• deda
    36.2k
    Evo ja ću vam prvi puta javno reći kao skupštinar, povjerenik i suosnivač ovog foruma. Osobno sam najrazočaraniji upravo u igrače od svih struktura kluba. Mene je sram na što njihov pristup utakmicama liči. Ja na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice u HNLu gdje je meni taj pristup bio zadovoljavajući. S druge strane utakmice LP su odigrali s iznimnim pristupom. Što nam to govori? U tom kontekstu krivica može biti sviju nas koji smo na neki način uključeni u rad kluba što smo si dozvolili takav pristup iz tjedna u tjedan. Tko je trebao i kako reagirati? Uletjeti u svlačionicu i sve im po spisku kao neki prije. Evo ja osobno nisam siguran.

Zato i smatram da će nam biti potreban ozbiljan reset koji treba započeti s izborom novog SDa, ali jednako tako i promjena cijelog DNK kluba koji realno zadnje 3-4 godine dozvoljava ovakve "underperformance" od strane dionika na terenu da nam postanu normalni. Nije ovo prva godina da se nama ovo događa, mi već 3-4 prvenstva izvlačimo na ho-ruk što je jednostavno nedopustivo iz godine u godinu, a prije svega zbog razlike kvalitete kadra nas i ostatka lige. Uvijek se može zaletjeti flop sezona, svakom se to može dogoditi, ali realno nama svaka od zadnje 3-4 u HNLu tako izgleda. To je nedopustivo. Podcjenjivački pristup, laganini, lako ćemo, budemo sutra, bit će bolje, radimo, ali nas ne ide, evo sad ćemo. To u mom rječniku ne postoji. Ne želim da postoji ni u Dinamu. Ni pod razno.

I da se razumijemo. Opet ja ovdje ne govorim o tom i tom imenu. Ni među igračima. Ne može se tek tako nekoga obilježiti krivcem. Govorim o stanju uma, motivaciji, razini volje, samopouzdanju, samopoštovanju i poštovanju drugih. Moramo svi skupa dignuti taj nivo i zajednički ga prenijeti na igrače. Naravno, na normalan ljudski način, a ne čobanskim manirima bivših voždeva. Svi djelatnici Dinama kao i igrači moraju postati svjesni u kakvom klubu rade i igraju te kakvu čast im to treba predstavljati.

Osobno ću na tom inzistirati koliko je u mojoj moći i utjecaju. Ne želim Dinamo kojeg ću se sramiti već na koji ću biti ponosan. I s obzirom na svoje godine imam sve manje strpljenja za čekanje.

Mene su ove zadnje godine iskreno govoreći jako potrošile po pitanju Dinama. I njegov današnji rezultat više nego ikad shvaćam kao neku vrstu osobnog poraza. A ja to ne volim i neću si dozvoliti. Ili ćemo tu napraviti iskorak ili deda ode u zasluženu mirovinu po pitanju svih razina svoje uključenosti u klub. Tribina me uvijek čeka i moji prijatelji tamo. Od Dinama kao navijač nikad neću odustati. A najsretniji ću vjerojatno biti kad dođem na tekmu bez ikakvog prethodnog saznanja o bilo čemu vezanom uz dnevna događanja oko kluba.
  • Do kraja2023
    278
    Kad vec sve smjenjujemo ja bi smjenio i odredjeni dio navijaca. Citajuci razlicite upise ovdje oni su me isto razocarali kao i igraci ove sezone. Poslje svakog poraza ili x-a pocinje pljuvacina po svemu i svacem i kaj ima veze i kaj nema veze s vezom!
  • Crusades
    15.2k
    Malo OT, ali da se nadovežem na dio o navijačima:

upravo oni koji su najglasniji da ne smijemo postati klub kao ovi dolje su zapravo i najsličniji kao navijači ovima dolje.

Dovoljno je vidjeti komentare ispod objave rezultata kad kiksamo negdje: čobanizam prema igračima kad nam ne ide, sektaške teorije o navijačkoj skupini koja želi "uništiti" klub za koji navija.
  • Neron53
    1.3k

Jebiga... da, u tome je stvar.
    Oslanjamo se na izraubane i nemotivirane igrace koji su sa nekoliko izborenih proljeca i par skalpova vrhunskih klubova dosegnuli svoj strop i sad su uglavnom uteg a ne razlika.
    Prodajom Rukavine se mogu osigurati sredstva za nekoliko , kako se to voli reci, "karakternih igraca" koji bi u momcad (nadamo se) donijeli neki novi polet.
    Meni su Mierez i Fruk onako na prvu garancija nekog novog pristupa a vjerojatno bi bilo dosta za jos dvojicu trojicu fajtera slicnih osobina.
  • Olmic
    4.2k
    a jesi imao pravo postavit pitanje na zadnjoj skupstini? Ili se to ne smije
  • Sibirski plavac
    4.4k
    čobanizam, sektaške teorije o navijačkoj skupini koja želi "uništiti" klub za koji navija.Crusades

Facebook stranica Volim Dinamo je najbolji primjer toga. Ukoliko netko ima problema s probavom, preporučam da baci oko na njihovu krasoticu od stranice. "Ova nova garnitura zajedno s uličarima nas želi uništiti, Tatta vrati se, sekta Možemo vlada klubom". To je summa sumarrum njihovih objava...
  • Chempers
    512
    Slozio bih se da je pristup igrača ozbiljan problem, čak se možda i premalo govori o tom i ta razlika između HNL-a i LP je najbolji pokazatelj toga, no najveći problem je ipak sama kvaliteta i širina kadra.
    Na drugo mjesto bih stavio pristup a tek na kraju treneri (koji opet nisu uspjeli to promijeniti) Često se trazi samo taj jedan razlog zašto smo ovako loši ali definitivno svo troje je kumovalo ovakvoj sezoni.
  • Crni86
    9.1k
    no najveći problem je ipak sama kvaliteta i širina kadra.Chempers

Mogu razumijet da ovo netko kaze kada igramo sa rijekom i hajdukom i tada bi se o tome dalo raspravljat, ali nas ove godine muce slaveni, istre, gorice, lokomotive, osijek. Zaista imamo manje siroku i kvalitetnu ekipu od tih klubova sada kada igramo jednom tjedno? Zaista imamo kvalitetom ekipu koja prima po 4 komada od slavena, rijeke, osijeka?
  • FelceAzzurro
    284

Nažalost, trenerov intervju je puno toga otkrio.

Sama izjava igrača kako mu govore da ce stici prednost kao i prosle godine, otkrivaju njihovu nonšalantnost i shvacanje ozbiljnosti situacije.

Evidentno je kako netko treba popričati fino i ozbiljno sa svima njima o situaciji i posljedicama ne budu li davali zadnji kap znoja i krvi u preostalih 9 utakmica, a to nije Goran Vlaovic. I to s citavom ekipom i trenerima, a ne "predstavnicima" momčadi. Jos se da to sve stici ali samo ako glave skupe i svaka im tekma bude kao protiv Milana.

Kao sto glave igraci trebaju skupiti i pojacati intenzitet, tako i mi na tribinama moramo. Koliko je do njih, toliko je i do nas. Ne mislim naravno na one koji su stalno tu prisutni vec na one koji prolijevaju žuć po bespućima interneta i bircevima, a stadion vidjeli samo na tv-u.
  • Boycie
    2.5k
    Slazem se, iako Fruka cemo tesko dovesti pa cak i da iskesiramo 5-6mil. Plus Mudrazija, o njemu trubim vec vise od godinu dana. Taj bi u dinamu bio duplo bolji igrac nego sto je. A dobar je svakako.
    Opcenito se slazem i za igrace, ne treba upirati prstom ali svi vidimo koji su to. Pogotovo ako su to oni koji trebaju biti primjer dinamovog igraca i zalaganja prema novima koji dolaze u klub.
    O strukturama kluba osim sportskog sektora je po meni jos rano ozbiljnije pricati jer se puno toga rijesavalo i jos se rijesava u hodu, o trenerima takodjer, prevelik je uzorak (3) i pod svakim izgleda isti k.
  • rioda
    7.7k
    Prodajom Rukavine se mogu osigurati sredstva za nekoliko , kako se to voli reci, "karakternih igraca"Neron53

O kojem Rukavini se radi? :grin:
  • Neron53
    1.3k

Naravno lapsus.... Baturina :)
  • Navijač Dinama
    9.5k
    Ja prvi nisam za smjenu nikog iz Uprave, ovoga i onoga. Prvo, pristup se mora prema Dinamu promjenit, vodit Dinamo i biti u upravljačkim strukturama kluba nije mala stvar, Dinamo nije firma, nekakvo seosko poduzeće ili nešto. Treba biti tome privržen, ozbiljno, objektivno i naravno sa dozom znanja u podsvjesti što je Dinamo i što on predstavlja tome nekom tko tamo radi ili nešto. Nije to igračka, niti je to FM pa kad krene po zlu, ide u kantu smeća, a FM pali load-save, za to je već kasno.

ruke mogu nabrojati utakmice u HNLu gdje je meni taj pristup bio zadovoljavajući. S druge strane utakmice LP su odigrali s iznimnim pristupom.deda

Govora je bilo i o tome pristupu još od nekad zadnjeg gostovanja u Istri(Bjelica, 2-2) , i pričalo se o tome. Samo takvi komentari i mišljenja nisu uzimana za ozbiljno, nego se znalo šalit i sordat sa time, a opravdanja su bila u smislu kako je to sve privremena kriza i što se imamo trest kad gazimo ligu ko plitak potok i nema mjesta paniki, i da samo trujemo forum kad kriziramo igrace " seremo" i "ispoljajemo frustracije" , pa onda šamar realnosti, kriza ipak nije tako mala, niti je period te krize kratak

Promjenili SD, promjenili dva trenera, pa sad očito smo dosli do toga da nisu treneri zaslužni za ovakvu sezonu, nego očito ima nešto do igrača.

Ti @deda nisi naveo igrače, i ne moraš, čak i bolje je, jer ne bi mozda bilo u redu nekog ko je u upravi da priča o njima, pročut će se takva smo i okolina la će se tu nakačit ovo i ono i svašta nešto.

Ja nisam u upravi niti u klubu, pa kao navijač mogu reć svoje mišljenje, dal je ono subjektivno, objektivno, realno (ne)ispravno, ovisi naravno, međutim nije daleko od istine.

Svi(igrači) oni su skoro jednako zaslužni za prčvajz, kao i treneri, ali i SD...
    ako vec govorimo o pristupu, iako imaš tu ovakve ko Ademia i Teophilea koji uvijek igraju najbolje i dadnu sve što mogu obzirom na formu i godine, a onda s druge strane imamo već skovane superzvijezde u našim očima i 50M€ Martina Baturinu koji LP igra i ima pristup kao Modric, a HNL prek one stvari i tako stalno..

, pa onda imamo Kulenovića kojeg se nazivalo herojem ulice ko da je dio Prljavaca, pa onda zazivanje u reprezentaciju, po modernom je sad to krenulo za Stojkovića, a Stojkovic zbog svog mafuranog ponašanja(ono sto neki nazivaju prgavosti, mislim smješno je) zaslužuje iza ušiju, nije on još zaslužio niti je klubu dao nešto niti je neki supermen kao što se priča, da se tako prije svega ponaša.

Pa onda redom bivši SD kojeg se kasno smijenilo, nije ljeta trebao dočekat, pa nam na ljeto nakrcao ovim nekim Mbukuem i Cordobom koji u Derventi ne mogu napravit prevagu, pa se iste branilo sa onim šabansko-cobankovskim fazama( "druga liga, drugi kontinent, nemremo buraz niš očekivat jbt" kuiš kuiš")

pa onda Torrente koji je dobar kad se bunkerišemo, jel se otvorimo i napadamk Torennte ne zna di bije, svaki okomitiji igrač ga pravi budalom.

Pa onda šlag na tortu, Sammy Mmae, kojeg smo "preoteli" Mađarima, Mmae osim Qarabaga ništa nije odigrao, teški škart, a očito i van terena nije najbistriji, sirovina o kojoj je očito sam Bjelica znao nešto više. Ali da, preoteli smo ga.

Tu nažalost dolazimo do još jednog problema, mi navijači, razmaženi, naviknuti uvijek komfor, titule, Ligu prvaka, i nakoksani cirkus po pressicama i medijima... medutim ako ne krenemo od nas da promjenimo i mi svoj pristup, da ne pravimo od razno raznih Baturina, Hoxhi, Stojkovica i sličnih neke Kake,Torrese, reprezentativce Hrvatske i slično.

Tek onda se možda nešto krene na bolje i zdravije temelje i zdraviju prirodniju priču, ovako dok god se budemo bavili prošlosti i budemo ispravljali neispravljive Drine i fajle, krenemo otvarat neke kutije, pandorske ne pandorske bit cemo ovakvi kakvi jesmo, nesimpatični, wanna be borci bez rukavica koji nemaju garda a idu se tuć sa braćom Kličko.
  • mali M
    7.2k
    mada ne razumijem ni pljuvanje Stojkovića. Dečko nakon gro ozljeda ima prvu sezonu u Dinamu. U zadnjih desetak utakmica 3-4 gola i isto tako negdje asistencija. Još i trči ko navijen. Pa šta bi vi od dečka, da svaku tekmu zabi dva i tri asistira? Naravno da ima i on pravo na slabiju tekmu, di je Baturina, Sučić, Kulenović, Rog, Kačavenda, Mbuku, Cordoba? Di je ostatak momčadi koji može asistirati i zabiti?
  • Navijač Dinama
    9.5k
    di je Baturina, Sučić, Kulenović, Rog, Kačavenda, Mbuku, Cordoba? Di je ostatak momčadi koji može asistirati i zabiti?mali M

Napisao sam, samo trebaš pročitat sve od početka do kraja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.