• Toni90d
    984

Ok za znati. Ovo sad nije nista osobno upućeno tebi. Ali mi je sve to sad smiješno. Klub umjesto da se otvara, on se zatvara.
    Hoće li klub onda isto tako uzimati vjerodostojno kritike ovdje sa foruma, primjerice za probleme sa skenerima, redarima, tehničkim poteškoćama kod aplikacija. Ili ćemo sad sve odrađivati preko emaila, pa kad dođe odgovor (ako dođe) znati na čemu smo? Čija god odluka za ovo bila, nije na čast, umjesto da svi kroz pozitivne i negativne komentare dođemo do nekih rješenja, novih ideja, prilikom loših rezultata, podvija se rep i zatvaraju se vrata.

Ovo je jedan od rijetkih kanala, kojim se može sa klubom direktno komunicirati, koliko god negativnih stvari bilo, i dalje je pozitivna stvar. Dosta toga se može isfiltrirati, negativno od pozitivnog, ispravna kritika od namjerne provokacije. Netko ima ideju, pa se još netko nadoveže na nju, pa ispadne još bolja, ako neke stvari ne funkcioniraju kako treba, prije će ovdje javit 5 ljudi, a ovako će klubu netko napisati 1 E-Mail, a klub će misliti da je to samo kod njega, jer ostalih 4 nije poslalo E-Mail (nebitno iz kojeg razloga).

Ali ako je ljudima u klubu lakše se zatvoriti, a ne kroz svoje članove pronalaziti riješenja, neka bude tako. Za mene osobno, tužno, žalosno. Ne očekivano da će se ovako podvući rep. Ali izgleda da klub nastavlja tu politiku, ovo se samo veže na druge stvari, gdje klub nema reakciju na divljanje u našem domu, gdje se klub može napadati sa svih strana bez reakcije i još par stvari o kojima sam pisao.
    Ako nisu bili spremni na kritike ili nisu u stanju odvojiti negativnu kritiku od provokacija, onda iskreno nisu ni trebali započinjati tu praksu.
  • Eduardo
    21.7k
    oni su i dalje tu, čitaju prijedloge i konstruktivne kritike, ali zaboravite na komunikaciju kakva je bila do sada. Vjerujem da će se i dalje prihvaćati te ispuniti ili proslijediti ostvarivi prijedlozi, ali nema smisla da dečki tu budu u ulozi "korisničke službe" na forumu i svakom ponaosob odgovaraju na postove.
  • Paggini
    29k
    Zona Dinamo nije službeni forum GNK Dinamo.

Slijedom okolnosti, ljudi koji su dobili funkciju u klubu su i članovi na forumu, što neki percipiraju kao da je njihovo bogomdano pravo da se na njihova pitanja treba odgovoriti.

Imate tribinu 14.12., imate Dinamovo, imate Plave noći - svugdje možete pitati pitanja ili u prolazu osobno popričati s nekim članom Uprave Dinama

Ali ne, klub se zatvorio jer Sanjin ili Papa ne žele na forumu odgovarati pitanjima zašto se Marić nije smijenio još i koga se planira dovesti za pojačanja.
  • Eduardo
    21.7k
    Slijedom okolnosti, ljudi koji su dobili funkciju u klubu su bili članovi na forumuPaggini

I to nekih 5 godina prije nego se išta od ovih promjena počelo događati.
  • Niko1986
    329
    Jel prekoračenje ovlasti predstojnika ureda to što je u grupi s novinarima gdje šalje poruke “off the record” pa onda novinari to koriste za članke gdje se pozivaju na “izvore s Maksimira”?
  • Zagreb1992
    1.9k

