• kibic
    1.3k
    Nažalost kaj se očekivalo kaj bu žiri odabral? Kaj se očekivalo da bu gradonačelink amenoval, nekaj funkcionalno za nogomet? Možda je sad svima jasno kolko je on "još od one tekme z Partizanim i 5:0" na Dinamovim tekmama i da prati nogomet. Kakva je mačka u vreći bil kad se krenulo vjerovat njemu da bu Dinamu napravil novi stadion. Bu; isti, još skuplji, nekompaktni. Isti taj je vrištal, larmal i prosvjede dizal jer se kopalo po Cvjetnom trgu i pogodovalo Hoto grupi, a sad njegovi žiri pogoduju talijanskoj grupi arhitekta poznatih po stambenjacima.

Ovdje je nevjerojatan posel kolega @CISCO napravil, prokazal sukob interesa u natječaju, ne jednog, nego 3 sudionika ovog procesa, a neki onda misle da je samo problem kaj se zanemaruje zahtjeva navijača koji žele nogometni stadiona. Nevjerojatno kako ostatak lagano poprima Stockholmski sindrom i krenu tješit sebe, a djelomično i astroturfat, da se bude riješilo u drugoj verziji, u izvedbenom planu. Sam da zatvore kuteve i onda bu to dobro. Ko da to onda ne mijenja cijeli projekt, neg je to slaganje Lego kockica. Zakaj onda odabrat taj stadion kao najbolji, kad autori trebaju popravit zadaću i izać na drugi rok? Zakaj onda nedovršeni prijedlog nagradit s najviše love.

Mislim toliko je očajno da ovdje ljudi priželjkuju rješenja 3LHD-a, biroa odgovornog za onaj moderni bunker bez prozora u Preradovićevoj; pa Otta Barića koji napravi bakreni stadion, pa kad se pokrene priča o skupoći, krene pričat da je njegov zapraf drven. A za vrijeme prvih izbora je obećaval da bu dopeljal lovu katarske kraljvske familije ak pobjedi njegova lista "Dinamo iznad svih". Doslovno su svi pali u takav očaj da imaju sklop ko kad izađeš van lovit ženske, pa se pri zatvaranju birca upale svijetla i skužiš zadnju žensku za šankom kak te natočena ko vol škica. Pa ono, ne želiš i ovu večer ne zbarit nekaj.

Najveći poraz svega ovog je kaj osoba, Zvone Boban, ikona nevjerojatno puno ljudi, izabrana na poziciju predsjednika Dinama, za kojeg se statut menjal da bi imal na toj poziciji sve kaj mu treba da se ušeče po crvenom tepihu, ignorira zahtjeve navijača, pa i sam program platforme Dinamovog proljeća za koji se glasalo. Ignorira i upute klubskog odbora za stadion, il kako se već službeno zove, da bi kimal glavom kad mu predsjednik arhitektonskog žirija i gradonačelnik vele da su odabrali remek-djelo, al to bumo mi svi diletanti kaj volimo izgled palačinke i krafne, u budućnosti znali cijeniti. Boban, zagrebački high-kick komunističkom milicajcu, koji je simbolički i mentalno lansiral socijalizam u ropotarnicu povijesti, misli da je ovaj throw-back na socijalističku gradnju, nekaj kaj simbolizira Dinamo i njegovu sjajnu budućnosti.

Dobro je tu jedan kolega napisal, kako da Plenković i HDZ ne iskoriste ovo? Kak se onda čudimo da takva stranka iz godine u godinu pobjedi na izborima? Pa kad svaka druga politička opcija, pa i gradonačelink najvećeg grada u Hrvatskoj, su takvi autogol maheri da mu sve na volej namjeste.
  • mali M
    10.8k
    ja zbilja neznam koliko teško može biti srušiti ovaj natječaj... Sam nek drugi uredi pročitaju malo po Zoni, sve ste im servirali...

I btw. Ja bi razumio da se mi tu svađamo sa Gradom ili Vladom, nego nas navijače vlastiti klub pljuje i omalovažava.. to mi je zapravo najveće razočarenje i jad... Al dobro..
  • don
    22.4k
    Koji je onda smisao tribine? — Crni86

šta misliš koji? Taj da će se Boban egoistički podnit i prekinut prvo pitanje na pola i pričat monolog i sve ostale pizdarije koje je do sad govoria. To vam je na prvu tako, bit će korekcija, naviknit ćete se..

