• Infinity
    17.5k
    Uprava radi dobar posao, odjeli za clanstvo, marketing itd rade dobar posao, sportski sektor je zasral.Jurki

I to bi lijepo zvucalo kad bi se moglo reci 'samo'. Cast svima i svemu, ali sportski rezultat je ono sto najvise zeli prosjecan navijac jednog profesionalnog kluba i sve dok su nam rezultati ovakvi kakvi jesu mozemo ocekivati veliko nezadovoljstvo. Navijac Dinama zeli da Dinamo osvaja trofeje, a ne da se po ulasku u korizmu odrice istih.
  • Jurki
    16.1k
    kad bi na taj nacin ocjenjivali da bilo bi lijepo ali nije.
    Naravno da je sportski rezultat najbitnija stvar za jedan nogometni klub.
    I normalno da smo nezadovoljni.
    Svojim upisom sam htel realno reci kaj je dobro u klubu, a kaj nije.
    Niti ovo sve kaj je dobro ne pokriva sva sranja. Ali niti sranja ne smiju umanjiti druge dobre stvari.
    Mozemo stvari ocjenjivati kao u skoli.. npr.. financije - odlican, sportski sektor - (ocajno, nedovoljan 1, pali).
  • ElDorado
    2.4k
    Mi imamo samo jedan problem: nemamo posložen sportski sektor od člana uprave, SDa do organizirane skautske sluzbe. I zbog toga patimo. Jucer sam ocekivao samo plan i rokove a dobili smo opet veliko ništa. To nije nikakva poslovna tajna, to nije nikakvo spletkarenje, to je jasna poslovna odluka koju navijači očekuju.
    Kao rezultat nečinjenja dobićemo opet nove ispisane strsnice špekulacija, svađa i podmetanja.
  • ZrnTSCHeZ
    901
    Pa Dinamo je da bi ušao u Kup Uefa 1997. morao u trećem pretkolu izbaciti Atletico MadridMathiasovi Chageri

Nije se radilo o PRETkolu već redovno 3.kolo iliti osmina finala Kupa UEFA.

U sam Kup UEFA se ušlo ispadanjem u playoffu LP od Newcastlea...pa zatim Grasshoper (1.kolo) i MTK (2.kolo).
  • Enco
    113
    Ne vjerujem da postoji itko tko vjeruje u ovih par minuta izlaganja g. Skendera, ali šta smo mogli očekivati da će nakon četiri sata redovne sjednice izaći pred kameru i reći "ništa ne valja"?

Tvrdi da su kao jedno tijelo,a
    podjele očito postoje to i slijepac vidi .

Financijska situacije je dugoročno stabilna, a
    svima je jasno da su nam financije kao Mikicev dugoročni ugovor.
    Imamo odlicnog mladog potencijala koji ako bude igrao produžuje, ako ne ugovor pada u vodu.
    Ako budemo igrali europu i prodavali igrače bit će love, ako ne ne piše nam se dobro u financijskom smislu.

U svlačionici je proradio inat.
    Pa zar se to ne komunicira pred svaku od zadnjih par tekmi, a na terenu i rezultatima se to ne vidi ?

Siguran sam da je bilo "vatreno" i trebalo je biti s obzirom na situaciju , siguran sam da su donešene neke bitne odluke koje će nam kroz kraći period biti komunicirane kroz dijela, a ne riječi.
    Jer jedino djela nas mogu izvući iz ove situacije, priče ostavimo za djecu.
  • Chempers
    492
    Super, evo danas imamo i champions path, imamo i konferencijsku gdje se mozes nabrat bodova ako svugdje drugdje zajebes, imamo i koeficijent, imamo i rekordan proračun (bar do ove godine), dakle ništa više nas ne sprecava da budemo 10 puta bolji nego prije u godinama koje dolaze. Slažeš se?
  • Mathiasovi Chageri
    4k

Da, apsolutno, no opet tu dolazimo do problema percepcije. Sve ovisi o tome što ti misliš pod 10 puta bolji? Da ti dam banalni primjer, hoće li Dinamo biti po tebi bolji klub ukoliko u idućih 5 godina igra samo jednu grupnu fazu Lige prvaka, osvoji Konferencijsku ligu i dođe do, kaririram, polufinala Europske lige ili ako bude igrao 4 grupne faze Lige prvaka ali ispadne u svakoj od njih.

Ja bi prvi potpisao da Dinamo uzme trofej Konferencijske lige iduće sezone ako ostanemo bez titule, ali za pola navijača je to "mikimaus" natjecanje, "trećerazredni cirkus", "ispod razine Dinama" i jedini kriterij uspješnosti je Liga prvaka, a ovdje bi davali priliku rotacijskim igračima protiv nekih APOEL-a i Olimpija. Meni je to europski trofej, jednak kao onaj koji slavimo već 60 godina.

Sport je sport i ne možeš očekivati da si pretplaćen na naslove, titule i Lige prvaka, ali je problem velikog djela navijača kojima je već Europska liga razočaranje, a Konferencijska ispod časti. Meni je svakako trofej ili finale europskog natjecanja puno bolji uspjeh nego neki bod ili pobjeda u Ligi prvaka u kojoj smo ispali u startu.