Ako si to vidio onda fino dokaze prikažite i amen ..Samo nemoj reći sada da si čuo
  • Crni86
    6.4k
    sa razno raznih strana su krenuli ti navodi. U pocetku sam se slagao da ne treba na svaki krik odgovarat, ali sad doslovce krenulo sa svih strana. Pa i vlastiti navijaci gore to navode, ocito se ta laz primila na plodno tlo, tj prima se vec mjesecima na plodno tlo. Nitko nije reagirao, nije bitno tko prica vec je bitno da li se to u javnosti prima, bitno je zastiti svojeg covjeka od javnog terora. Ako taj covjek radi posteno svoj posao, sa emocijom, trudi se i cita sad sve ove pizdarije, to nije posteno prema njemu. Klub je morao stat na kraj lazima kad su vidjeli da je to preraslo sfere gdje to kazu jedan dva lika. Nije korektno prema nikome, zvao se on Zajec, Maric ili Sanjin. Da sad ekipa krene srat po Paginiju sa zone dinamo, ja bi prvi ustao i reko Pagini je super lik i odjebite od njega. Nedamo na svoje i tocka. Radi se isti propust kao i prosle godine, suti se. Pusta se medijima da stvaraju narative, pusta se tovarima da stvaraju narative, pusta se daltonima da stvaraju narative, a mi zakopcani do grla velika gospoda sutimo i primamo udarce pojedinacno i klupski.

Ali opet - sta Sanjin može raditi van svoje funkcije? Kao što je Deda odgovorio više puta - Sanjinova funkcija je operativno-logističke prirode, da sve između svih grana u klubu teče bez zastoja.Paggini

Ne znam, dao sam samo primjer da bi to vidjeli i IO i predsjendik. U IO-u sjede ugledni poslovni ljudi i sumnjam da bi si dopustili da im se ukalja ugled samo zato za SŠ vodi klub kao sto neki kazu. I iz tog aspekta ja vjerujem da je to laz, ali mnogi broj ljudi ne razmislja na taj nacin. Lako za mene.

Za ovo imaš dokaze ili samo razmišljaš naglas? I na koga se tu referiraš točno da upravlja sportskim sektorom?Paggini

Sam Zajec je rekao da on i Maric vode sportsku politiku, vise ljudi ovdje je pisalo kako Zajec savjetuje Marica, vise ljudi je tvrdilo da je Maric htio stranca za trenera , a Zajec je htio Bjelicu. Ja razmisljam na temelju onoga sta je napisano i receno.

Pa ja iskreno ne znam tko vodi sportski sektor. Na papiru ga vodi Maric, ako ga savjetuje Zajec jer je neiskusan onda indirektno sportski sektor vodi Zajec. Zato kazem, trebalo je zaposlit strucnu osobu kojoj ne treba mentor i savjeti. To bi bio jedini ispravan i transparentan potez. Ovako mi ne znamo tko treba odgovarat za ovakav slom sportske politike , onaj tko potpisuje odluke ili onaj koji je svojim savjetom doveo do tih odluka?
  • Niko1986
    329

Dokaze ti ako želiš mogu poslati u privatnoj poruci jer ne želim kompromitirati osobu koja mi je poslala.
  • M94
    1.4k
    oni su i dalje tu, čitaju prijedloge i konstruktivne kritike, ali zaboravite na komunikaciju kakva je bila do sada. Vjerujem da će se i dalje prihvaćati te ispuniti ili proslijediti ostvarivi prijedlozi, ali nema smisla da dečki tu budu u ulozi "korisničke službe" na forumu i svakom ponaosob odgovaraju na postoveEduardo

Odgovaralo se na sve i svašta, dilale svakakve informacije, ispala je jedna neugodna i nepoštena situacija sa kartama za Bratislavu i od onda je sve krenulo nizbrdo. Kad se činilo da je Dinamo konačno blizu svojim navijačima/članovima odjednom muk i tišina na normalno postavljena pitanja gdje su ljudi s pravom bili ljuti.
    I sad da se zaboravi komunikacija kakva je bila...
    Nije se tražila informacija gdje Zajec ruča ili nešto peto, nego opravdana pitanja o ulaznicama.
    Odgovora nema a neće ga ni bit vjerojatno.

Samo mi smeta kad se ljudi prave bedasti i prave da se ništa nije desilo. Nešto što bi ispalo veliki skandal da je ostala garnitura od prije.
    Ovako ujeo vuk magare.
  • Crni86
    6.4k
    Ako imas dokaze tvoja odgovornost kao clana kluba je da to prijavis klubu i posaljes dokaze.

