• mali M
    7.2k
    ma jesam pročitao sam, samo sam se nadovezao na tebe, nisam tebi kontrirao..
  • Noel
    9.7k
    Očito je da ljudi koji trenutno vode nisu dorasli vodit nogometni klub kao Dinamo. Pogreške koje su se sustavno na svim razinama ove sezone dogodile su amaterske. Ne sumnjam u poštenost tih ljudi ali u znanje i sposobnost nakon ovih događaja da.

Ne bitno što mislim o Jakiroviću i Bjelici kao trenerima ali što je to što je Marić donio na stol upravi ili predsjedniku kluba da oni prihvate smjenu obojice. Oke smjenio si Jakirovića dobio je 9 komada u Njemačkoj, izgubio dva derbija, vjerovatno većina ovdje je zazivala otkaz. Ali zato smo mi navijači i ne odlučujemo jer gledamo kroz srce i nismo stručni nego seremo po forumu i tribini. Ali zato je netko stručan i odgovoran i vodi klub kao Dinamo koji bi trebao reć stani. Nećemo slušat navijače nego idemo stručno gledat. 9 komada u Munchenu ,Dinamo tako ne smije izgledati u Europi ,otkaz.Oke dolazi Bjelica. Čovjek radi ostvaruje u Europi izvrsne rezultate u HNLu šteka. Dobiva otkaz. Zašto? Nije podigao momčad u HNLu. Čekaj malo. Jel Jakirović dobio otkaz zbog Europe ili HNLa? Dobio je otkaz zbog Europe. Jesi doveo Bjelicu zbog Europe? Zašto onda tjeraš čovjeka koji je podigao Dinamo u Europi i doveo ga pred drugu fazu Lige Prvaka. Ono što si tražio od njega. Loše je izgledao u HNLu al nije selektirao momčad sam sebi ide zimski prijelazni rok pa je logično da čovjeku daš vremena da sa SD selektira momčad za nastavak HNL sezone i osvoji titulu. Potpisuješ mu otkaz i kaj sad? Dovodiš nekakvog stranca na blef koji bi trebao podić ekipu mentalno i igrački i lovit razliku u HNLu i osvojit ga? Stranca koji pojma nema o HNLu i mentalitetu Dinama. Kako da taj osvoji HNL? Na koju foru? Oke ideš sa njim u taj pothvat. Kaj radiš mjesec dana poslje toga? Daješ otkaz istom tom SD kojem si dao odobrenje za sve radnje prije toga i ostavljaš tog stranca kojeg je on doveo.

Nemojte me krivo shvatit al ovo je totalno lutanje i ne znanje.
  • Chempers
    512

Kod ovog treba uzeti u obzir da smo dobar dio sezone igrali bez Petkovica i Sucica, Misic je isto imao dosta problema i ti osim Baturine više nemaš igrača koji su zaista klase u odnosu na konkurenciju. Na papiru je i 15. igrač Dinama bolji od većine iz Slavena, Istre itd al to jednostavno nije tako u realnosti, na terenu. Širinu nemamo, neki igrači jednostavno više ne mogu pružiti na terenu ono što mi mislimo da bi morali ili su mogli prije, na to dodaj spomenuti pristup cjelokupne ekipe i sasvim dovoljno.
  • Crni86
    9.1k
    Na papiru je i 15. igrač Dinama bolji od većine iz Slavena, Istre itd al to jednostavno nije tako u realnosti, na terenu.Chempers

Nije al je bolji od onog koji je 15. u slavenu. Kad smo i imali sucica i petkovica mi smo gubili. Slaven, osijek, gorica, istra samo su neke utakmice koje smo docekali u punom sastavu a izvukli za nas negativan rezultat.

Širinu nemamo,Chempers
    Koji klub u hnlu ima vecu sirinu od nas? Osijek? Gorica? Slaven? Loksa? Varazdin? Rijeka?
  • Mali dioničar
    17.1k
    Upravljanje igračima ne da se ne može izolirati od upravljanja klubom nego je praktično ključni dio upravljanja klubom.

Bez obzira na to tko je trener, u klubu nije mjesto nekarakternim igračima i to je nešto što bi trebalo biti u DNK kluba bez obzira na trenera.

Često se dotičemo usporedbi pa eto često je spominjan i Bayern. I oni mijenjaju trenere ko na traci pa ti znaš kad Bayern odabere igrača da se radi o kompetitivnom profesionalcu koji pazi na sebe i svoju karijeru i želi osvojiti 3 boda u svakoj utakmici i sve trofeje svake sezone.

To je jednostavno stvar sustava i bez obzira na to što oni mijenjaju i sportske direktore i trenere što je i današnjem nogometu normalno, sustav je takav da svatko tko prati nogomet zna da kod njih u ekipi nema glumaca.

I da su svi oni koji precijenjuju svoju ulogu moraju ići, a legendama se isto ne robuje, evo novi primjer Thomasa Mullera.

Igrački ugovori su i financijski najznačajniji dio kluba i zbilja mi je nejasan pokušaj izolacije utjecaja stanja u svlačionici od djelovanja Uprave.

Uprava je na krilima Petkovićevog ključnog doprinosa prošlogodišnjoj dvostrukoj kruni, dala njemu novi dvogodišnji ugovor, a on je u znak zahvale prvu trećinu ugovora proveo svugdje osim na terenu.

To iskustvo sigurno će pomoći Upravi u razgovorima koje će voditi ovo ljeto pa ćemo vidjeti kakav redizajn nas čeka.

Na polju mladih igrača, ova sezona je izgubljena na više nivoa. Najavljivani Mikić i Pavić su igrali mizeriju, a Pavić se i ozlijedio. Živković i Vrbančić na posudbama nula bodova, Čaić no comment. Juniori imaju opet novog trenera i ne igraju bajno.

Dosta posla.
  • The Octopus
    209
    Volio bi da mi objasni netko ovo "nema pojma o hnlu". Sta tocno zelis reci time?
  • Laugreano
    3.7k
    Pa ne moze netko bit trener dinama, ako ne zna sve o kvalitetama npr Žute i Čubelića, i igranju u paklenoj atmosferi Kušek Apaša ili Kranjčevićeve.
  • SAS1987
    16.7k
    u autobiografiji je Ferguson vise puta kazao kako je kljucno da svaki igrac shvaca veličinu kluba za kojeg igras i da ak neki igrac misli da je veci od kluba je vrijeme da ode.

Slično i na poslu, nakon nekog vrijemena ljudi izgube pozitivan pritisak pa cesto pocnu ili raditi manje ili igrati neke privatne igre.
  • Noel
    9.7k

Eto ti jedan primjer od jučer jako svjež. Cannavaro stoji nokautiran i gleda ko telac dok mu Perković objašnjava stanje na terenu i vjerojatno mu objašnjava tko je Mitrovski koji je par minuta prije ušao i napravio dar mar.
  • The Octopus
    209
    Haha a Boze...
    Svaki trener na svijetu komunicira s pomocnicima, zato ih i imaju. Isto kao i analiticare koji mu pripremaju sve sto protivnik moze ili ne moze. U to budi siguran.
    Mozemo pricati o njegovim rezultatima, igri i slicno. Ali ovo je cista floskuka koja ni malo ne drzi vodu, a koju si mi ovim komentarom i potvrdio
  • Crni86
    9.1k
    Cannavaro stoji nokautiran i gleda ko telac dok mu Perković objašnjava stanje na terenu i vjerojatno mu objašnjava tko je Mitrovski koji je par minuta prije ušao i napravio dar mar.Noel

Dobro pa zivimo u 2025. godini gdje samo upisom na youtube mozes pogledat neke utakmice. Da ne pricamo o tehnologiji koja sve danas postoji kako bi se analiza olaksala. Uz to isti taj perkovic je sjedio uz cannavara 2 tjedna pa mu je valjda i ukazao koje su opasnosti i specificnosti varazdina (pa evo i tog mitrovskog kojeg spominjes, vjerojatmo je zato i perkovic i ostavljen u stozeru.
  • Noel
    9.7k

Dobro nebi sad o Sandru Perkoviću. Svašta bi se moglo napisat..

U ovakvoj situaciji di se lovi na pola sezone -7 i zaostatak u HNL ipak bi više imao smisla trener kojem ne treba objašnjavat ko je Mitrovski ili neki drugi igrač HNLa. Ne kažem da je stranac loš izbor za Dinamo al u ovoj situaciji u kojoj je došao Cannavaro jako riskantno i pogrešno. Nisu to nikakve floskule Cannavaro nema pojma o HNLu.
  • Crni86
    9.1k
    Dobro nebi sad o Sandru Perkoviću. Svašta bi se moglo napisat..Noel

Onda je pitanje da li je to greska cannavara ili ipak mozda perkovica.
  • The Octopus
    209
    Ok, na prvo pitanje mi nisi uspio odgovoriti niti jednim argumentom.
    Reci mi sad koja je garancija za to da bi domace lice doslo i okrenulo zaostatak? Daj mi nesto konkretno/mjerljivo za to se mozemo uhvatiti, a ne necije misljenje ili narativ.
    Cijenim misljenje ali kad pricamo o misljenjima ne mozemo govoriti da su odluke pogresne samo na osnovu njih
  • Noel
    9.7k

Cannavaro je šef stožera i on odgovara za njihov rad. I za njihove greške. Pa tako i za Perkovića. Sam ga je birao. Ili možda nije?

Ne kažem da je garancija to si ti reko. Ja sam samo dao mišljenje da bi netko tko poznaje ligu bio logičnije rješenje od Cannavara u navedenoj situaciji u kojoj smo bili i u kojoj smo sad. To ne znači garanciju. Želiš konkretni dokaz? Stanje na trenutnoj tablici. Bio sam uvjeren i imao mišljenje do jučer da će Fabio osvojit ligu. Više nemam.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.