• vjeko1701
    21.6k
    Pristupate ovomu PR-ski, da li je nešto u javnosti odjeknulo negativno ili nije, da li je imidž kluba narušen ili nije itd..
    Okrenimo se sebi, pustimo "javnost" na miru, ionako zanimanje javnosti traje milisekundu.
    Pitanje je da li je ovakva politika zatvorenosti dobra za klub ili nije. Ja mislim da nije.
    The Undertaker

Pokušavam sagledati situaciju izvana kako bi dao neku procjenu koristi i štete proizašle iz ove odluke.

Gledajući članski dan i skupštinu, dojma sam da bi sve bilo učinkovitije da je članski dan bio nakon skupštine i zadnjeg kola jesenske polusezone (uz dodatni članski dan po završetku sezone).

Tako pred sam kraj imaš internu skupštinu sa osnovnim informacijama o njoj javno puštenim preko klupskih kanala dan kasnije.

U tjednu nakon zadnje utakmice članski dan u kojem mogu sudjelovati članovi koji imaju najvišu želju biti involvirani u rad uprave koju su izabrali i velika press konferencija za novinare namjenjena široj javnosti u kojoj sudjeluje predsjednik, trener i kapetan.

Dan kasnije snimke skupštine i članskog dana preko prikladne metode dostupne samo članovima te snimke press konferencije na javne platforme poput youtubea.

Tako nešto ne bi mogao nazvati nikakvom politikom zatvorenosti i mislim da bi velika većina bila zadovoljna time.
  • veselko tenžera
    6.4k
    Meni je ova demokracija već dosadila. Svaka budala nešto traži, kao da je osobno vlasnik kluba.

Ova woke s*anja s ekologijom, transparentnošću i sličnim budalaštinama su put u propast.

Članski dan mi je isto dosadan. Da ti za 1.67 eura mjesečno Zvone Boban osobno (halo, Zvone Boban!!!!) odgovara na pitanja!?!?

Socijalizam je svuda u svijetu upropastio što je stigao, trebamo prekinuti s ovim našim da za 20 eura godišnje dajemo prava svima kao da daju milijun.

Sve ukinuti, meni prvom! Platiš članarinu, dobiješ zastavicu. Preko 5 godina članstva i čestitku za rođendan. I to je to. Imaš pravo gledati utakmice, ako ti se ne sviđa što vidiš, laješ na mjesec.

Može li se organizirati referendum s pitanjem - Jeste li za uvođenje potpune diktature u Dinamu? Da pustimo ljude da u miru rade.

Evo Mamić je imao otvorene skupštine, baš smo bili transparentni.
  • Crni86
    18.3k
    Meni je ova demokracija već dosadila. Svaka budala nešto traži, kao da je osobno vlasnik kluba.veselko tenžera

Takvo nam je i drustvo danas… nije ovo samo vezano uz klub. Nista cudnoga nazalost.
  • veselko tenžera
    6.4k
    Johnny je davno pjevao - standard pokvario ljude, jedu go*na i sanjare.

Sve ukinuti, diktatura i zdravo :smile:
  • Jurki
    21k
    Kad bi anemičnog APa jebalo 4 milijuna ljudi kak pojedinci jebu istu kozu svaki dan, ocekuju brda i doline od uprave jednog nogometnog kluba.
    Nebi njegova vlada izdrzala ni pol mandata, a ne ovak dugo.

Dal smo izabrali ovu vlast u klubu? Jesmo.
    Dal je bila mogucnost da se pojavi jos koja lista? Jeste.
    I sad ljudi ocekuju objave pravilnika na internetu, transkripte skupstina, da se zna kad i za koliko se kupilo šekret papira..

Jbg treba pricekati sljedece izbore, osnovati liste, pridobiti ljude i pobijediti.. pa onda mogu komotno na klubskom youtub kanalu svaki dan objasnjavati za svaki cent koji se potrosio.