Nemas sta kompromitirat osobu, ako je to sve istina.
  • blueboy
    145
    sa razno raznih strana su krenuli ti navodi.Crni86

Ne, nije to stiglo s raznih strana, nego od bjegunca zorana mamića u nekom podcastu. Onda je to mali prasicko pokupio, pa lesicki, a kasnije i svi njihovi navijači.
  • Eduardo
    21.7k
    onda znaš adresu na koju se trebaš javiti, a ne "dilati" screenshote okolo po forumu.... samo pazi da sebe ne kompromitiraš.
  • Paggini
    29k
    U pocetku sam se slagao da ne treba na svaki krik odgovarat, ali sad doslovce krenulo sa svih strana. Pa i vlastiti navijaci gore to navode, ocito se ta laz primila na plodno tlo, tj prima se vec mjesecima na plodno tloCrni86

Pa da sad klub izađe s pressicom u kojoj krene pobijati te navode, jel misliš da bi ljudi koji to misle rekli - "Aha, klub je rekao da nije tako, onda u to vjerujem"? Ne znam baš.

Osvrtanje na to bi, po meni, dalo legitimitet toj tvrdnji u očima tih istih koji u to vjeruju. I tek onda bi to postalo uvriježeno mišljenje jer tako funkcionira ljudska psihologija - "zasto se osvrću na to i komentiraju ako tu nema nicega? Sigurno zato sto tu ima necega!"
  • Crni86
    6.4k
    ha sad si dopustio da se ta pizdarija rasiri. I sad vise nije nista bitno, to je informacija koja se rasplamsala. Informacija koja se primila i medu vlastite navijace pa mi sad reci da li su onda dobro odreagirali na te navode?

Da jesu, stalo bi na navodima daltona i blazicka, nebi vlastiti navijaci mislili da su ti navodi istiniti. A to je problem kad dopustis da drugi postavljaju narativ a ti sutis ko zaliven.

Komunikacija prema van je ostala isto losa kao i proslih godina. Suti se za sve. Sudi navijac hajduka u ligi mi sutimo, krade se nas gura se tovare mi sutimo, pogledaj kazne dissciplinske komisije mi opet sutimo. 90% medija druka za tovare a po nama gazi mi sutimo.
  • Toni90d
    984
    Jasno mi je da nije službeni forum.

Ali kao ovakav može služiti za puno dobrih stvari, kao što je služio do ovog rezultatskog kraha. Dosta pitanja koja su se postavljala, a nemaju veze sa sportskim dijelom kluba, su bila dobronamjerna, a često su se ponavljala od više članova.

Ja osobno nisam postavio pitanje zašto Marić nije smijenjen, nego po kojim kriterijima je skinut V.D. ispred, primjerice.

Za dosta nas je ovaj forum jedini način komunikacije sa klubom, jer nismo u stanju biti na plavoj noći ili na tribini 14.12. (neću ponavljati zašto se to moglo i bolje odradit, a bilo je vremena za to napraviti)

Kad klub ima ovaku mogućnost, ne službeno komunicirati sa svojim članovima, zašto ju ne koristit? Umjesto da gledamo na stvari sa pozitivne strane, pa sad i u rezultatskoj krizi, klub se zatvara. Umjesto da koristiš ovakav kanal, ostavljas ljude bez nekih informacija koje, možda, nisu bitne Peri i Antonu koji pišu na Facebooku, a nama koji smo ovdje je Dinamo doručak, ručak, večera, pa bi željeli znati i čuti neku informaciju, kao primjerice od Papastrumfa, kad će novi web shop ili učlanjivanje za sljedeću godinu, a te informacije možda nisu bitne Peri i Antonu. Primjer je isto Dinamova Revija, gdje je klub dobio dobar feedback od korisnika foruma. Ne mora se nikakva ekskluzivna vijest ovdje prvo objaviti, ali se može možda natuknuti, pa dobiti neku ideju koja bi se mogla iskoristiti za to. Kao što se ovdje može objasniti primjerice da travnjak iz tog i tog razloga nije dobar, primjerice da je klub spreman zamijeniti sve travnjake, radi dotrajalosti u prvom tjednu nove godine.

Najlakše je odustati, zašto se nebi digli iznad toga, iskreno sam očekivao da će se klub, tj novo vodstvo, dignuti na svim razinama, pa i kad je teško, da se neće povlačiti.

Gdje je problem sjesti sa klubom, dogovoriti jasne smjernice, i koristit forum kao pozitivnu stranu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.