• GeneralNapoleon
    407
    Neka pokazu da ne zasluzuju otkaz tako da nadu SDa dostojnog naseg kluba.
  • mali M
    6.4k
    ako izabrani ljudi zbilja nisu sposobni voditi ovako velik klub kao Dinamo, a nažalost puno toga upućuje da nisublubach

znači, ti temeljem neslaganja sa SD-om i vjerojatno Zajecom tvrdiš da svi izabrani nisu sposobni za ovako velik klub? Ako smo klub digli navijački, marketinški, očistili poslovanje kolko tolko od nelogičnosti i nelegalnih postupaka, kako nisu sposobni? SD mislim i ja da nije na razini Dinama i to je to. Zeko da je samo odradio ovu rolu preuzimanja u zdrave ruke više ništa ne treba. Ostali funkcioniraju dobro ili su barem sposobni osluškivati tržište ili koji dio već rade i mijenjati što ne valja. Nemojmo generalizirati.

I još nešto, vjeruj mi da bi puno lakše sve bilo posložiti da smo kretali od "nule". Najteže je preuzeti nešto u rasulu i onda ga pokušati dovoljno pročistiti i posložiti da može prvo barem normalno funkcionirati i onda pretvarati u "zdravu poslovnu sredinu"... a mi tu dramimo nakon niti godine dana preuzimanja onog rasula u kojem smo bili.. To ne amnestira da se nešto što nije uspjelo makne ili promjeni, ali bio sam u sličnoj situaciji i to je proces, ne stigneš misliti niti se fokusirati na 20 stvari, moraš jednostavno riješavati situaciju po situaciju i problem po problem..
  • deda
    34.5k
    Opasne stvari mnogi od vas povlače. A najgora od svih je neutaživa žeđ za trošenjem ljudi. Što vi mislite koliko je ljudi cijelu ovu borbu iznijelo, koliko ljudi je osnovalo Zonu, koliko je ljudi sposobno biti SD, trener ili manager u Dinamu. Prvi odgovor vam je možda 100, drugi 6, a treći manje od 20. Zbrišite ovih 120 ljudi i ja vam tvrdim da nema ni grupe, ni Zone, a vrlo brzo ni kluba. Zato treba biti oprezan. Najlakše je frustraciju i nezadovoljstvo pretvoriti u čistke, eliminacije. Ja vam tvrdim da taj put vodi u nestajanje kluba. I to je greška koju su tovari radili. Smatrati da postoji neki nepresušan bunar ljudi sposobnih, voljnih, a karakterno, intelektualno dovoljno jakih da vode klub je put u propast. Dinamo si ne može dozvoliti prosjek, Dinamo je gigant i vrhunski klub, tko mu nije dorastao neće se zadržati, ali kolodvor u svlačionici pa i uredima to neće postići.
  • mali M
    6.4k
    nepresušan bunar ljudi sposobnih, voljnih, a karakterno, intelektualno dovoljno jakih da vode klubdeda

tako je i ne samo to nego su to i ljudi koji daju puno više od redovnih 8 sati koliko većina nas daje na svojim poslovima. Najčešće to ispadne da takvi ljudi budu dostupni, aktivni i u "radnom modu" cijeli dan. Dom im služi da prespavaju negdje...
  • Paggini
    34.1k
    Kupit ćemo novu upravu, imamo para. Koliko može koštati uprava Eintrachta??? ISKEŠIRAJTE!!
  • Dudu9
    1.4k
    Nakon izbora kako su maknuti Peras i dečka joj i druge ljude te doveli iskusne i dokazane na svom poslu, tako su isto na upražnjenom mjestu SD mogli tražiti iskusnog sportskog direktora iz europskih zemalja, slobodnih takvih sigurno ima, platiš ako treba dobro i miran si barem možeš reći da si dao sve od sebe da sportski sektor vodi neko ko ima iskustva i sposobnosti, ovako dali sportski sektor o kojem ovisi jako veliki proračun od 70mil nekom ko to nikad nije radio da se ući
  • Crle
    725
    Upravo to, mislim da nisu ni svjesni da sa ovakvim zahtjevima bi se ubrzo našli da moraš birati "manje zlo" a ne nekoga temeljem njegove sposobnosti i kompentencije.

Nakon izbora kako su maknuti Peras i dečka joj i druge ljude te doveli iskusne i dokazane na svom poslu, tako su isto na upražnjenom mjestu SD mogli tražiti iskusnog sportskog direktora iz europskih zemalja, slobodnih takvih sigurno ima, platiš ako treba dobro i miran si barem možeš reći da si dao sve od sebe da sportski sektor vodi neko ko ima iskustva i sposobnosti, ovako dali sportski sektor o kojem ovisi jako veliki proračun od 70mil nekom ko to nikad nije radio da se ući

Pa daj tim ljudima za pravo da im možda treba nekoliko mjeseci da pohvataju stvari. Isto tako dozvoli im da mogu napraviti neke greške. Pa nije ni da kvalitetni sportski direktori rastu u obližnjem parku pa ih samo tako ubereš. Ajde vi jednom budite primjer barem kod pisanja, pa ne izbacujte nebulozne izjave poput "da bi si svi trebali dati otkaz" i ne znam što. Probajte staviti na papir proračun i troškove pa prije pisanja o kapitalcima i kako "dobro platiš ako treba" razmislite koliko je što realno i ostvarivo, ovisno u kojem trenutku. Razbacujete se sa tim troškovima, novcem i proračunom kao likovi iz birtije.
  • Dudu9
    1.4k
    Isto ko što je došao Puhalo, Manenica a ne neki klinac od 20 godina da vodi te sektore, dinamo jako puno ovisi o sportskom sektoru nije isto platit igrača 2 ili 3mil ili prodati za 15 ili 20mil razlike su i to jebene da sa manjim dijelom toga SD sam sebi plaću isplati dobrim dogovorom, a da ne pričamo o tome jel dobra procijena kupovine di baciš 6,7 mil u vjetar ili od toga napraviš da u budućnosti imaš veliki profit, jedan Sučić plaćen 200k sad vrijedi 15mil, zato je jako bitan odličan SD
  • Crle
    725
    Ja se slažem da je možda trebalo uzeti nekoga iskusnijeg pa učiti svojeg SD-a uz tog iskusnijeg i postaviti neke temelje vlastitog razvoja ljudi, ne samo igrača. Iskreno, mislio sam da će se tako i dogoditi. No također jasno mi je da se može pogriješiti, kao i to da rezultat nečega ne mora odmah biti vidljiv, pogotovo u nogometu gdje treba puno potrošiti za neki instant rezultat. A ni tu nema garancija.

Samo se ne treba zavaravati sa prošlim prodajama igrača jer su one produkt jednog drugog sistema i kao takve nisu za usporedbu sa normalnim poslovanjem. Sistema koji nije imao nikakvu financijsku odgovornost kao ni plan za koji možemo reči da je zaslužan za neki uspjeh. Sve je funkcioniralo stihijski i igrači poput Sučića su zapravo sretno ubodeni jer je se išlo na kvantitetu. Zapravo je pitanje koliko je takvih igrača plaćeno i da li je onda prodaja Sučića financijski uopće isplativa ili je taj novac zapravo pokrpao trošak ostalih 10 promašenih igrača.

U ovom trenutku zazivanje otkaza ljudima tamo zbog mogućeg lošeg odabira sportskog direktora nakon jedne polusezone je u najmanju ruku pretjerivanje.
  • Dudu9
    1.4k
    Oni koji su odabrali Marića su odgovorni za to, na kraju kad vidimo da ne funkcionira odgovorni su što ga i dalje drže na toj poziciji, jer ako ćemo se molit bogu da uspije transfer i da SD napokon nekog pogodi to nema baš smisla niti veze sa sposobnošću Marića kao SD
  • Plavi 9
    57

Dobar upis. Sve ima svoj rok trajanja a naročito entuzijazam, volonterstvo, nekakva zaluđenost i sl. Rijetki imaju energiju potrebnu za raditi u Dinamu kakvog želimo imati. Nije niti stvar novaca, jer Dinamo bi mogao zaposliti npr. dvojicu da rade po 6 sati dnevno, pa je kao matematički isto da imaš jednog koji radi 12 sati dnevno, ali ne radi se o tome. Jednostavno neki ljudi vrijede više. Koliko poznajem Sanjina sigurno je i on jedan o takvih. Čovjek živi Dinamo a ima i strašnu volju, znanje i sve potrebno da bude na toj funkciji koju obavlja. Jedino što smatram da je nespretno izvedeno je naziv radnog mjesta na kojem je zaposlen pa to ljudima izaziva otpor. Ono što je Manenica objasnio na Članskom danu da Sanjin radi i po meni bilo najbliže funkciji tajnika kluba i tako bih ja nazvao to radno mjesto. Tajnik je i inače po vokaciji duša svake organizacije, tako da je i s te strane sve legitimno.
  • Crle
    725
    Pa naravno da su odgovorni, nitko ne tvrdi da nisu. Govorim da smo tek na prvoj polusezoni sa ovim ljudima u klubu. Suditi ću im kasnije kada prođe normalan vremenski rok gdje se može pošteno ocijeniti rad i rezultat.

Ne mogu trenutno ni suditi da li treba njemu odmah dati otkaz kada ne znam koja je pozadina svega kao ni kako će to na kraju sve ispasti. Nije ta funkcija kao mijenjanje trenera. Isto tako mislim da imam neku malu odgovornost kao član kluba paziti što pišem jer najmanje koristi ima od toga da zazivam neke revolucije i smjene javno po forumu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.