• Bosskovitz
    15.5k

Ne vidim nikakvu potrebu za raspisivanjem prijevremenih izbora samo radi promjene Statuta. Prijevremeni izbori kao pravni institut trebaju postojati za vrlo iznimne i rijetke situacije kada funkcioniranje kluba naprosto više nije moguće u postojećem obliku. Pogotovo je to bitno u ovom trenutku kad je demokracija u klubu tek u povojima jer dugoročno je opasno postavljati takve presedane u samim začecima sustava koji je po mnogočemu pionirski i jedinstven u Hrvatskoj, pa i šire.

Ljudi koji su u temeljima Dinamovog proljeća propagirali su ideju pune demokratizacije kluba još u vrijeme kada je malo tko uopće znao o čemu se tu radi i od toga se sigurno nije odustalo niti će se odustati. Oko toga uopće nema dileme, niti je ikada dileme bilo.
  • miro
    6k
    upravo iz tog razloga mi nije jasno zašto se Statut ne bi promijenio unutar sljedeće 3 godine. Koja je razlika izglasa li se prije ili poslije sljedećih izbora?
  • rioda
    7.5k
    Sve što tražim od novog statuta, za kojeg vjerujem da će biti u smjeru pune demokratizacije, je da se nekako spriječi situacija kad se netko od jučer do danas sjeti preuzeti klub, učlani par tisuća ljudi i odnese pobjedu na izborima.
  • Jurki
    16.2k
    to nebi bila necija pobjeda, nego poraz vecine.
    Nasa je duznost uclanjivati se u klub i ispunjavati svoju građansku/klubsku duznost.
    I onda se tak nekaj nemre desiti.
  • The Undertaker
    7.2k
    Prilično sam siguran da bi drugačije govorio da je Barišić na vlasti. Onda bi se našlo vremena za Statut. Kakogod, DP ima izmjene u svom programu a Nauković je, ako se ne varam, najavio i neke novosti (ma što to bilo) već početkom ove godine.
    Ja se slažem da je novoj vlasti potreban period stabilnosti i kontinuiteta pod uvjetom da ga oni sami sebi daju. Ako se na ljeto dogodi interno razračunavanje Zajec vs Uprava možda će biti potrebni novi izbori.
    Svejedno, štogod bilo, ne vidim nikakvog razloga da se ove godine ne napravi prijedlog novog Statuta i odvije javna rasprava oko njega. Neka novi Statut bude spreman a izbori kad budu, budu.
  • Neron53
    1.3k
    Hocete reci da demokratski izabrana vlast nece ni pokusati godinama mijenjati nedemokratski statut?
  • Tradicija bunta
    7.3k
    Izbori su bili prije doslovno godinu dana i pobijedio je kandidat s 90 posto glasova uz rekordan odaziv clanstva kada je rijec o ovakvom tipu izbora u okruzenju. Uz to je pobijedio i u izborima unutar skupstine s 25 od 60 ruku. Ne moze cisce.

Sad sto se to nekome dopalo, pa bi opet birao... postoje nacini kako do toga doci, pa izvolite.
  • Brusa
    2.4k
    Ne moze cisce.Tradicija bunta

Pa to stoji.

Sad sto se to nekome dopalo, pa bi opet birao... postoje nacini kako do toga doci, pa izvolite.Tradicija bunta

Mislim da nitko (osim možda jednog forumaša) ne priča o izborima "sad", nego o idućima.
  • mokoxax468
    1.1k
    Članak 35, stavka 2 kaže da za donošenje, dopune i izmjene statuta potrebna je odluka najmanje 40 članova Skupštine.

Vjerujem da je i ovo jedan od razloga zašto se potencijalno čeka za izmjene Statuta, jer iz DP-a se nalazi samo 25 članova u Skupštine, trebali bi skupiti još 15 članova sa suprotnog kraja da uopće ovo mogu usvojiti novi statut
  • The Undertaker
    7.2k
    Posoje nacini kako do toga doci, pa izvolite.Tradicija bunta

. Koji su to načini?
  • Tradicija bunta
    7.3k

Protestiraj, iznesi na ulicu svoje ideje, skupi kriticnu masu, napravi pritisak na skupstinare i donesi im par tisuca potpisa ispod svojih zahtjeva, siguran sam da ces na kraju dobit sto trazis.

Ti si ovdje do prosle godine s cinizmom komentirao navijacku borbu za izmjene statuta. Di ti se sad zuri?

Bit ce, ne sekiraj se. I prije nego sto ocekujes.
  • The Undertaker
    7.2k
    Hoćeš reći da ne postoji institucionalan način da članovi zatraže izbore?
  • Tradicija bunta
    7.3k
    Hoces reci da je ikad postojao ?
  • The Undertaker
    7.2k
    Hoću reći da trebamo novi Statut koji bi uklonio nedostatke postojećeg.
  • NB86
    16.1k
    Koja je razlika izglasa li se prije ili poslije sljedećih izbora?miro

Prva stvar je stvar ruku, druga stvar je da izglasavanje novog statuta znaci instant izbore, logicno da onda novi statut nije rađen odma nakon izbora di je netko dobio 90% glasova jer bi to znacilo odma opet nove izbore, najlogicnije je da se statut izglasa pred kraj mandata i samim time idu novi izbori, osim naravno ako se ne stvori dovoljan pritisak o kojem sam i ja ovdje pricao, osnujete udrugu clanova, skupi vas se 5-10 tisuca i idete pred predsjednika.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.