Kaj je najbolje, kad ce se objaviti to nesretno financijsko izvjesce, bit ce komentari.. aha u plusu smo xy milijuna.. super i vozi dalje.
  • Thor
    1.7k
    Odlicni su ovi komentari i usporedbe.
    AP ili bilo koji drugi,drzava, grad, sabor,skupstine grada su javne. Odluke sabora,vlade skupstina se javno objavljuju, svima su dostupni, nadziru,kontroliraju.. drzavne firne privatne,udruge moraju dostavljati financijska izvjesca koja se kontroliraju...akti moraju biti javni i dostupni. Pravo na pristup informaciji...
    To je sve steceno pravo demokracije i transparentnosti upravljanja koje postoji svuda u uredjenom svijetu, pravna stecevina EU.
    Veli netko,za Mamica su skupstine bile javne pe eto vam transparentnosti...upravo na temelju toga sto se inzistiralo na transparentnosti financija i poslovanja i djelovanja DTSM je dosao do toga da su se utvrdile nepravilnosti,prijavile i ostalo je uz pritisak i odluku politike da to rijesi... povijest.
    Trazili smo stalno,dajte nam statut,zasto ga skrivate,dajte nam ove dokumente, ovo ono,hocemo demokraciju,hocemo socios dinamo... jedan clan jedan glas...pravo clanova, mi cemo drugacije...
    I sad kaj...dosli smo do toga. I odjednom skupstina bila nejavna za clanove (50 ljudi se zatvorilo u sobu plavog salona i donosili odluke koje nitko ne zna) da se ne objavljuju odluke, dnevi red, javno ne objavljuju dokumenti, akti? Ne pustaju novinari.
    Ne moraj se niti pustit novinari,ali clanovi moraju znati sto se radi.
    Kaj je to konkretno? Kak se to zove? Demokracija na dinamov nacin!? Ja nemam dvostruke kriterije. Ako mi je smetalo tada smeta mi i sada ta ista stvar. Sad cak i vise jer smo to trazili i to se ocekivalo od nove uprave s izborima.
    Ne tvrdim da je isto tada i sad. Neke stvari su se promijenile na bolje,neke su se nove uvele. Ali ta trdoglava zatvorenost i mi smo sefovi koji ce vama dati kad mi hocemo i sto hocemo nije ono za sto se zalagali svih ovih godina.
    Otvorite sluzbene stranice bilo kojeg socios kluba u europi. Kao clanovi (a nesto i javno) mozete vidjeti na tim stranicama sve bitno o klubu
    https://www.slbenfica.pt/en-us/
    Dakle, zasto imamo ovu zatvorenu politiku kluba? Tko o tome odlucuje? Zasto se skrivaju/ne objavljuju dokumenti,akti? Protiv koga i cega se klub u tom segmetu bori?
    Ja to stvarno ne razumijem? Volio bih dobiti odgovore na ta pitanja. Vjerojatno nisam jedini.
    Javnost i transparentnost poslovanja i time kontrola je osniva odgovornog poslovanja i prevencija bilo kakvih mogucih zlouporaba. (Da sad netko ne skoci odmah...ne govorim da je to tu nego generalno,opcenito) .
    Uostalom zasto bi se nekome i trebalo vjerovati na rijec? Zasto bi trebali vjerovati Manenici,Susnjaru na slijepo? I Mamic je tvrdio da je sve ok, pa nije. Ponavljam ne tvrdim da je to sada tu slucaj nego govorim opcenito o principu da je to nacin demokratske kontrole upravljanja nevezano tko je na vlasti.
    Nisam za to da netko upravlja mojim klubom a da ja moram sjedit i sutit,platit kartu i nista ne pitat. To smo imali,to mi se nije tada svidjalo a ne svidja mi se ni sada i ne zelim to vise.
    A ako smo sad dosli do toga da se sad ne smije nista pitat ili traziti ili komentirati,argumentirano kritizirati rad uprave i predsjednika i skupstinu i nadzorni...jer onda si odmah protiv, mamicevac, kurac, palac...onda smo samo zamijenili jedan sustav drugim (istim ili slicnim narativom ranije uprave...osnujte si svoj dinamo) u kojem su se samo promjenjena imena i prezimena i sustav a u tom segmentu nema promjene. A za to se nismo godinama borili i trazili....
    Ili mozda ipak jesmo?
    :chin:
  • The Octopus
    490
    a sta majstore tebe tocno zanima? a da ne znas
  • Jurki
    21k
    financijsko izvjesce bu objavljeno do "u bobu". Ako se sad izađe s brojkama tj danas.. automatski si sjebal svoju pregovaracku poziciju u nadolazecem prijelaznom roku.

Kaj se infrastrukture tice tu se isto sve zna kaj je na stvari. Bio je nedavno clanski dan i na sva pitanja je bilo odgovoreno.

Ne znam stvarno kaj bi jos bilo tak bitno na jednoj godisnjoj skupstini a da se nis ne zna o tome.
    Usvaja se dnevni red, financijsko izvjesce, planovi za iducu godinu i tjt.
    Sigurno se ne prica na skupstini da se bu dopeljal xy igrac jer je to domena sportskog sektora.
  • Thor
    1.7k
    to kaj sam napisao.
  • Thor
    1.7k
    jasno. Pa onda nek ostane tak kak je. Nebitno je to sve. Sve je ok.
    Sad mi pada na pamet dok ovo pisem jedna recenica iz proslosti...sve sam vam dao! pa sta hocete jos da vam dam? Hocete moju dzigericu???
    Ne, decki i cure. Ne.
  • The Undertaker
    9.3k
    Mene recimo zanima koliki je ove godine budžet za plaće igrača. Zanima me koliko je povećanje broja zaposlenih i u kojim sektorima. Zanima me i odnos troškova nogometnog i nenogometnog pogona. Zanima me odgovor kako imamo 70 mil. eur troškova a ne krade se. Zanima me profitabilnost ugostiteljskog i komercijalnog dijela kluba. Zanima me koliko smo i kome platitli naknada za posredovanje. Zanima me koliko smo uzeli kredita i kolika je trenutna zaduženost odnosno obveze prema dobavljačima. Zanima me plan prihoda u 2026. i iz kojih izvora. Zanima me kako će istovremeno pojačati ekipu i prodati igrača za 27? milijuna.

Ne zanima me nečije mišljene već točni podaci i objašnjenja. Onda možemo komentirati a ne nagađati.

Ako vas ništa od ovog gore ne zanima onda ste vjerovatno na pogrešnoj temi.

Mene ne zanima da li je prijatelj od rođaka Jagušićeve tetke rekao da Jagušić sigurno dolazi u Dinamo pa zato i ne pišem na temi transferi.
  • Thor
    1.7k
    btw pogledal sam. Plavi korner cini mi se cca 130.000 eura dobiti, Dinamo trade cca oko 500.000 u 2024. (Nisam zapamtio tocne brojke) To kaj je po zakonu javno objavljeno i dostupno na registru
  • Jurki
    21k
    kad bi se to sve seciralo na skupstini, skupstina bi trajala 2 dana.
    Kak sam napisal u prethodnom postu, sve bu objavljeno u financijskom izvjescu.
    Isto kak se nikad nije seciralo izvjesce, tak se nije ni sad.
    Jer se te stvari ne rade na skupstini.
    I da se razumijemo, ne mislim biti niciji advokat, vec govorim kak u svakoj organizaciji pa i Dinamu stvari funkcioniraju.
    Javno bu objavljeno jer mora biti po Zakonu na kaj je sto i koliko potroseno.
  • Crni86
    18.3k
    Ko neke babe ste… cut cete sve kad bude vrijeme. Najbolje da vam se da na uvid i svi ugovori igraca…

Kaj cete vi sa tom informacijom koliko je planirano cega u 2026.? Znate da je to okvirno? Moze ic 10% gore, moze dole. Moze se desit xy dogadaj koji ce sve odnijet u drugi smjer.

Mi kao navijaci bi se trebali brinut o tome da klub ispunjava svoje sportske i drustvene ciljeve te da se posluje transparentno. Ak ste vi svi tu neki doktori koji iz dve brojke zakljuce da postoji prevara javite se odmah u forenziku.

Ovdje se pola ljudi pravi ko da su CFO u nekim jakim firmama pa ce sad oni dat neku ocijenu…. Klub posluje financijski stabilno i stvarno ne vidim toliko propitkivanje financija. Na kraju ak ste toliko znatizeljni da ce vam glava eksplodirat ak ne saznate - obratite se nekom od ljudi koji su poimence odabrani od clanova i vjerujem da ce vam dat informaciju ako smiju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.