• vjeko1701
    8.9k
    Znamo, želimo demokratski proces odabira članova skupštine. Skupština je nadzorni dio kluba koja se brine oko ustroja kluba i rada uprave.

Uprava je izvršni dio kluba i ona se ne bira od članova već ju definira i postavlja skupština. Mi ovdje pričamo da li bi se Dinamu isplatilo uvest mehanizam gdje dovoljno jak sponzor imao pravo na glas u upravljanju klubom. Da bi do toga došlo, takvu promjenu u upravljanju mora ionako izglasati skupština.
  • The Undertaker
    5.8k
    Misliš da veliki sponzor bude i član Skupštine? To je "normalno" i poželjno. Onaj koji daje novac mora biti uključen u klub i mora se čuti njegov glas.
    Samo, to su detalji a mi još nismo usuglasili osnove.
  • Gražvydas Mikulėnas
    12.7k
    tako je.

E sad, problem je što smo mi miljama daleko od toga, a javnost ima sliku da su ovo ljeto klub vodili isključivo bišćan i šimić.

sve što se loše napravilo je bila krivica šimića, za sve dobro perasica.

i ovo vrijeme di ne znamo di smo mi ide na kurac da bi im se najradije najebao svima majke

ponašaju se i rade šta hoće bez da ih itko išta pita

BSN
  • vjeko1701
    8.9k

Ok, da se razumijemo, ja ovo pričam u nekoj budućnosti gdje je klub prošao sve procese koji dolaze pa se onda mogu raditi ovakve strategije privlačenja novca u njega. Ništa od ovog ne vrijedi za trenutno stanje koje se mora rješiti.

Da, samo je rasprava o koliko novca ovdje pričamo i kakva uloga u klubu za taj novac.
  • Derby
    271
    Što je trenutno potrebno za izglasati novi statut? Većina u skupštini?
  • jedan u nizu
    8.8k
    mislim da uprava zajedno s predsjednikom izglasava novi statut, ne treba se cekati skupstina.
    zapravo bi statut trebao urediti stanje prije skupstine da nema nebuloza poput onih na zadnjoj.
    barisicu bi to trebalo, da moze dobiti vecinu, ali ocito se lome oko drugih pitanja pa jos nije prihvacen.

e sad, da li samo on odlucuje, ili tu treba podrsku drugih clanova uprave nije mi jasno
  • Imamo Dinamo
    3.7k

Kakve su to ideje? Statut ide na skupštinu
  • jedan u nizu
    8.8k

iskreno mislio sam da te info kolale okolo nakon one skupstine i da su takve bile izjave mumije i natpisi u medijima.
    mozda sam se prevario onda :S
  • Imamo Dinamo
    3.7k

Ma kakvi. Ludost bi bila dozvoljavanje upravi da mijenja statut po svojoj volji.
    Statut mora ići na skupštinu, zato i traju borbe za svakog skupštinara i dalje
  • Derby
    271
    A kako da znamo kad postojeći statut nije dostupan javnosti (članovima)? :) Ili se nešto promjenilo u međuvremenu?

Meni isto ima smisla da mora ići na skupštinu - pitanje je li dovoljna većina ili treba imati 2/3?

Jer ako se ne ceka da se osigura dovoljna većina u skupštini da bi se išlo sa novim statutim, što se čeka? I dalje nema dogovora oko prijedloga?

Ne želim biti pesimist, ali me ovo brine... ne bih htio da na kraju ispadne samo kupovanje vremena postojeće garniture.

Iako po ovome što je izašlo u javnost vezano za prijedloge statuta čini se da će Barišić i ekipa i dalje ostati tu. Jasno mi je da promjene neće ići preko noći i da će proći još dosta vremena da dobijemo klub kakav želimo.

Doduše, pravo pitanje je što prosjecni navijač Dinama želi :) Pretpostavljam da BBB i dalje ne odustaju od konačnog jedan član - jedan glas. Ljudi koji su dobili priliku sudjelovati u prijedlogu novog statuta imaju zbilja veliku odgovornost i kad napokon izađe prijedlog bit će svakakvih dojmova.
  • Imamo Dinamo
    3.7k
    A kako da znamo kad postojeći statut nije dostupan javnosti (članovima)? :) Ili se nešto promjenilo u međuvremenu?Derby

https://www.scribd.com/document/395966745/Novi-Statut-18-12-GNK-Dinamo
    Procurio je ima par godina.

Meni isto ima smisla da mora ići na skupštinu - pitanje je li dovoljna većina ili treba imati 2/3?Derby

Većina.

Iako po ovome što je izašlo u javnost vezano za prijedloge statuta čini se da će Barišić i ekipa i dalje ostati tu. Jasno mi je da promjene neće ići preko noći i da će proći još dosta vremena da dobijemo klub kakav želimo.Derby

To je i bilo realno za očekivati. Nije valjda netko mislio da će Barišić i ekipa samo odjednom reći "evo, mi odlazimo a vi radite kaj hoćete"?

Što se tiče trenutne situacije oko novog statuta - nemam pojma
  • Derby
    271
    thx, nisam znao da je procurilo. Imam sad što čitati prije spavanja
  • Pop corn
    8.7k
    Statut svake udruge građana dostupan je online na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave.
  • Keyser Soze
    10.4k
    Čak bi rekao i očekivano.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.