di je tu ta demokracija i sluh za svoje clanove? — Crni86

nema tu demokracije očito. Prodana izborna priča.
  • San Lorenzo
    24.4k
    Provjetravanje nam treba jer će se u silnom hommažiranju starom Maksimiru paziti i na to da novi smrdi po pišalini i znoju.
  • Pacho
    21.2k
    Nadam se da Zvoni i kliki nece proci mucenje vode i skrivanje iza "Dinamovstine" koju izgleda najbolje razumiju pederski duo iz Milana i ziri koji ukljucuje tovare i Srbe. Sve je to u sluzbi opravdanja nakaradnog izbora.
  • crophantom
    8.3k
    Koji je onda smisao tribine? — Crni86

Da uzivo imas priliku cut kak si nenormalan, niš ne razumijes i nije na tebi da se petljaš jer si dio populisticke mase. Kaj ti nije jasno?
  • Tom vg
    1.2k
    dobivao sam svakakve arhitektonske koncepte, al ovo sranje nije u stanju samo sebe držat u statičkim uvjetima ni kao maketa. Oni su ovu ravnu šnitu samo zalijepili pod koso. Takva ogromna prepuštena ravna ploha da izdrži statiku i potres/vjetar/snijeg mora bit jebacki izvedena.
    Što znači, treba dodati vertikalne stupove, rešetkaste grede u krovu i vjerojatno rešetkastu konstrukciju NA krovu uz zatezne kablove + zglobovi.

Teški frankenstein
  • fakin
    6.6k
    “Imat će 35.000 mjesta, dvoetažno. Donja tribina će biti malo veća nego gornja tako da se gornja ne mora ni otvarati za manje utakmice. Sjever će biti u jednom dijelu. Između gornje i donje tribine bit će skyboxovi dužinom cijelog stadiona. To je jedan od glavnih razloga zašto se išlo na dvije etaže, a ne na jednu.

Skyboxovi bi inače trebali biti na vrhu tribine, a ovako to elegantnije. Na južnom dijelu će biti uredi i vjerojatno će neke prostorije, tipa ona predsjednika ili Plavi salon, gledati na sami stadion. Skyboxeva će biti oko 900.

Na zapadu će biti 2000-2500 biznis mjesta uz prateći restoran i malo bolje sjedalice, što su mjesta koja se mogu skuplje prodavati. Tamo će biti i natjecateljske svlačionice, velika prostorija za UEFA-u, muzej, veliki fan shop, manji kafić i restoran.

Na jugu će biti uredi, cijeli istočni dio bit će na neki način odvojen, s ulazom i izlazom, zbog boravka prve momčadi. Tamo će biti hotel za igrače, ambulanta, jedan ili dva terena… Sve što je potrebno da tamo budu u karanteni.

Na sjeveru će biti prostorija za navijače, velika teretana za članove… Bit će coworking prostor. Najjednostavnije rečeno, prostor gdje možeš doći s laptopom i spojiti se na internet, raditi i gledati u maksimirsku šumu.

Dogovor s investitorima je da se Dinamo prijavi za upravitelja stadiona. Preuzeli bismo kapitalno investicijsko održavanje. Svi troškovi i prihodi su naši, što je nama super jer možemo prodati ime stadiona ako želimo. Zauzvrat moramo održavati stadion kako bi on u dobrom stanju ostao i budućim navijačima, a ne da bude derutan kao većina sportskih građevina.”

Ivan Nauković, predsjednik odbora za stadion i član nadzornog odbora
  • NitkoBitan
    39.4k
    Da uzivo imas priliku cut kak si nenormalan, niš ne razumijes i nije na tebi da se petljaš jer si dio populisticke mase. — crophantom

Ak budem prisutan i Plejic krene o cvrkutu ptica i civilizacijama pogodit cu ga s necim.
  • K3p
    483
    može se i povećanjem kuta smanjit duljina krova pa bude izvedeno bez tih detalja
  • K3p
    483
    jebeno produktivno će to bit
  • NitkoBitan
    39.4k
    A salim se od muke. Ak budem prisutan rasturit cu ih s argumentima, sretan?
  • d-Zg
    83
    Btw, gdje bi i na kojem mjestu, bilo kojeg stadiona, mogao stajati izvješen onaj veliki Bad Blue Boys transparent?
    Da li je itko razmišljao o tome?
    Možda sam propustio ako se već govorilo o tome, jer zadnjih 2 dana je toliko teksta ovdje napisano da nisam stigao sve pročitati.
  • SAS1987
    20.8k
    Zašto talijani nisu poštivali tradiciju i na tribinu stavili napis "Život damo - Trst nedamo?" :lol:

o_36279501_1280.jpg
  • Tom vg
    1.2k
    povećanjem kuta bi trebalo još produljiti krov ako se želi postići da je išta od prvih redova tribina natkriveno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet