• Frizura Robija M
    1.1k
    Valjda se zna koliko stoji stadion i koliko sredstava ima. Sredstva su iz proračuna koji pune građani, kako za gradnju tako i za održavanje. — MarK

To što se zna ne znači da se svaki prijavljeni projekt može provesti u djelo unutar zadanog financijskog okvira. Zamisli narod odluči pa dođe političar kao zločesti roditelj kaže ne može taj nam je van budžeta pa rulja ko razmaženo derište opet uđe u svoj tantrum i moraš populistički potrošit više od predviđenog samo da derište ne bi urlalo (čitaj krenulo rušit vlast).

Ako pod ne razmišljanjem van okvira misliš da ovu zelenu woke propagandu onda da — MarK

Ne mislim i ovdje završava svaki suvisli razgovor jer izvlačenje nekakvog wokea, komunizma i ostalih imaginarnog vragova je van zdravog razuma.

stadion se ne uklapa u grad Zagreb u kojem ima puno raskošne povijesne gradnje — MarK

Grad se pretvorio u favelu i ne liči više ni na što. Napravi krafnu od stadiona nećeš znat jel još jedan arena centar ili West gate. Ovo bar ima upečatljiv identitet i odstupanje od svega što se privatno gradi (i istinski nagrđuje grad).
  • markoli
    2.4k
    Nikakav pleksiglas se neće stavljati između tribina, to zaboravite, jer bi to pobilo pola ptica u radijusu 3 km oko stadiona.
  • Archangel
    413
    Neki od vas idu na sjever na utakmice, što je mišljenje BBB s sjevera o ovome?
  • dinamofan
    124
    mene isto zanima sta je s BBB oce li se oglasiti
  • Nine9
    491
    to je kao da se netko prijavi na natječaj za most i samo postavi cestu iznad rijeke, stupove ćemo kasnije nekako dodati — db-izbjeglica

Ne netko nego arhitekti iza projekta novog Maksimira :lol:

https://www.bergmeister.eu/de/project/adlerbruecke_964

Njihov rad. Posao naravno nisu dobili.
  • NitkoBitan
    39.5k
    Svi koje znam i s kojima idem su razocarani, ne znam koji je stav vodstva.

Ce vidimo i cujemo sutra na tribini.
  • CISCO
    1.1k
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/naslov-a-toma-plejic-odgovor-kriticarima-15750096?cx_linkref=jl_home_g2_g3

Evo da se ne ohladite od bijesa.

Čovjek jaše dalje.

Pobjednički projekt ne pokušava imitirati Turinu, ali prepoznaje njegov DNK: apstraktne levitirajuće plohe, autonomnost tribina, monumentalnu konstrukciju i, možda najvažnije, dramatičnu prazninu između njih

ZNAČI...SVE ONO ŠTO MI NE ŽELIMO!!

Ovo je doslovce za uzet čekić i ne prestati.
  • fakin
    6.6k
    pazi ovaj dio posebno vrijeđa:

Novi Maksimir ne pokušava biti još jedan europski stadion. Ne želi biti zatvorena arena, niti arhitektonski objekt kojem možete promijeniti grb i boju rasvjete pa ga preseliti iz jednog grada u drugi. Ambicija je mnogo veća: napraviti stadion koji može postojati samo ovdje. U Zagrebu.

a ovakav stadion kakav on želi ima hrpetina u europi. samo što su većina građeni prije 30-40 godina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet