom esalonu sa benficom ili sa juventusom. Ili ipak je?
  • Zvone92
    140
    @FrodoJePurgerPa Genk tad je 10 puta bio jača ekipa nego ovi danas,
    I to je možda jedina utakmica gdje smo pokazali muda (pod Kovom).. ne kažem da smo lošiji nego da ništa od tog trenutka napredovali nismo (govorim što se tiče europe),
    Jebeš Ligu prvaka, daj da vidimo napredak u Europskim utakmicama. 6 ih je odigrano od te s Genkom, primljeno je 9 golova, u zadnje 2 utakmice smo 4 gola poklonili.. alooo, 4 gola, kako ocekivati protiv sunderlanda, leverkusena, olympiacosa pozitivan ishod?
  • Thor
    3.8k
    I ponoviti cu po 100 put!
    Nema igraca koji ne grijesi, ima ih samo skupljih!
  • Zvone92
    140

Posteno, ali opet mislim da moraju postojati neki ciljevi gdje ce se pokazati da ekipa napreduje, zar ne?
    Daj Bože da griješim i da i mi lupamo skalpove "jačima" od nas, ali nekako mi sve ovo ne uljeva neki optimizam, jednostavno, ocekujem jednaku Europsku sezonu kao prošlu, a mislim da bi ipak bilo lijepo otkinut nekom jačem bodove, evo kao što je Viking nama, a ne pomirit se sa 3-4 gola razlike uz priču da imaju jači budžet..
  • Thor
    3.8k
    da smo mogli vise gristi i biti agresivniji mozda danas i da nismo radili greske vjerojatno bi dobili to je cinjenica. Ali jbg i njih se nesto pita. Nismo bili pravi i na nivou.
    Pokusavam zamislit navijace (ak ih imaju uopce) npr MC koji su od Bodoa primili na nekom stadioncicu 3 komada ..pa raspravu o budzetu i igracima i treneru. Jbg bolja ekipa i priprema je pobijedila.
    Mozemo uvijek pricat o underdogovima i oni su nam simpaticni koji uzimaju skalp jacima (i mi smo takvi) pa taj Bodo recimo kontinuirano radi godinama na ekipi,igracima i sustavu...od toga da smo ih mi dobijali tada (jedva) pa smo i onda svi pljuvali kak tam neke poluamatere nemremo dobit jednostavno...do toga da oni sad drugu godinu za redom igraju LP i mazu MC npr.
    Dakle moze se i s jeftijijom ekipom slozit sustav za dobit jace ali za to treba vremena i treba probrati,uigrati...
  • Guzy91
    7
    I taj Viking je imal ponude za igrace od 10 do 15 milja pa su rekli da ce se odlicit u veliki rizik. Jer im je to godisinjo proracun,ali ako.pogode uzeli su jackpot.
    Boban nije riskirao a misllim da je trebao ako treba digno kredita 5milja,rijesi golmana i jos krilo ili veznog.
    Ako ne vec to onda nitko ne ide da zove Real Madrid dok ne zavrsi ova vecerasnja utakmica.
    Moje misljenje je da nama fali trener kpjimima energiju i loga se slusa. Mi se malo.malo raspadmo pod protiskom a to je odraz naseg strucnog stozera.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.