Povukao bih paralelu, iako nije baš skroz usporedivo sa onim periodom od 2008 - 2016 kad se rasprodavala momčad prije ulaska u Europu, kad se u skupinama sramotilo bez ikakvog rezultatskog imperativa dok su neki BATE-i, APOEL-i i Oteluli prolazili dalje, ali eto navijači su bili zadovoljni da Dinamo istrči na vrhunske stadione, da se natječemo u najboljem društvu. Danas je Dinamo kudikamo konkurentniji jer više nije obiteljski OPG, no i dalje imam dojam da su kriteriji uspješnosti samo Liga prvaka, iako se nogomet igra za trofeje i uspjehe, a ne za sudjelovanja.
  • Sibirski plavac
    4k
    ali za pola navijača je to "mikimaus" natjecanje, "trećerazredni cirkus", "ispod razine Dinama"Mathiasovi Chageri

Nek pogledaju dočeke navijača Rome, West Hama i Olympiakosa ako misle da je to smiješno i nebitno natjecanje. Pa jebemu to je europski trofej, još je Uefin, tako da nas magarad, Riječani i ostali konkurenti ako ju osvojimo ne bi mogli sprdati da to nije europski trofej jer ga Uefa ne priznaje, kao što to rade kada se spominje KVG.
  • nemapredaje
    4.4k

Naravno da nije ikakav miki maus trofej.

A na to kaj će netko drugi misliti o tome me zaboli kuki.
  • Tom Hanks
    3.5k
    kaj će netko drugi misliti o tomenemapredaje

Nisu problem drugi navijaci već Dinamovi kojima je to izgleda bezvezno natjecanje i trofej
    Samo me zanima jel bi ostali dosljedni toj tvrdnji da Dinamo kojim slučajem dođe do finala/osvajanja pa da ostanu lijepo doma i gledaju ili još bolje ni ne gledaju utakmicu ili bi uzimali i tjedan dana godišnjeg kako bi prisustvovali takvom povijesnom događaju
  • Sibirski plavac
    4k

Da uđemo u finale konferencijske ili ju čak osvojimo, odmah bi se tim istim ljudima promijenila percepcija tog natjecanja i u tom trenutku bila bi im nešto najveće na svijetu. Nešto kao Liga Nacija. Natjecanje kojeg se ignoriralo u prvih par sezona jer smo bili kanta za napucavanje, ali zato kad se 2023. otišlo na Final 4, pratilo se to kao da je riječ o nekom velikom natjecanju.
  • NORTE
    14k
    KL je miki maus liga, to je jasno kao dan.

Trećerazredno europsko natjecanje za sirotinju i male klubove.

Uefa je to potvrdila i novim sustavom u kojem se iz EL ne ispada u KL sredinom sezone.

To što smo mi ispali s pet komada u Solunu je druga priča.

Mi i jesmo taj rang, to smo dokazali i dokazujemo u svim natjecanjima.

I ne samo zbog toga, igranje tog natjecanja predstavlja nadu za nas male, jer s velikima nemamo što, to smo dokazali.

Na odličnom smo putu za KL, a glorificiranje tog natjecanja dokazuje koliko smo mali.

Uvjerljivo treći klub Hnl-a.
  • Iskrenjak
    269

Točno to, nevjerojatno kako ljudi bez ikakvih kriterija pričaju o osvajanju europskog natjecanja.
    Pa ispali smo u kupu od Osijeka, prije toga jedva prošli Bjelovar.
    U prvenstvu imamo 1 (slovima jednu) pobjedu protiv klubova jačih od Slaven Belupa.
    Nijedan od klubova iz ove gore usporedbe ne može sa sigurnošću reć da bi prošli skupinu konferencijske.

Ustvari je stvar jednostavna i jasna, klub koji ne može osvojiti HNL (ili kup) upada u mikimaus ligu, a upravo zato što ne može osvojiti HNL, nema nikakve šanse, ni u teoriji, osvojiti tu istu mikimaus ligu.
  • kadsemasazatalasa
    36
    Norte,

ne ispada se ni iz LP u EL, a EL je itekako respektabilno natjecanje.
  • Maxova dijagonala
    3.1k
    Glupo je i maštat da će Dinamo sa ovim kadrom doć do završnice Konferencijske lige.
    Ova ekipa prima 2 gola po utakmici u hnlu od Gorice,Slavena ili Istre.
    Sa ovakvim golmanom,obranom i povratnom trkom nama će neki klub iz Španjolske,Engleske ili Grčke zabit 5 komada u utakmici kao od šale.
    Još na ljeto ostajemo bez Baturine i Sučića,ostaju nam Petković,Pjaca,Mišić,Ronael,Galešić(mislim da će se on stabilizirat) kao igrači koji mogu dogurat do recimo četvrtfinala KL.
    Uz to sve Dinamo nema širinu kadra da gura na dva fronta.
    Cordoba,Mbuku,Kačavenda i da ne nabrajam dalje ne mogu rutinski dobit ni Bjelovar bez uvođenja Baturine i Pjace.
    Nama prvo treba odličan sportski direktor koji će napravit ozbiljan remont ekipe sa desetak novih igrača jer ovdje treba svježe krvi.
    Da sutra počinje KL sezona 25/26 Dinamo bi jedva bio među prvih 20 ekipa na tablici.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.