• The Undertaker
    10.4k
    Pare viška uložimo u primarni posao odnosno ekipu ili, za početak, napravimo vlastiti kamp. Da li bar to možemo? Meni se čini da (trenutno) ne možemo.
  • pešća
    2.1k
    Gdje je duh starog stadiona u ovome :rofl:
  • SAS1987
    21k
    dodao bi još to da Dinamo MORA forsirati da se izgradi (bilo kako) stadion koji će mu generirati ozbiljne dodatne financijske prihode koji nisu vezani na tekme. Jer realno, rijetko koji klub ima bolju lokaciju stadiona.
  • The Undertaker
    10.4k
    Ovdje se postavlja kao da će novi stadion riješiti sve Dinamove financijske probleme. Baš me zanima na koje se to velike prihode, osim najma loža, računa?
  • NitkoBitan
    40k
    Dinamo MORA forsirati da se izgradi (bilo kako) stadion koji će mu generirati ozbiljne dodatne financijske prihode koji nisu vezani na tekme — SAS1987

Pa u programu su navedeni shop, muzej i klupski restoran/pub. Tesko da moze vise od toga jer se financira iz javnih izvora.

Da drzava i grad financiraju izgradnju prostora koji bi sluzili za komercijalne svrhe... malo komunisticki :grin:
  • jedan u nizu
    20.2k
    Ovdje se postavlja kao da će novi stadion riješiti sve Dinamove financijske probleme. Baš me zanima na koje se to velike prihode, osim najma loža, računa? — The Undertaker

Covjek iz kluba je vec napisao ovdje da su loze uprihodile vise nego cijela sjeverna tribina.

I sve su rasprodane.

E sad racunaj da ces na novom stadionu imati duplo vise tih mjesta.
    I ako si to na Maksimiru mogao rasprodati, moci ces i tamo.

Dodaj jos VIP mjesta koja ce se isto vjerovatno rasprodavati i uprihoditi vjerovatno vise novaca od visestruko vise ulaznica na ''najskupljem'' zapadu.

Dodaj siguran rast gledanosti i godisnjih ulaznica.
    Nece to biti prosjek od 25k, ali neki rast ce sigurno biti

Ugostiteljska ponuda ce isto nesto generirati novaca. Vise standova, vise barova i vise ce se jest i piti narocito. Sada na sjeveru imas 2 sanka, od kojeg puno ljudi odustane jer su velike guzve.
    Na zapadu dugo nisam bio, ali sigurno broj sankova nije dovoljan za tako veliku tribinu.
    Sasvim sigurno ce i merch ici vise.
    Sada imas mali kontejner ispred zapada u koji stane 4 ljudi, a svaku utakmicu je veliki red.
    Kada budes imao normalan shop, moci ces prodati visestruko vise mercha.

Vjerovatno postoji i opcija da dinamo uprihodi nesto od koncerata koji bi s mogli odrzati, jer je ideja (kako su pricali) ako bi dinamo placao odrzavanje i koristenje, da bi onda on zapravo i zaradivao od iznajmljivanja stadiona. Ako nista, da barem dio godisnjeg odrzavanja plati.

Ne znam koje su brojke sada, pa cu karikirati samo.
    Ako je sada prihod 10mil od svih tih aktivnosti, nece odjednom to skociti na 50 ili 100milja.
    Vjerovatno ce to doci do 15-20mil, a u buducnosti ima potencijal ici i prema 30-40mil.

Vise nego dovoljno da ti upotpuni budzet da ne ovisis o prodaji igraca ili da je smak svijeta ako ne udes u LP.
  • Jurki
    28k
    pa evo primjer samo.. Zagreb prema chatgptu godisnje posjeti 1,5-2 milijuna turista.. da pola od te cifre posjeti stadion kao dio ponude "kaj videti u Zagrebu" dolazis do 15ak milijuna eura godisnje. (Ak je ulaznica 20eur).
    Racunaj jos da ce najmanje 80 posto od te ekipe potrositi aj recimo 20 eura u shopu dolazis do cifre jos cca 10 mil eura.
    Najam poslovnih prostora, kafici, shoping centri, restorani itd itd.
    Jbg sve to generira strasan prihod za klub.
    Hrvatska je nogometna zemlja, Zagreb je nogometni grad isto kak su Madrid, Barcelona, Munchen itd.
    Sigurno jos ima nekih stvari koje nisam napisal a da mogu generirati dodatni prihod a nije direktno povezano s utakmicama.
  • Pacho
    22k
    Zagreb prema chatgptu godisnje posjeti 1,5-2 milijuna turista.. da pola od te cifre posjeti stadion kao dio ponude "kaj videti u Zagrebu" — Jurki

Dobro, uozbiljimo se :grin:
  • fakin
    7k
    Vecina turista u Zagrebu su azijati, korejci i kinezi, njih najmanje zanima neki nogometni stadion na istoku grada
  • Jurki
    28k
    da zato europski klubovi se zele cim vise uguziti azijatima koje nogomet ne zanima.
    Da te cifre koje sam napisal.. skromno podijelis na pola.. dolazis do ozbiljnih sredstava.
    Nazalost s obzirom da nam Maks zgleda kak zgleda... nemamo to s cim usporediti na primjeru Zagreba.

rista ja fakat nemam pojma koja je brojka tocna.. al recimo da to kaj internet izbaci da je tocno.

jbg ljudi kad nekam idu kupe svasta.. znam dosta ekipe koja kaj kad ode nekam kupe u xy gradu neki klubski suvenir.
  • crophantom
    8.9k
    ↪The Undertaker pa evo primjer samo.. Zagreb prema chatgptu godisnje posjeti 1,5-2 milijuna turista.. da pola od te cifre posjeti stadion kao dio ponude "kaj videti u Zagrebu" dolazis do 15ak milijuna eura godisnje.
    Racunaj jos da ce najmanje 80 posto od te ekipe potrositi aj recimo 20 eura u shopu dolazis do cifre jos cca 10 mil eura.
    Najam poslovnih prostora, kafici, shoping centri, restorani itd itd.
    — Jurki

Dobro sad si ga pretjerao, znaci o ocekujes da ce 750k do milijun turista godisnje doci vidjeti stadion, a od toga njih 600 do 800k kupiti nešto u fan shopu?

A jesi ga pretjeral :lol:
  • NitkoBitan
    40k
    Vecina turista u Zagrebu su azijati, korejci i kinezi — fakin

Placaju u pekari centima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image