• Crni86
    10.7k
    Kaj nije da kada statut ide u tolike promjene da je potrebno onda i odmah raspisat nove izbore po tom statutu?
  • Neron53
    1.6k

Pa ni "pola sata" nije doslovno pola sata osim ako tako interpretiraju pametnjakovici.
  • Neron53
    1.6k

Zasto bi se morali raspisati odmah novi izbori po novom.statutu???? :) :)
    Statut se moze korigirati bezbroj puta za vrijeme istog saziva Skupstine.
  • vjeko1701
    15.3k
    Ni moj odgovor da nam treba statut od pola sata nije pola sata osim ako tako interpretiraju pametnjakovići.
  • Neron53
    1.6k

Zato i jesu to tvoje eskapade a ne moje
  • Crni86
    10.7k
    ako mjenjas tijela? Mjenjas broj skupstinara, kako se ulazi u skupstinu itd kako ces drugacije provoditi novi statut osim ako se nejde odmah na nove izbore?

Koliko mi zvoni ovdje je bilo govora ukoliko se mjenja statut u tolikoj kolicini da se mora na nove izbore. Ali znat ce kolege koje su upucenije.
  • vjeko1701
    15.3k
    Ne, nego po dobrom starom običaju laprdaš gluposti jer ti je eto tako došlo.
  • Neron53
    1.6k

Pa ne mora se mjenjanjem statuta nuzno mjenjati broj tijela, broj clanova tijela , broj skupstinara.
    A i da se mjenjaju, ne moraju se novi izbori raspisati ako je vecina skupstinara glasalo za bilo kakve slicne promjene.
  • Neron53
    1.6k

Koju glupost sam ja napisao?
    Da za statut ne treba dugo vremena ako za promjene istoga postoji dobra volja i podrska vecine skupstinara?
    To je glupost?
    Ili je u nekom kamenu uklesan tocan broj dana, mjeseci, godina, mandata ....potrebnih da se donese prihvatljiv statut?
  • Crni86
    10.7k
    evo sta kaze chat gpt

2. Ako se radi o udruzi ili zadruzi
    • U tim oblicima skupština je najviši organ i mora usvojiti promjene statuta.
    • Ako statutom mijenjate način izbora ili mandat upravnih tijela, onda može biti obavezno raspisati izbore.
    • U praksi: ako mijenjate npr. strukturu, broj članova uprave, ili pravila o izborima – treba novi izbor u skladu s novim pravilima.

Sto je i jedino logicno. Izbori po novim pravilima kako bi slijedio statut. A ne da usvojis novi statut a iduce dvije godine cemo onda radit jos po starom.

Druga stvar su promjene oko clanstva i sl. koje nemaju veci utjecaj na strukturu udruge.
  • vjeko1701
    15.3k
    Glupost jer sad forsiraš ideju da sigurno ima podrška većine kaj je upitno i da se pod mus mora prioritetno srediti iako će vjerojatno uvest promjene koje bi zahtjevale nove izbore.

Neki razumni rok bi trebao biti do kraja iduće sezone ako se za promjene skupi dovoljan broj ruku. To znaju samo oni koji su unutra.

Ukoliko bi prema najavama planirane promjene dovele do novih izbora, onda barem ima dovoljno vremena između sezona da se izbori provedu uz minimalan negativni efekt na vođenje kluba, posebno ako se sada pod Bobanom napravi dobar posao i stabilizira trenutna situacija.

To bi usput osiguralo i da su svi redovni izbori u budućnosti između sezona a ne usred, kaj je također nešto kaj bi moglo biti značajno.
  • Neron53
    1.6k

"ako " i "moze" su kljucne rijeci
  • jakov1
    670
    Nemam pojma o pravu, koji je po tebi treba realan rok za napraviti novi statut, u mjesecima?
  • Neron53
    1.6k

Dolaskom Bobana je ziher i raspolozenje medju "mumijinim" ljudima drugacije.
    Ne vjerujem da postoji itko sa 5 grama soli u glavi da misli kako Bobanov prijedlog bilo kakvih promjena u ustroju kluba i statutu nebi dobio dostatnu potporu skupstinara.
    Ako je DP na Zajecovo ime pridobilo dostatan broj preletaca, zar itko sumnja da bi se Bobanu dala manja potpora?
  • vjeko1701
    15.3k
    Tvoje pretpostavke koje možda stoje, možda ne. Al dal imaš ikakav dokaz, naznaku ili informaciju da je tako? Nemaš? Samo svoje mišljenje gdje ljude nazivaš glupima ako se s tobom ne slože.

Ja se osobno nadam da si u pravu i da će se sad ozbiljno krenuti u pripremu novog statuta. Al i da se krene, ne vjerujem da postoji itko sa 5 grama soli u glavi da misli da je pametno odraditi promjenu statuta prije kraja iduće sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.